A futballista nem csupán fejel, szerel vagy gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. Rendszeresen jelentkező rovatunkban hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük vagy éppen mit fogyasztanak a mérkőzések előtt. Ezúttal Szauter István, a Fejér megyei I. osztályban szereplő Dunaújváros-PASE II. labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.
Az ideális reggeli: „Tejsavó fehérje plusz zabkása, ahogy én szeretem. (Zabpehely, alma, mandula, aszalt szilva, fahéj.) Ez a reggeli nem csak finom, de tartalmaz mindent, amire egy szervezetnek szüksége van, hogy jól induljon a nap!”
Ideális ebéd: „Ha tehetem, akkor rakott ételeket fogyasztok ilyenkor. Rakott zöldbab, karfiol, brokkoli, stb. Rizs, (sovány) darált hús, zöldség egy kis tejföllel nyakon öntve, vagy sajttal megszórva… Nekem ez a tökéletes.”
Az ideális vacsora: „Tonhalkonzerv, mozzarella sajt (light), saláta, Pur–Pur kenyér.”
A kedvenc gyümölcs: „Ananász, gránátalma, pomelo.”
Csoki vagy süti? „Inkább csoki, de azért egy jó Somlóit nem dobok ki az ablakon…” (mosolyog)
Kávé vagy tea? „Soha nem kávéztam… Teát is csak ritkán iszom.”
Bor vagy sör? „Egyértelműen sör…”
Amit „bedobok” meccs előtt: „Egy mérkőzés előtt kb. három-három és fél órával szoktam enni. Nekem ez vált be, mivel az anyagcserém meglehetősen gyors. Két verzió van: barna rizs plusz natúrcsirke pici salátával, vagy paradicsomos tészta rántott csirkemellel (vagy comb), szintén salátával. Mindkét esetben a köret a dominánsabb kb. 3:1 arányban.”
Amit „bedobok” meccs után: „Gyors felszívódású dolgokat. Például tejsavó plusz gyors szénhidrát (szőlőcukor), illetve kb. azt, amit meccs előtt. Ha győztes meccs: egy sör. Ha vesztes, akkor két sör plusz egy kirakat.” (kacsint)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: