Foci a köbön

Ifj. Aczél Zoltán visszatért

ZSÁMBOK–TURA 0–12 » Egy pillanatig sem lehetett kérdéses a vendégsiker szerda délután Zsámbokon a Pest Megyei Kupa 3. fordulójában, ahol a II. osztály, Keleti csoportjában a bentmaradásért küzdő házigazda az egy ligával feljebb vitézkedő, legutóbb a Kisnémedit elpáholó alakulatot fogadta.

Az előző fél szezonban 10 bajnokin keresztül erősítette a Zsámboki SE-t ifjabb Aczél Zoltán, aki egy meccs erejéig visszatért, hiszen a 22 éves labdarúgó a télen Turára, éppen a szerdai vetélytárs TVSK-hoz igazolt. A Veresegyház VSK-t és a REAC Sportiskolát is megjáró ifjabb Aczél Zoltánt nem kezdőként vette számításba Aczél Zoltán edző-édesapa, hanem a szünetben, 0–5-ös állásnál Tóth Tamást váltotta. Hogy ezért vagy sem, de meg is pörgette a második felvonást a vizitáló társulat, amely a folytatásban még hétszer vette be a hajrára egyre inkább elfáradó házigazda kapuját. Less Krisztián és Lakatos Soma háromszor talált a hálóba, Oláh Dezső és Surányi Gábor kétszer, míg Csendom Kristóf és Székesi Ádám egyszer volt eredményes.

Nem példátlan eset » Korántsem példa nélküli, hogy egy futballcsapatnál található olyan játékos, akinek az édesapja az edzője. Az NB II-es Csákvárnál Vincze „Pilu” István (edző) és Viktor (játékos), míg annak idején az ugyancsak másodosztályú Vácnál Szabados György és Tamás dolgozott egy együttes sikeréért. NB III-as szinten a Keleti csoportba besorolt Erzsébeti SMTK-nál a Vasasban pallérozódó Turi Dánielt Turi Zoltán trenírozza; a Közép-csoportban Erős Ronald edzője Erős Károly az FC Dabasnál; míg a Nyugati csoportban Diósdon Nahóczky Attila játékosa a tavaszi idényben a legutóbb Vecsésen futballozó Nahóczky Balázs. Az előző évadban az ugyancsak harmadosztályú BKV Előrénél pedig Gelei Károly másod- és kapusedző a fiát, Gelei Vincét trenírozta. És ha már a cerberusoknál tartunk: A Pest megyei I. osztályban a bajnoki címért harcoló Vecsés mesterét Gendur Lászlónak hívják, míg a társulat egyik kapusát ifjabb Gendur Lászlónak.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!