Foci a köbön

Rácz László: „Nagyon szép feladat, ezért is mondtam igent”

SZÁZHALOMBATTA » Immár hivatalos, hogy a 2017/2018-as évadnak a távozó Gálvölgyi István helyett Rácz László irányításával vág neki az SZLK. Az Alsónémediről érkező, onnan meglehetősen furcsa körülmények között távozó rutinos szakvezető és újdonsült csapata július 18-án, kedden találkozik először. És miután a Tura VSK visszalépett a megyei I. osztálytól, szinte biztosra vehető, hogy a régió élvonalbeli pontvadászatára készülhet edző és csapata.

A korábban az NB III-as BKV Előrénél és a Soroksárnál, no meg legutóbb Alsónémediben is remek munkát végző Rácz László így foglalta össze mondandóját: „A célokról úgy fogalmazott az új elnök, Horváth József, hogy miután megunták az egy helyben topogást, a megyei másod- és első osztály közötti liftezést, négy-öt éven belül az NB III-ig kellene eljutni. Nagyra törő tervek, de mindent megtesznek a vezetők azért, hogy a csapat minél előbb elérje a kívánt osztályt. Nagyon szép feladat, ezért is mondtam igent. A játékoskeretről egyelőre csupán annyit, hogy Csik Tibor és Negyedi Gergely az, aki szinte biztosan velem tart Alsónémediről, illetve Szabó Gábort és Varga Zoltánt is szeretném magammal hozni. Illetve itt van Lakatos Soma, aki szintén volt a játékosom, ő is képben van, de még nem dőlt el, csatlakozik-e hozzánk. Úgy tudom, hogy legfeljebb két-három játékos távozik a keretből. Az előző évadban nem, csak tavalyelőtt láttam a Százhalombattát, ám kedden találkozunk először, ami nem is baj, mert minél gyorsabban össze kell raknunk egy masszív csapatot, mert ha valóban a megye-egyben indulunk, nem lesz sok időnk, hiszen augusztus 12-én már rajtol a bajnokság. Nem tagadom, ha így lenne, örülnénk, mert lehet, hogy egy-két évet nyernénk, ugyanis szeretnénk megszilárdítani a helyünket és onnan építkeznénk. Egyelőre marad a heti három edzés, de a vezetők már szerdára lekötöttek egy edzőmeccset Ercsiben, ami kicsit talán korainak tűnhet, de nekem azért lesz jó, mert látom a csapatot. A következő hét kedden a Martonvásárral találkozunk, aztán lesz a Szigethalom elleni meccsünk, illetve még egy Martonvásárral szemben vívandó találkozónk. Augusztus 5-én pedig a BKV Előrével csapunk össze. Úgy állapodtunk meg, ha otthon kezdi a bajnokságot a BKV, a fővárosban lesz a meccs, ha pedig idegenben, akkor nálunk.”

Két meccs, egy pont » A Pest megyei II. osztály, Déli csoport 2015/2016-os kiírásának dobogója így festett a bajnokság végén: 1. Dabas II. 76, 2. Százhalombatta 69, 3. Alsónémedi 63 pont. Mindebből jól látszik, hogy Rácz László akkori és jelenlegi csapata ádáz harcot vívott a minél fényesebb éremért. Mindennek tükrében a Sportszeletben ezen sorok írójától megjelent tudósításokat felidézve utánanéztünk, az ASE és az SZLK mire ment egymással a 2015/2016-os szezonban.

