Foci a köbön

Az erőnléttel nem lehet gond » A csapattal ellentétben a távozók többsége maradt az NB III-ban

SZIGETSZENTMIKLÓS » Él és virul az SzTK, amely Csurka Zoltán irányításával már bő egy hete edz és készül a bajnoki rajtra, éspedig megváltozott körülmények közepette, megváltozott kerettel.

Szerényen, de serényen. A nyár jelmondata lehetne ez, hozzátéve a következő gondolatot: amatőr liga, profi hozzáállás. Az NB III, Közép-csoportjának bronzérmesként búcsút intő, a harmadosztálytól visszalépő Szigetszentmiklós a 2017/2018-as évadban a Pest megyei I. osztályban versenyezhet, csakhogy a munka minősége a jelek szerint mit sem változott, ami nem meglepő, ugyanis a korosztálya egyik legtehetségesebb szakvezetője, Csurka Zoltán nem mindenhez adná a nevét. Július 5-én állt munkába a társaság, amely heti öt tréninggel készül az augusztusban esedékes pontvadászat rajtjára. Ha abból indulunk ki, hogy a legutóbb a bajnoki címért sokáig versenyben lévő Tura VSK hetente három alkalommal gyakorolt, akkor megállapíthatjuk, hogy alighanem nehéz lesz olyan vetélytársat találni, amelyik felülmúlja erőnlétben az SzTK-t. Persze ez a csapat már nem lesz ugyanaz, mint a előző évadban látott gárda, hiszen ahogy arról korábban beszámoltunk, Mojzer György Pécsett folytatja pályafutását, miközben úgy tudjuk, nem ez volt az egyetlen lehetősége, mivel hívta az Érd és a Kaposvár is a gólveszélyes támadót. A honlapunkon nemrégiben bemutatkozó Pintér Dominik Monoron folytatja; a kapus Mikler Dániel Veszprémben köthet ki, míg a Diósdon is megforduló Májer Gergő Ausztriában légióskodik a továbbiakban. Úgy hírlik, Földes Milán, Fritz Attila és Szabó Erik Dabason talált új otthonra; Vass Máté az NB II-be feljutó Budafok labdarúgója lesz; Erdei Gábor Balassagyarmat felé kacsintgat; míg információnk szerint Despotovic Vanja az RKSK-nál próbálkozik. A korábbi NB I-es védőnek, Rodenbücher Istvánnak az előző szezonban elszakadt az Achillese, és mivel még a rehabilitáció első felénél tart csupán, egyre inkább valószínűsíthető, hogy a civil élet felé orientálódik a kiváló hátvéd.

És hogy kik alkothatják az ősszel pályára lépő Szigetszentmiklóst? Megbízható forrásunk szerint nem csupán darabra, de minőségre sem néz ki rosszul a keret, amelynek sok fiatal, sikerre éhes labdarúgó a tagja. Az első előkészületi mérkőzését jelen állás szerint július 19-én, szerda délután a fővárosban az MTK II.-vel vívhatja az SzTK, amely egy esetleges jó eredmény elérésével sem rugaszkodhat el a valóságtól. Elvégre a munkáé a főszerep, álmodozni most nincs idő.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!