Foci a köbön

DABAS II.: HELYZETBEN. Megegyezés (!) után továbbállás Szlovákiába; rutinos kapussal erősítettek; Farkas Krisztián: „Vannak még teendőim a következő fél évben”

Sokáig úgy tűnt, hogy nem csupán az Örkény SE edzőjét, de egyik legjobb labdarúgóját is megszerzi a Dabas II. a télen, ám a Pest megyei I. osztály újoncához a sérülése után lassan visszatérő Farkas Krisztián csatlakozott, míg Bakonszegi Attila nem.

„Megyek vissza Dabasra, mert vannak még teendőim a következő fél évben. Ha a lábam engedi – most úgy néz ki, így lesz –, júniusig a Dabas labdarúgója leszek, ugyanis tartozom ennyivel az ottani vezetőknek. És most elárulok valamit: az Örkény vezetői menni akartak Dabasra, hogy beszéljenek Kőszegi Zoltán elnök úrral és Kucsák István szakmai vezetővel, illetve meg akarták emelni a fizetésemet is, de mondtam nekik, itt most nem a pénzről van szó, hanem az adott szóról, és ez nekem mindennél többet ér. A múlt héten leültünk tárgyalni Dabason, és én megígértem Kucsák Istvánnak, aki nagyon számít rám, hogy visszatérek. Nyilván öt keresztszalag-szakadás után nem egyszerű a helyzetem, de ezen a héten kezdek úgymond normálisabban kocogni. Ha fáj a lábam, egyértelmű, hogy egyelőre nem erőltetem a dolgot, de tavasszal Dabason fogok futballozni, ahogyan azt korábban is megígértem és lenyilatkoztam. És még valami: nem azért megyek el, mert nem érzem jól magam, ugyanis nagyon korrekt, tisztességes vezetők vannak Örkényben is.”

November végén, a Sportszelet 30. lapszámában nyilatkozta a fentieket Farkas Krisztián, a korábbi kiváló NB I-es támadó. Keserves, ugyanakkor örömteli őszön van túl, hiszen ami nem adatott meg neki játékosként, az megadatott – a felnőttek között – pályakezdő edzőként, éspedig a győzelem mámorító érzése nem egyszer, nem kétszer.

Az ígéret szép szó, és mivel a „másik oldal” egyértelműen számol Farkas Krisztiánnal, a csatár csatlakozott a csapathoz. Az más kérdés, hogy műfűre lépni egyelőre tilos, így Farkas Krisztián előreláthatólag a legkorábban a tavaszi ötödik fordulóban ölthet meccsszerelést. Vélhetőleg ennél hosszabb kihagyás vár Cemmel Péterre, ugyanis a jó felépítésű, megbízható, nem mellékesen gólerős hátvéd keresztszalagja elszakadt, márpedig a kiesése érzékeny veszteség. Pláne úgy, hogy értesüléseink szerint a klub megállapodott Bakonszegi Attilával, az Ebes, a Hajdúszoboszló, a Kazincbarcika, az RKSK és a Dabas-Gyón egykori labdarúgójával, aki legutóbb Örkényben futballozott – méghozzá nem is rosszul, hiszen 12 bajnokin 3-szor volt eredményes a 26 éves játékos –, csakhogy egy svédcsavarral a védőként és fedezetként is bevethető Bakonszegi végül Szlovákiába igazolt…

A negatív furcsaság után a végére jöjjön a pozitív furcsaság: fél év kihagyás után ismét nagypályán állhat a lécek között Gerstenbrein Gábor, aki legutóbb a Felsőpakony hálóját védte. A „Gere” becenév találó az őszülő halántékú, korábban az NB II-ben is védő kiváló alapképességű cerberus esetében, ám a 37 esztendős sportembert ismerve alighanem tenni fog róla, hogy a szurkolók ne keverjék össze az amerikai filmszínész Richard Gere-rel. A sors furcsa fintora, hogy egy hét múlva, a tavaszi nyitányon a Dabas II. a Taksony otthonában vizitál – az ősszel 1–0-ra nyert a jövő heti házigazda –, hiszen a 2000-es évek közepén Gerstenbrein Gábor futballozott Taksonyban, mi több, a jelenlegi kerettagok közül Hégner Zoltánnak csapattársa volt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!