December lévén ünnepi köntösbe bújtattuk népszerű rovatunkat, avagy továbbra is hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik nem csupán azt, mi a kedvenc reggelijük vagy éppen mit fogyasztanak a mérkőzések előtt, hanem karácsonyi és szilveszteri szokásaikról is beszélhetnek. Elvégre a futballista nem csupán fejel, szerel vagy gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. Ezúttal Gyurácz Bálint, az NB III, Nyugati csoportjában szereplő Érdi VSE labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.
Amit „kifőznék” erre a szezonra a csapatomnak: Az első hat hely valamelyikére várom a csapatot. Ez azt gondolom, bravúr lenne, de benne maradt az együttesben az ősszel is jó néhány pont, így nem tartom megoldhatatlan feladatnak.
Az ideális reggelim: Rántotta három-négy tojásból, virsli. Ketchup, mustár, majonéz, torma kíséretében. Kávé.
Az ideális ebédem: Bolognai spagetti.
Az ideális vacsorám: Bolognai spagetti, csak kevesebb, mint ebédre.
Amit „bedobok” meccs előtt: Tonhalas tészta.
Amit „bedobok” meccs után: Amit éppen Érden elkészítenek nekünk.
Ha gyümölcs, akkor… Banán.
Ha üdítő, akkor… Ásványvíz.
Ha alkohol, akkor… Búzasör.
Kávé vagy tea? Kávé.
Szotyi vagy tökmag? Mindkettő.
Az ideális karácsonyi menüm: Halászlé, kacsacomb, párolt lilakáposztával és hagymás tört krumplival, bejgli (mákos, diós).
Ha szaloncukor, akkor… Zselés.
Diós vagy mákos bejgli? Mákos.
Amit szilveszterkor mindenképpen fogyasztok… Lencse.
Újévi fogadalmam az, hogy… Ország Petinek, Kertész Fecónak és Nagy Endrének megtanítom eltalálni a felső lécet a tizenhatosról.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: