A futballista nem csupán fejel, szerel vagy gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. Rendszeresen jelentkező rovatunkban hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük vagy éppen mit fogyasztanak a mérkőzések előtt. Ezúttal Barczi Dávid, az NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.
Az ideális reggeli: „A reggeli a kedvenc étkezésem, ilyenkor az ember igazából ehet bármit, ami a keze ügyébe kerül. Az én kedvenceim a tojásfélék, azon belül a ham&eggs zöldségekkel, friss kenyérrel, és bármilyen gyümölcslével.”
Az ideális ebéd: „Az ebédjeim nagy részét rizs és csirkemell teszi ki, különféle salátákkal.”
Az ideális vacsora: „Vacsoraszokásaim változóak. Ha nem kívánom a főtt ételeket, akkor megelégszem meleg szendviccsel, vagy hideg szendvicsekkel.”
A kedvenc gyümölcs: „Nektarin, görögdinnye, szőlő és az eper a top négy nálam. De alapvetően szeretem az összes gyümölcsöt.”
Csoki vagy süti? „A sós süteményeket kedvelem, viszont a többi süteményfajtát megelőzi a csoki, persze mértékkel.” (mosolyog)
Kávé vagy tea? „Gyakran kávézom, de ha kötelező lenne választanom, akkor talán a teával nem vehetné fel a versenyt.” (mosolyog)
Bor vagy sör? „Talán több alkalommal iszom sört, ez mérkőzések után hasznos a vitaminok pótlására is, persze csak megfelelő mértékben.” (mosolyog)
Amit „bedobok” meccs előtt: „Olajos magvak és vitaminban gazdag vizek.”
Amit „bedobok” meccs után: „A sok elvesztett energiát pótolni kell szinte bármilyen étellel, bőségesen.”
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: