Foci a köbön

A „helyszínelő”: Nagy Zoltán; Boros Richárd és Lakatos Lajos debütált

ÚJHARTYÁN–ÖRKÉNY » A Pest megyei II. osztály, Déli csoport 24. fordulójának keretén belül sorra kerülő összecsapás azért lesz több egyszerű bajnokinál, mert a vendégsereget a téli felkészülés óta trenírozó Nagy Zoltán egy találkozó erejéig visszatér korábbi csapatához.

Különleges kilencven percre kerül sor április 23-án, 16.00-kor Újhartyánban, ahol az Örkény SE lép pályára. A látogatók mestere, Nagy Zoltán a 2010-es évek elején még a házigazda szakvezetőjeként dolgozott. Az Örkény háza táján van ok az örömre, ugyanis egyrészt a kapus Fűz Endre eltiltása után visszatérhetett a kapuba, másrészt a bajnokság 23. fordulójának múlt pénteki meccsén a vendéglátó Szabó Gábor triplájával 6–2-re legyőzte az Újlengyel együttesét. (A kiváló csatáron kívül Ulicska Zsolt, Lakatos Erik és Tarnoczki Tibor, míg vendégoldalon Kovács Richárd és Kovács Zoltán bizonyult eredményesnek.) Érdekesség, hogy a találkozó utolsó bő tízpercében hazai oldalon négy Lakatos vezetéknevű labdarúgó volt a pályán, a kezdőként szóhoz jutó Erik, Roland, a csereként bevetett János, valamint az első felnőtt összecsapását játszó 16 éves Lakatos Lajos, aki Tarnoczki Tibort váltotta a 82. percben. A 17 esztendős Boros Richárd is ezúttal debütált, az újonc a 78. minutumban Béres Krisztián helyét foglalta el. A hétvégi vetélytárs Újhartyán is egyre inkább magára talál, hiszen közel két hete a Felsőpakonnyal ikszelt (2–2) hazai környezetben Rizmajer András csapata, és bár a ’hartyáni gólokat Rizmajer Bence és Bálint „Gagarin” Zoltán szerezte, az első gól előtt Tőkés János büntetőt hibázott korábbi csapata ellen, Rizmajer Bence a kipattanót váltotta gólra. A legutóbbi hétvégén a „Maszat” becenévre hallgató csatár – akiről lentebb, a cikkre kattintva olvashatnak részletesen – nem hibázott, hiszen Tőkés János (2) és Hornyák Ferenc találatával 3–0-ra nyert Táborfalván az Újhartyán. Az alábbiakban – a Sportszelet 2016/10. lapszámában ezen sorok írójától megjelent tudósítás segítségével – felidézzük a két csapat őszi bajnokiját.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 9. forduló
Örkény–Újhartyán 1–0 (1–0)
Örkény, 200 néző. Vezette: Muhari G. /6; 5/ (Filácz R., Feigl G.)
ÖRKÉNY SE: Fűz E. 7 – Ordasi J. 6, Nyeste D. 8, Szeibert A. 7, Béres K. 6 – Ulicska Zs. 7 (Szabó G. 0, 82. p.), Nagy Zs. 7, Lakatos J. 6 (Németh Krisztián 6, a szünetben), Rupa M. 6 (Hrumó B. 0, 90. p.) – Szécsi A. 7, Tarnoczki T. 8. Edző: Farkas Krisztián.
ÚJHARTYÁN VSE: Németh Krisztián 7 – Fógel R. 6, Buza Zs. 7, Funk Z. 6–2=4, Wilson B. 5 – Sándor K. 6, Ordasi Zs. 7 (Bálint Z. 0, 78. p.), Hornyák F. 6, Nagy T. 5 (Szőke S. 5, a szünetben) – Kostyalik K. 5 (Rizmajer B. 0, 82. p.), Tőkés J. 6. Edző: Rizmajer András.
GÓL: Tarnoczki T.
SÁRGA LAP: Ordasi J., Rupa M., Ulicska Zs., ill. Fógel R., Ordasi Zs., Hornyák F., Kostyalik K., Szőke S., Bálint Z.
KIÁLLÍTVA: Funk Z. a 88. percben (a játékvezető-asszisztens megsértéséért).
FARKAS KRISZTIÁN: – Ismét magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Kihagytuk a százszázalékos ziccereket, de végre nem kaptunk gólt és 1–0-ra nyertünk, így megyünk előre és zárkózunk fel a tabellán.
RIZMAJER ANDRÁS: – A két csapat nem egyforma célokkal vágott neki a bajnokságnak, viszont úgy gondolom, a mutatott játék alapján egyenrangú ellenfelei voltunk a szebb álmokat dédelgető riválisunknak. Az első félidőben az Örkény dominált, ekkor nagyobb hangsúlyt fektettünk a védekezésre, viszont a szünet után megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, mi több, talán a döntetlenre rá is szolgáltunk volna. Összességében megérdemelt örkényi siker született, sok sikert kívánok ellenfelünknek a bajnokságban!

KATT A CIKKRE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!