Foci a köbön

ÚJLENGYEL: HELYZETBEN. Távozott az edző és a korábbi gólkirály is

Változás történt a télen az Újlengyel DSE-nél. A Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában 20 ponttal a nyolcadik helyen telelő társulat éléről ugyanis fél szezont követően távozott Berger Árpád edző – csakhogy nem csupán a szakember intett búcsút a csapatnak.

„Ahogy Dolly énekelte nem is olyan rég, na, most nálam is elpattant egy húr. Hetekig hitegettek engem a játékosok, de meguntam ezt! Lehet csalni ezt a játékot, de sajnos az eredmények megmutatják, hogy hol a határ. Eljött! A mérkőzésről annyit, hogy a 25. percig eldönthettük volna a találkozót, ehelyett felhoztuk a fegyelmezett, egyszerű, de nagyon hatékony futballt játszó ellenfelet. Megalkuvást nem tűrően csúsztak-másztak és ezen a talajon, s ez sokkal hatékonyabb volt, mint a mi döcögős, lassú játékunk. A peregiek ismét bebizonyították, hogy nem mindig a képességek a legfontosabbak, hanem az akarat, az elszántság és az egymásért harcolni tudás is jó eredményt hozhat. Még két forduló van hátra, és nagyon remélem, be tudjuk bizonyítani, képesek vagyunk mi is hasonló erényeket csillogtatni. További sok sikert kívánok a Peregnek!”

Berger Árpád mondta mindezt feszültséggel és némi keserűséggel a hangjában. A nyilatkozat még tavaly, a Sportszelet 29. lapszámában látott napvilágot, és bizony ekkor már sejthető, érezhető volt, ha valami nem változik, a korábban a Láng SK utánpótlásában is dolgozó tréner cselekedni fog. A Pest megyei II. osztály, Déli csoport 13. fordulójában a hazai pályán futballozó Pereg 1–1-es félidőt követően 3–2-re legyőzte a Magyar Ákos – Lakatos Roland, Tóth Péter, Ásoth Dániel, Fehér Ádám – Kovács Zoltán (Kovács Richárd, 65. p.), Manhalt Richárd (Papp Kornél, 85. p.), Nagy Gábor, Kalános János – Fülöp Lajos, Tvaruska Attila (Schuster Roland, 60. p.) összetételben futballozó Újlengyelt. Az összecsapáson nem csupán a hazai oldalon triplázó Orgován Krisztián, hanem Fülöp Lajos is említést érdemel, hiszen a korábbi sokszoros gólkirály kétszer volt eredményes Peregen. A sors furcsa fintora, hogy a tavasszal sem Berger Árpádra, sem Fülöp Lajosra nem számíthatnak Újlengyelben. Honlapunk úgy értesült, a társulat szakmai munkájáért a továbbiakban az Újpesten nevelkedő, ismételten „beugró”, idestova egy esztendeje a visszavonulását fontolgató Ásoth Dániel felel, míg Fülöp Lajos . akiről lentebb, a cikkre kattintva olvashatnak részletesen – a Budapest-bajnokság II. osztályában a bennmaradó pozíciótól 4 egységre lévő, az ősszel megszerzett 5 ponttal jelenleg a kieső, 15. helyen álló Nagytétény játékos-edzője lett.

KATT A CIKKRE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!