Foci a köbön

Juhász György: „Fájó szívvel kell elmennem, amit nem önszántamból teszek”

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–4 » Remek és eredményes játékkal intett búcsút az NB II 2016/2017-es kiírásának a lila-fehér vendégcsapat, amelynek színeiben Juhász György utoljára lépett pályára – legalábbis egyelőre.

A 65 ponttal az 5. helyen záró viharsarkiak 29 esztendős, saját nevelésű labdarúgója – akivel kapcsolatban érdelesség, az elmúlt szezonokban egyszer sem volt eredményes bajnokin, viszont a Magyar Kupában összesen hat találatig jutott – a szegedi bajnoki előtt saját közösségi oldalán jelentkezett bejegyzéssel, amit az alábbiakban közreadunk.

„Vasárnap délután 18:00-kor utoljára öltöm magamra a lila fehér békéscsabai mezt. Békéscsabán születtem, itt lettem 10 évesen az Előre igazolt játékosa, korosztályos válogatott, majd az 1912 Előre labdarugója és az elmúlt szezonban a lilák csapatkapitánya. Rengeteg szép emlék, élmény fűz engem Békéscsabához és a békéscsabai labdarúgáshoz, és most sajnos fájó szívvel kell elmennem innen, amit nem önszántamból teszek. Ezúton szeretném megköszönni volt edzőimnek a rengeteg játéklehetőséget, a bizalmat és azt, hogy Békéscsabán alapember lehettem! Köszönöm a csodálatos éveket, amelyeket eltölthettem szeretett csapatomban. Köszönöm a szurkolóknak a sok biztatást és azt a rengeteg élményt, amit együtt élhettem át veletek, és köszönöm a szeretetet, amit tőletek kaptam, melynek minden pillanatát fantasztikusan élveztem! Szerencsésnek érzem magam, mert megadatott számomra az a lehetőség, hogy több mint 200 alkalommal vehettem magamra a békéscsabai mezt, ami nem is csak egy mez! Nem, nekem annál sokkal több. Egy életre szóló igaz szerelem, és most ezt a mezt kell letennem olyan emberek miatt, akik nem becsülik meg a tősgyökeres békéscsabai nevelésű játékosokat, azokat, akiknek még jelent valamit ez a megye, a város, a klub és az a címer, ami a lila-fehér mezen van. Úgy gondolom, minden csapatba kellenek helyi nevelésű labdarúgók, példaképek, hiszen a fiataloknak, a kisgyerekeknek szükségük van példaképekre, akikkel tudnak azonosulni, akikre fel tudnak nézni! Remélem, egyszer visszatérhetek még labdarúgóként szeretett klubomba és városomba, Békéscsabára. Még egyszer köszönök mindent!”

A csupa szív labdarúgó nem kezdőként ugyan, de pályára lépett az előző hétvégén, ugyanis Bényei Balázst a 67. percben váltotta. Hogy hová, merre veti a sors a hátvédet, ma még talány, mindenesetre nem lepődnénk meg azon, ha Juhász György maradna a másodosztályban, már csak azért sem, mert kvalitásai alapján egyértelműen helye van (minimum) az NB II-ben.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!