ESZEL-ISZOL. Akivel falatozunk: Kocsán Petra (Kóka KSK-FNLA)

December lévén ünnepi köntösbe bújtattuk népszerű rovatunkat, avagy továbbra is hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik nem csupán azt, mi a kedvenc reggelijük vagy éppen mit fogyasztanak a mérkőzések előtt, hanem karácsonyi és szilveszteri szokásaikról is beszélhetnek. Elvégre a futballista nem csupán fejel, szerel vagy gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. Ezúttal Kocsán Petra, a női NB I-ben szereplő újonc Kóka KSK-FNLA labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

Amit „kifőznék” erre a szezonra a csapatomnak: Úgy gondolom, hogy az NB I-es bajnokságba való feljutás után jöttek ki leginkább a csapat hiányosságai. Rengeteg dologban kell fejlődnünk, többek között a támadások befejezésében. Ezek mellett úgy hiszem, hogy egy csapat „több részből áll”. Ugye, van egy védősor, egy középpályássor és egy támadósor, és a legfontosabb ezeknek az együttműködése és egymásnak a kisegítése. Mindezek mellett nekünk még sok tapasztalatra és rutinra van szükségünk. Természetesen a felsőházba jutás volt a fő cél, de ha reálisan nézem az őszi idény alakulását, azt kell mondanom, hogy a csapat első számú célja az alsóház megnyerése lesz.

Az ideális reggelim: Mostanában nem túl változatos a reggelim. Általában egy sonkás-sajtos melegszendvicset eszem. Otthon természetesen más a helyzet, sokkal színesebbek a reggelijeim.

Az ideális ebédem: Mindig más, de a kedvencem, be kell vallani, anyukám rántott husija krumplisalátával és sült krumplival.

Az ideális vacsorám: Mostanában vacsorára túrót szoktam enni joghurttal és különböző gyümölcsökkel.

Amit „bedobok” meccs előtt: Általában egy Sport szelet vagy egy banán.

Amit „bedobok” meccs után: Szintén egy csoki és valamilyen gyümölcs.

Ha gyümölcs, akkor… A kedvenc gyümölcsöm az őszibarack, a cseresznye és az eper, ősszel a szőlő, de természetesen ez szezonfüggő. Most télen például a mandarin és a narancs viszi a pálmát.

Ha üdítő, akkor… A Pure Plus aloe verás üdítőnek az áfonyás vagy a gránátalmás változata.

Ha alkohol, akkor… Bevallom őszintén, nem vagyok oda az alkoholokért, de ha választanom kéne, a vodkát mondanám, de azt is csak szigorúan naranccsal!

Kávé vagy tea? Tea.

Szotyi vagy tökmag? Szotyi.

Az ideális karácsonyi menüm: Korábban az ideális ebédemnél már említettem a rántott hús-sült krumpli-krumplisaláta hármast, ide is ezeket sorolhatnám, csak még sok más finomsággal együtt. Különböző sült húsok, halak. Na persze, jut eszembe, a karácsonyi menüből a halászlé sem maradhat el. Rengeteg sütemény is van ilyenkor, bár őszintén szólva én nem vagyok oda a sütikért. Természetesen van úgy, hogy a nagyszülők csábítására eszem egyet-kettőt, de akkor is csak kizárólag a csokisak jöhetnek szóba.

Ha szaloncukor, akkor… Kedvenc szaloncukrom a kókuszos.

Diós vagy mákos bejgli? Ha ezek közül kell választanom, akkor inkább a diósat mondanám.

Amit szilveszterkor mindenképpen fogyasztok… Alkohol. Na jó, komolyra fordítva a szót, szilveszterkor sem változik semmi, bár egyvalami igen. Szilveszterkor igyekszem inkább sertéshúst enni, mert amikor még kicsi voltam, mindig azt mondták, ha csirkét eszem újévkor, akkor az a következő évben elkaparja a szerencsémet, de ha sertéshúst, az előretúrja és szerencsés leszek.

Újévi fogadalmam az, hogy… Ezen még töprengek kicsit, addig még „sok” idő van. Ilyen komoly dolgokról nem döntök elhamarkodottan. (nevet)

Tovább a blogra »