Foci a köbön

JÁTÉKOSSORS. Csábítás Csepelről: Balogh „Buldog” Zoltán a megyei II. osztályban

Hosszú hónapokkal ezelőtt még Csepelen rúgta a labdát, a Béke tériek színeiben 2016. május 15-én, az MTK II. ellen lépett pályára utoljára. Azon a meccsen a vendég kék-fehérek már 2–0-ra is vezettek, ám a házigazdának csak a szépítésre tellett az erejéből. Aligha a véletlen műve, hogy amikor a 68. percben lejött a pályáról a korábbi NB I-es kiválóság, a többek között Debrecent és Tatabányát is megjárt Balogh „Buldog” Zoltán, akkor még 0–0 állt az eredményjelző.

„Ami volt, megtörtént. Persze lehetett volna talán több meccset játszani, több mindent elérni. Éppen nemrégiben beszéltem egy gyermekkori barátommal, akinek azt mondtam, meglehet, húszévesen mindent másképp csinálnék, de a gyermekkori álmom valóra vált, és ezt nem sokan mondhatják el magukról. Ez van, ez jutott, a szépre emlékezem, igaz, rossz nem is volt, mert a súlyos sérülések elkerültek, bár néhány éve elszakadt a térdszalagom. Ebből kellett kihozni a legtöbbet, de minden úgy jó, ahogy volt.”
Csak úgy zúdultak, jöttek elő az emlékek, merthogy Balogh Zoltán a honlapunkon is megjelenő interjújában nyilatkozta a fentieket még 2014 októberében. Gyakorlatilag már akkoriban túl volt a váltáson. A civil karrierjét építette, holott tudását és tapasztalatát sokan hasznosíthatnák NB-s szinten mind a mai napig. Balogh „Buldog” Zoltán talán nem is gondolta, hogy valaha még klottgatyát és stoplist húz, leszámítva persze a MALÉV- vagy a Budajenő-öregfiúkat, de Nagy Zoltán hívásának végül nem mondott nemet. A korábban Kispesten az utánpótlásban, később Csepelen, Újhartyánban és Halászteleken is dolgozó szakember csábította Örkénybe. Úgy bizony, merthogy a tréner egyévnyi kihagyást, azaz több mint lélegzetvételnyi szünetet követően a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában harmadikként telelő, többek között a magyar másodosztályban is bizonyító kapust, Fűz Endrét, az ESMTK-val az NB II-t is megjáró gólvadász Szabó Gábort és a Nyíregyháza színeiben az NB I-ben közel két tucat meccset letudó Szécsi Attilát is a soraiban tudó alakulat élén tért vissza. Ha úgy vesszük, Balogh „Buldog” Zoltán is közel egy évnyi kihagyást követően léphet pályára. A tréner és az univerzális labdarúgó is motivált, ami a riválisok számára nem túlságosan jó hír, lévén akárhogy is nézzük, nyerő ez a páros.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!