Foci a köbön

JÁTÉKOSSORS. Turcsik Tamás, aki Kazincbarcikáról Jászberénybe igazolt: „Úgy érzem, hogy az első három forduló után mi leszünk a tabella élén”

Nem egy vagy kettő, hanem pontosan tizenkettő NB I-es mérkőzés van a lábában. Zalaegerszegen mutatkozott be az élvonalban – holott Diósgyőrben pallérozódott –, majd Bajára vezetett az útja, ahonnan a fővárosba, a Rákosmente KSK-hoz szerződött Turcsik Tamás. