Foci a köbön

INTERJÚ » Németh Loretta: „Tudtam, hogy váltanom kell”

GYŐR » Kisalföld után Ciprus a következő állomás. Huszonegy évesen Németh Loretta belevág a nagy kalandba, merthogy az Apollon Limasszol nem csupán a bajnokságban tör elsőségre, hanem a Bajnokok Ligájában is fontos küldetése van – immár a Mosolyországban született magyar leánnyal a soraiban.

Egyik legjobbja nélkül készülhet a 2017/2018-as évadra a női NB I-ben szereplő Győr. A Magyar Kupa-döntős, bajnoki negyedik helyezett társulatban ugyan Németh Loretta 26 találkozón „csak” nyolcszor volt eredményes, de ő az a futballista, aki már a puszta jelenlétével is pluszt adott a zöld-fehérek futballjához.
– Volt olyan tényező, ami az ETO mellett szólt a külföldi kaland ellenében?
– Számomra nem, hiszen tudtam, hogy váltanom kell, és így nem volt kérdés a részemről – felelte Németh Loretta. – A szerződésem az ETO-val a jövő nyárig szólt, de a két klub sikeresen megegyezett, így pláne nem volt kérdés a maradjak vagy menjek-helyzet.
– Felteszem, szeretett volna éremmel búcsúzni a Győrtől, ám ez nem adatott meg, hiszen balszerencsés körülmények között vesztettek a Viktóriával szemben. Tudja, netán megfejtette már az okát, miért?
– Sajnos ennek nincsen különösebb oka. Ha az egész bajnokságot nézzük, egyszer szenvedtünk ellenük vereséget a rendes játékidőt tekintve. A foci ilyen, a 11-es pedig szerintem csak a szerencsén múlik, és nem azon, hogy melyik csapat a jobb.
– A szerelem szigete gyönyörű hely, legfőképp, ha turistáskodni, világot látni, felfrissülni megy az ember. Csakhogy ön futballozni készül Cipruson. Mit tud az Apollon Limasszolról?
– A 2008/2009-es szezontól minden évben ők emelhették a magasba a bajnoki serleget. Tehát már idén kilencedszerre érdekeltek a Bajnokok Ligájában. Két hónapja négy napot töltöttem a csapattal, nagyon barátságos közösséget ismertem meg, és ami a legfontosabb, nagyon komolyan vette mindenki a dolgát. Az edzők, játékosok egyaránt.
– Mikor kell kiutaznia, illetve először edzésre jelentkeznie?
– E hónap 25-én már indul a gépem, és 26-án már meg is kezdjük a kemény munkát, készülve a BL-mérkőzésekre, illetve a bajnokságra.
– Milyen célokkal vág neki pályafutása újabb, remélhetőleg az eddigieknél is sikeresebb szakaszának?
– Az első és a legfontosabb, hogy tovább szeretnék fejlődni, bízom benne, hogy az új csapat és az új edzésforma előrébb viszi a tudásomat.
– Meg kell kérdeznem: itthonról nem is hívták?
– Hivatalos megkeresésről nem tudok, de biztos lett volna hová mennem. Nekem csak külföld szerepelt a terveim között, hiszen ha Magyarország, akkor csak az ETO!
– Nem tart attól, hogy Ciprusra igazolásával túlságosan eltűnik legfőképp a válogatott szövetségi edzője, Markó Edina szeme elől?
– Nem gondolnám, hogy egy külföldre szerződő játékosnak ettől kell tartania. A kerettagság attól függ, ki milyen teljesítményt nyújt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!