Foci a köbön

A KARÁCSONY HANGJAI. Bánföldi Zoltán, Nagy Zoltán, Pádár Anita, Szalai Zoltán és Urbán Flórián ünnepe

karacsonyÖt sportember beszél nyilvánosan a szeretet ünnepéről. Meglehet, látogatóink többségének egyiküket sem kell bemutatni, ők pedig még a karácsonyi menüjüket is megosztották előbb a Sportszelet című lap olvasóival, míg ezúton a Foci a köbön látogatóival.

Bánföldi Zoltán korábban az élvonalban futballozott, jelenleg a Pest megyei II. osztályú Kisnémedi labdarúgója, nem mellékesen a Vác FC utánpótlás-edzője. „Együtt van a család, ezt szeretem a karácsonyban a legjobban. Amúgy is szerezek főzni, de ilyenkor különösen. Halászlét készítek bajaiasan, tésztával, ezen kívül töltött káposzta és mákos guba alkotja majd a menüt, ugyanis ezek a kedvencek.”

Nagy Zoltán is trénerkedik, a nyár óta a szintén Pest megyei II. osztályú Felsőpakonyt trenírozza a korábban Újhartyánban, míg azt megelőzően a Budapest Honvéd utánpótlásában dolgozó szakember. „Több mint 30 éve vagyok apa, két esztendeje nagypapa is, így számomra a karácsony a legcsodálatosabb családi ünnep. Mindig becsben volt tartva az én gyerekkoromban is, így iparkodom ugyanúgy ezt megtartani. Mostanra tényleg nagyon jó érzés adni a gyerekeimnek és az unokámnak is, illetve februárra várjuk a második unokánk megszületését. Nálunk van egy bizonyos menü. Sajnos vagy sem, de nem vagyunk halevők, nem a klasszikus halászlét fogyasztjuk. Szégyen vagy nem, de a karaj valamilyen formája töltve, sütve vagy kirántva kerül az asztalra, ezt elkíséri egy mátrai saláta és kaszinótojás, valamint a bejglik. Kedvencem a csokoládés, ám mellette egy-két mákos vagy diós is lecsúszik.”

A kis-nagy csapat egyetlen hölgytagja, Pádár Anita, az MTK Hungária FC válogatottsági rekorder játékosa érthetően várja az ünnepet. Számomra a karácsony a legszebb ünnep, mert ilyenkor a család együtt van, és nincs is szebb, mint amikor együtt leülünk az asztalhoz és jókat beszélgetünk, eszünk, iszunk! Nálunk a menü karácsonykor halászlé, sült pulyka párolt káposztával és persze bejgli lesz, amit édesanyám készít a legjobban.”

Szalai Zoltán korábbi NB I-es asszisztens, jelenlegi Pest megyei játékvezető ezt várja a legszebb ünneptől.Végre együtt lesz a család. Párommal, Gabival közösen készítjük el az ünnepi menüt, ami a szokásos halászlé, rántott hal mellett francia- és ráksalátából, harcsapaprikásból, szarvas pörköltből és egyéb finomságokból áll össze. Természetesen a bejgli és más sütik sem hiányozhatnak majd az asztalról.”

A korábbi 40-szeres válogatott labdarúgó, Urbán Flórián jelenleg a Pest megyei I. osztályú Vecsés edzője, akinek bőven van tapasztalata a karácsonyról. A karácsonyi ünnep egyértelmű, hogy a gyerekekről szól. Nekem a szüleim elváltak és rendszeresen a nagymamámmal együtt karácsonyoztam. Ugyan a szüleim is ott voltak, de külön éltek, miután a nagymamám nevelt, és bár ilyenkor összegyűltünk, gyakorlatilag mégsem. Nekem fontos a család, a gyerekek számára a meghitt légkör. Emlékszem, a nagyikámmal egy kis műfenyőnk volt, és azóta, hogy felnőttem, illetve családom van, mindig a földtől a plafonig érő borzalmasan bitang nagy élő fát állítunk. Régi vágású vagyok, így azt vallom, a férfi elmegy dolgozni és megpróbálja megteremteni az anyagiakat a családnak, a feleség pedig otthon mos, főz, takarít és gyereket nevel. Ugyanígy gondolkodom az ünneppel kapcsolatban is: fontosak a tradíciók, tehát egyértelmű, hogy halászlé és rántott hal lesz majonézes krumplival. Ami nagyon fontos, a halászlét együtt, közösen készítjük el, majd pontban hat órakor vacsorának kell lennie és a gyerekek ajándékot kapnak.”

Ámen.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!