6. FORDULÓ
Alsónémedi–Százhalombatta 1–1 (0–0)
Alsónémedi, 80 néző. Vezette: Nemes A. /6; 8/ (Kozenkai B. G., Weil L.)
ALSÓNÉMEDI SE: Csik T. 7 – Győrvári T. 6, Sándor B. 6, Sándor Á. 6, Balogh P. 6 – Kénoszt F. 7, Bereczki G. 6, Budai L. 6, B. Roberto 5 (Lakatos S. 6, a szünetben), Balázs G. 7 – Liszkay G. 6 (Mészáros M. 0, 88. p.). Edző: Rácz László.
SZÁZHALOMBATTAI LK: Baranyi S. 0 – Somogyi T. 6, Károlyi Cs. 6, Füzér Z. B. 6, Mohácsi B. 6 – Borbély I. 6 (Versits Zs. 0, 67. p.), Takács M. 6, Móra K. 6, Sipos G. A. 6 – Kupi Z. 6, Herczeg Simon 6. Játékos-edző: Horváth Sándor.
GÓL: Kénoszt F., ill. Versits Zs.
SÁRGA LAP: Budai L., Kénoszt F., ill. Somogyi T.
RÁCZ LÁSZLÓ: – Két hasonló játékerőt képviselő csapat nagy taktikai csatát vívott egymással. A vezető gólunk után a százhalombattaiaknak rengeteg életveszélyes pontrúgásaik voltak, majd a 90. percben kiegyenlítettek, pedig a 88.-ban még nekünk volt meccslabdánk, s ha azt belőjük, miénk a három pont, de őszintén szólva igazságos eredmény született.
– Utólag már nyilván nem, de előzetesen elfogadta volna a döntetlent?
– Nyugodt szívvel nem írtam volna alá, mert hazai pályán mindig van esélyünk a győzelemre, és mint említettem, a meccslabdát ezúttal is mi hibáztuk el.
HORVÁTH SÁNDOR: – Vannak olyan mérkőzések, amikor a csapat két méterről sem tud a kapuba találni. Mindent megtettünk a sikerért, fölényes győzelmet is arathattunk volna, de a helyzetek kimaradtak. Dolgozunk tovább.
– Azt kapta a mérkőzéstől, amit várt?
– Azt, mert megfelelően mentünk bele a meccsbe, elégedett voltam a csapat hozzáállásával, sokat tettünk a győzelemért.

21. FORDULÓ
Százhalombatta–Alsónémedi 2–1 (1–1)
Százhalombatta, 100 néző. Vezette: Moldván I. /8; 6/ (Albirt J., Csősz B.)
SZÁZHALOMBATTAI LK: Szabó G. 0 – Kádár J. 7 (Sipos G. 0, 68. p.), Kovács G. 7, Móra K. 7 (Borbély I. 0, 81. p.), Takács M. 7 – Lak I. 7, Károlyi Cs. 8, Kupi Z. 7 (Herczeg S. 0, 68. p.), Károlyi O. 8 (Rozner R. 0, 92. p.) – Pregitzer G. 7, Versits Zs. 7 (Huber B. 0, 89. p.). Játékos-edző: Horváth Sándor.
ALSÓNÉMEDI SE: Csik T. 5 – Győrvári T. 6, Bezjian R. 6, Suhanyec D. 6 (Sándor Á. 0, 86. p.), Balogh P. 5 (Antalics Á. 0, 75. p.) – Szalai J. 7 (Sándor B. 0, 68. p.), Kurucz T. 5, Lakatos S. 6, Bereczki G. 6 (Kénoszt F. 0, 72. p.), Gerhardt Á. 6 – Liszkay G. 6. Edző: Rácz László.
GÓL: Károlyi O., Károlyi Cs., ill. Szalai J.
SÁRGA LAP: Pregitzer G., Versits Zs., ill. Balogh P., Suhanyec D.
HORVÁTH SÁNDOR: – Sokat tettünk a győzelemért, ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre, számtalan helyzetet alakítottunk ki, ám a riválisunk megint helyzet nélkül tudott gólt szerezni. Csapatunknak mégis nagybetűs gratuláció jár, mert a játékosok rengeteget dolgoztak azért, hogy győztesként jöhessünk le a pályáról.
– Elégedett? Immár öt pont a Százhalombatta előnye az Alsónémedivel szemben.
– Mi sohasem az ellenfeleket figyeljük, hogy mit játszanak és hol állnak, mi saját magunkkal törődünk, mivel minden meccset meg akarunk nyerni. Saját magunk ellenfelei lehetünk csupán, ám ha így állunk hozzá, mint az elmúlt három-négy fordulóban, akkor bárki ellen van sanszunk. Nagyon sok a problémánk, rengeteg sérültünk van, de megyünk előre. Azért dolgozunk Százhalombattán, hogy minél több játékost neveljünk ki.
RÁCZ LÁSZLÓ: – Sajnos véget ért egy hosszantartó sorozatunk, ami csak azért sajnálatos, mert ezen a mérkőzésen kulturáltabban és jobban játszottunk, mint az ellenfél. Lehetőségeket dolgoztunk ki, míg riválisunk kapuskirúgásból és bedobásból volt veszélyes.
– Elképzelhető, hogy bár pont nélkül maradtak, mégis nyertek valamit? Bárhogy is nézzük, megszabadult egy ,,tehertől”, a veretlenség tényétől a csapat. Vagy ezzel eddig sem volt gond?
– Azt hiszem, ez eddig sem volt nyomasztó számunkra, de mint tudjuk, egyszer minden sorozat megszakad. Lehet, jókor jött a figyelmeztetés és újult erővel tudunk nekivágni egy újabb sorozatnak.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!