Foci a köbön

Ezúttal nem egy csapatban a Fradi-kedvencek: Albert Flórián és Dukon Béla egymás ellen meccselt

VSE-DUNAKESZI–MOGYORÓD FC 3–4 » Egykori társakból ellenfelek lettek, legalábbis egy bajnoki erejéig. Albert Flórián és Dukon Béla a Pest megyei II. osztály, Északi csoport 20. fordulójában találkozott egymással, akárcsak a csapataik.

Akárcsak évtizedekkel korábban, Rákosit 1990-ben is éljenezték. Már túl voltunk a rendszerváltáson, már legördült, elhúzásra került a vasfüggöny, amikor május 26-án, az Üllői úton az egykori zöld-fehér labdarúgó, Rákosi Gyula által trenírozott Ferencváros a Vasast fogadta. Izgalmas, kellőképp lüktető, élvezetes bajnokit vívott egymással a két fővárosi legénység, a végén pedig megosztoztak egymással a pontokon. A 3–3-as döntetlennel záruló, a szünetben is remire, 2–2-re álló – holott az első negyedóra végén még a piros-kékek vezettek 2–0-ra –, mindmáig emlékezetes találkozón az FTC az alábbi kezdőcsapattal lépett pályára: Józsa Miklós – Simon Tibor, Kereszturi András, Limperger Zsolt, Keller József – Szeibert György (Dukon Béla, 83. p.), Albert Flórián (Bánki József, 78. p.), Kincses Sándor – Nagy Zsolt, Dzurják József, Fonnyadt Zsolt. Verekedős Istvánt, alias Bunyós Pityut akkor még hírből sem ismerték az emberek, de a lakodalmas nótákat manapság a boksznál is jobban erőltető, a kiütést így is, úgy is garantáló sportember nem véletlenül énekli a búcsúban vagy a lakodalomban a pálinkától bódult sokadalomnak, hogy „elszállnak az évek felettünk”. Az esztendők valóban elrepültek, amire ékes bizonyíték, hogy Albert Flóriánból és Dukon Bélából is tréner lett. A „kis Flórit” 2016 végén nevezték ki a VSE-Dunakeszi élére, a Fradi után a későbbiekben labdarúgóként Érden is megforduló Dukon Béla pedig évek óta irányítja a Mogyoród FC-t nagy-nagy lelkesedéssel. A sors(olás) furcsa fintoraként az elmúlt hétvégén a két szakember és társulatuk szembekerült egymással, és amíg a többség úgy volt vele, a stabil dobogós házigazda magabiztosan legyűri, legyőzi a középcsapatot, addig az MFC-nél másként gondolták. A szünetben meglepetésre 1–3 volt az állás – holott az első gólt a házigazda szerezte –, és bár a szünet után mindent megpróbált a talpra állás érdekében a vendéglátó, a vizitálók jól állták a sarat ezen a március végi bajnokin és végül megérdemelten nyertek 4–3-ra. Albert Flórián, a „kis Flóri” a lefújás után úgy volt vele, ha tehetné, legszívesebben visszapörgetné, hátrakalibrálná az idő keretét, mert bizony ezúttal alighanem kiegyezett volna azzal a 3–3-mal, amit idestova huszonhét esztendeje átéltek, megéltek a pokoli hangulatot ontó Üllői úti stadionban.

» FELKÉSZÜL FITOS JÓZSEF. A VSE-Dunakeszire az előttünk álló hétvégén sem vár habkönnyű kilencven perc, ugyanis Albert Flórián csapata a hétvége első napján, 15.30-kor a korábbi kispesti, a görög Panathinaikoszt is megjáró, Fitos József által trenírozott, a kiesés elöl menekülő Leányfalut fogadja. Ugyancsak április 1-jén, ugyanabban az időpontban a Mogyoród FC az Isaszeget látja vendégül. Azt a társulatot, amelynek szakvezetője szintén kapcsolódik a Honvédhoz, ugyanis Istók Ferenc sokáig dolgozott a XIX. kerületi egyesület utánpótlásában, majd a későbbiekben Soroksáron is fiatalokkal dolgozott, miközben megfordult a Bugyi SE felnőtt gárdájának kispadján is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!