Foci a köbön

INTERJÚ » Bajor Márton: „Lényegesen motiváltabban fogunk pályára lépni, szerintem megütjük a Pereget”

BUGYI SE–PEREG SE » Tizenöt veretlenül megvívott bajnoki után a tizenhatodik találkozón, a Dunavarsány otthonában 4–1-re kikapott a Bugyi SE – Bajor Márton, a vendégek egyik legmegbízhatóbb labdarúgója szerint ráadásul teljesen megérdemelten.

A 26 esztendős futballista – akinek a szezonban 21 alkalommal adott bizonyítási lehetőséget Andrási „Egér” Zoltán, nem mellékesen kétszer gólt is szerzett – amondó, a következő, vasárnap megrendezendő összecsapáson már jobban fog teljesíteni az alakulat.
– Mint a csirkepaprikásra küldött két adag somlói galuskát, annyira nehéz volt megemészteni a húsvéti „lakomát”?
– Nagyon, és nagyon bosszantott is – vágta rá kapásból Bajor Márton. – Amúgy is nehezen viselem a vereséget, de az előző hétvégén nagyon kiakadtam.
– Talán nem született reális eredmény?
– De igen, ám úgy érzem, tehettünk volna többet a kudarc elkerüléséért.
– Legfőképp a pálya mely területén?
– Hozzáállásbeli gondok voltak nálunk – legalábbis szerintem.
– Egy rangadón?
– Úgy éreztem, nagyképűen mentünk ki, és nem vettük ugyanolyan komolyan a meccset, mint korábban. Törökbálinton például nyertünk 1–0-ra, és akkor úgy láttam mindenkin, nagyon akarjuk a győzelmet. Most meg kimentünk és látszott egy-két emberen, hogy nem teszi úgy oda magát. Ennek persze meg is lett az eredménye.
– Jókor jött a „nyusziünnepen” a tapsi nélküli füles? Mondjuk abból a szempontból aligha, hogy ez a vereség egyúttal azt is jelenti…
– …hogy kijelenthetjük, ezzel a pofonnal kiszálltunk a bajnoki címért zajló versenyből. De ettől még jókor jött.
– Mindezek ellenére így van ezzel?
– Persze, mert úgy vagyok vele, kicsit helyre tette az önértékelésünket, és mondom ezt úgy, hogy nagyon akartam ezt a bajnoki címet. Inkább kapjunk ki egy bajnokaspiráns csapattól – mert a Dunavarsány az és jól is futballozott –, minthogy kikapjunk otthon, mert előbb vagy utóbb egy vereség valahol jött volna. Azt gondolom, a Dunavarsány lesz a bajnok, amely megérdemelte a győzelmet.
– A legjobb, legeredményesebb, legszebb futball a jelenlegi éllovas nevéhez köthető? Vagy nem mérvadó a tabella állása, hiszen például a Felsőpakony, az Örkény vagy a Gyál is játszhat remekül annak ellenére, hogy egyik társulat sincs az első háromban?
– A Törökbálint nem a legszebb futballt játssza, ez egyértelműen kijelenthető, esetükben mindig úgy éreztem, célfutballt játszik, ami eddig nagyon ült. Vannak olyan csapatok, amelyek véleményem szerint szebb játékkal rukkolnak ki, és magunkat is odasorolom, mert ebben mi vagyunk az egyik legjobbak.
– Ennek tanújelét adják vasárnap is?
– Meg vagyok győződve róla, hogy igen.
– Akkor Csernus Imre szolgálatait nem kellett igénybe vennie a társulat tagjainak?
– Nem.
– Tehát egy ilyen vereség után magát motiválja minden labdarúgó?
– Abszolút. Nem hinném, hogy bárkit noszogatni kellene, amúgy is hazai pályán játsszunk, otthon pedig amúgy is nagyon jók vagyunk. Lényegesen motiváltabban fogunk pályára lépni, mint a múlt héten, szerintem megütjük a Pereget.
– Tegyük fel, hogy minden klappol. Ebben az esetben a Bugyi SE-nek hol van a helye? A megyei második vonalban vagy feljebb? A kérdés egyéni szinten Bajor Mártonra is vonatkozik.
– Kezdeném a csapattal. Szerintem itt van a helyünk a megyei másodosztályban. Néhány éve nem nyertünk ugyan bajnokságot, de felkérték a Bugyit a megye-egyre, akkor kerültem ide, ám valamiért kiestünk, aminek oka volt. Úgy vagyok ezzel, jelenleg ez a realitás, de egyértelműen a tabella elejére sorolom magunkat. Az én esetemben? A büszkeségem azt mondaná, nem vagyok idevaló, korábban talán játszhattam volna feljebb, de valamiért én is itt vagyok, és persze ennek is megvan az oka.
– A munkahely, család, futball háromszögön belül él, még ha esetleg a sorrend változik is néha?
– Nem is tudom…
– Azt ne mondja, azért futballozik a megye-kettőben, mert nincs meg önben az akarat a feljebb kerülésre!
– Az mindig megvolt bennem, de egyértelműen a civil karrieremet építem. Amikor fiatalabb voltam, nem éreztem úgy, hogy nagyon sokat ki tudnék venni a futballból, és azt sem, hogy nagy fantáziát látnak bennem. Ha így lenne, megkerestek volna, amennyiben feljebb kellene játszanom. A tanulmányaimat tekintve nem volt megállás, és akkor döntöttem úgy, hogy a karrier mellett a futball félamatőr vagy félprofi szinten maradjon csak meg.
– Ha egy év múlva beszélnénk, az lesz a téma, hogy tízpontos előnnyel áll az élen a Bugyi SE és csak a csapat bukhatja el a bajnokságot, vagy megint ott lesznek az elején, ám érdemben nem tudnak beleszólni az aranycsatába?
– Nem fogok hazudni: szerintem az utóbbi lesz.
– Miért ilyen pesszimista?
– Az az igazság, ahhoz, hogy így álljunk, véleményem szerint játékosokat kellene igazolni. A jelenlegi keret változás nélkül kevés lenne erre. Ha nem változik semmi, ugyanez lesz, mint most. Nagyon szeretném, hogy más legyen, de jelenleg ezt érzem reálisnak.
– Van rá sansz, hogy változzon ez a helyzet, hogy igenis, amikor nyitva van, érdemes szétnézni az átigazolási piacon? Persze ha nem akar, ne válaszoljon a kérdésre.
– Akik ismernek, tudják, hogy belemegyek a kényes témákba. Úgy vagyok vele, érdemes lenne körbenézni, de ez nem a játékosokon múlik. Ha a vezetőség azt akarja, hogy előrébb lépjünk, ha bajnokok akarunk lenni, akkor úgyis tudják, mit kell csinálni, ám szerencsére ebben nekem nem kell részt vennem.

