Foci a köbön

TÁPIÓSZECSŐ–MAGLÓD 3–1. Korábbi hátvédtársak edzőként egymás ellen: Pozder Nenad és Rakita Gábor csatáját előbbi nyerte

Furcsa, érzelmekkel teli kilencven perc volt ez, amely során mindkét félnél egy volt a jelszó: menekülés a győzelembe. A Pest megyei I. osztály, 19. fordulójában a Tápiószecső a Maglódot fogadta.

2008 áprilisában Kopunovics Goran szokása szerint fel és alá járkált a technikai zónában. A korábbi Fradi-kedvenc ekkor már trénerként irányította a Maglódot, és az általa trenírozott alakulat az Ózd elleni hazai bajnokira az alábbi összeállításban kocogott ki a pályára: Szili Zsolt – Pozder Nenad, Rakita Gábor, Sályi Zsolt, Tabányi Tibor (Kovács Krisztián), Budafai Gergő, Baranyai Pál, Bartosik Csaba, Vincze László – Tőkés János (Hegyesi László), Bornemissza István. Az NB III, Mátra-csoport hajrájához közeledett a tavasz és vele együtt a fiúk, akik férfias, harcos meccset vívtak egymással. Kopunovics Gorannak tulajdonképpen nem kellett izgulnia, hiszen a Maglód a sikert akkor is kifőzte, ha az első félidőben Konyha Péter révén a látogató is betalált, ugyanis a hazaiak közül Bartosik Csaba és Bornemissza István is gólt szerzett. Kiküzdött, kibrusztolt, kierőszakolt három pont volt ez, annak minden előnyével és hátrányával.

Azóta közel kilenc év telt el. 2017. március 18-án, szombaton a nap nem mutatta meg sugárzó aranyát, kissé szégyellősre váltott. A Tápiószecső a Maglódot fogadta úgy, hogy a házigazdát Pozder Nenad, míg a vendéglátót Rakita Gábor készítette fel az ütközetre. Fontos derbi volt ez, amelyen az érzelmek csak a találkozó előtt és után játszhattak főszerepet. Két nehéz helyzetben lévő alakulat találkozott egymással, és bár a TFC színeiben pályára lépő Kardos László a 2009/2010-es szezonban még a riválist erősítette, ezúttal nem a rutinos futballista szerezte a gólokat. Horváth Martin már 10 gólnál jár, és bár a ’szecsőiek 26 esztendős labdarúgója ezúttal kétszer is tizenegyesből talált a hálóba, mindez az érdemeiből mit sem von le. Az őszihez képest sokkal jobb, szervezettebb és „darálósabb” házigazda már 2–0-ra vezetett, amikor a hajrában Szirtesi Attila szépített, és mielőtt még valaki azt hitte volna, hogy akár az egyenlítés is összejöhet, a sírból visszahozva, megmentve egy pontot, Gál Levente a 92. minutumban végképp elvarrta a szálakat (3–1).

A Tápiószecső ezzel a győzelemmel nagy lépést tett az osztályváltás elkerülése felé, de a TFC még nem őrizte meg megyei élvonalbeli tagságát, ahogy a Maglód sem esett ki. Az utóbbi esetén viszont egyelőre az a kérdés, hogy a lejtő közepén vagy a végén jár-e az MTC? A tavaszt három vereséggel kezdő, 3–13-as gólkülönbséget produkáló vendégsereg tagjainak van miért összeszedniük magukat, lévén a nyerhető meccsek ezt követően várnak csak igazán a gárdára, és mert Rakita Gábor aligha szerezhet gólt a kispadról, ráadásul az elképesztő, megmagyarázhatatlan egyéni bakikat sem a tréner követi el, az eddigi szereplés aligha a szakember bűne. A gödörből minden bizonnyal ki lehet mászni – együtt, közös erővel. A javítás lehetősége adott: március 25-én, szombaton, 15 órakor a Halásztelek vizitál a Kertész Károly Stadionban.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!