Sérülés gólszerzés közben » Miután közel két hete, a Dömsöd otthonában 4–2-es vereséget szenvedő Pereg kapusa, Necsász Sándor a kiállítás sorsára jutott, a klub kénytelen volt azonnal bevethető cerberus után nézni. Nos, megtalálták a helyettest, mégpedig a 32 esztendős Komáromi János személyében, aki a férfi futsal NB II Közép-keleti csoportjában szereplő Dunakeszi Kinizsi hálóját őrzi a hétköznapokban. A bemutatkozás jól sikerült, ugyanis a Pest megyei II. osztály, Déli csoport 23. fordulójában a hazai környezetben fellépő Pereg 2–0-ra verte az Ócsát. A 21. percben, 0–0-s állásnál az amúgy is húzódással bajlódó Rottenbiller István fejesgóllal juttatta előnyhöz a házigazdát, csakhogy a mozdulat következtében ismét rásérült az előző évadban még a nem a Bugyi SE-t, hanem a Bugyi ASE-t erősítő labdarúgó, akit a 23. percben Horák Csaba váltott. A vendéglátó 1–0-s félidei állást követően végül könnyebben nyert, hiszen a második játékrészben Orgován Krisztián 11-esből alakította ki a 2–0-s végeredményt. Az alábbiakban is egy 2–0-ra végződő bajnokit idézünk fel, a vasárnap 16 órai kezdettel sorra kerülő Bugyi SE–Pereg SE derbi őszi „odavágójára” fókuszálunk az ezen sorok írójától a Sportszelet 2016/25. lapszámában megjelent tudósítás segítségével.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 9. forduló
Pereg – Bugyi SE 2–0 (1–0)
Pereg, 100 néző. Vezette: Tóth Szabolcs /7; 6/ (Eisenbacher M., Csősz B.)
PEREG SE: Necsász S. 7 – Csányi Cs. 6 (Pittenauer M. 0, 78. p.), Varga M. 7, Semsei M. 7, Kovács R. 7 – Tóth S. 7, Rottenbiller I. 7 (Csiklya Cs. 0, 70. p.), Orgován K. 7 (Horváth T. 6, 60. p.), Újfalusi R. 7 (Ács G. 0, 82. p.) – R. D. Santos 8, Árva I. 7 (Kocsis A. 0, 73. p.). Játékos-edző: Semsei Mihály.
BUGYI SE: Lengyel Zs. 5 – Berki Á. 5, Füry M. 5, Bernáth T. 5, Nagy S. 5 – Kocsis P. 5, Józsa M. 4 (Tokics T. 0, 79. p.), Somogyi P. 6, Lacza S. 4 – Sebestyén D. 4 (Bajor M. 5, a szünetben), Szabó N. 5 (Csernyi D. 0, 63. p.). Játékos-edző: Andrási Zoltán.
GÓL: R. D. Santos (2).
SÁRGA LAP: Csányi Cs., Orgován K., Újfalusi R., ill. Józsa M., Lengyel Zs.
Az 50. percben, 1–0-s állásnál Józsa Máté révén 11-est hibázott a Bugyi: a középre lőtt labda ki sem pattant Necsász Sándorról, a Pereg kapusáról.
SEMSEI MIHÁLY: – Úgy néz ki, hogy a hetek óta várt jó teljesítményt sikerült kiböjtölnünk, végre egy kis agresszivitással tudtunk pályára lépni, ami látszik is a végeredményen. Ha kicsit pontosabbak vagyunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
ANDRÁSI ZOLTÁN: – Nagyon gyengén futballoztunk, nem játszottuk azt a játékot, amit tudunk. A kihagyott 11-es sorsdöntőnek bizonyult.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!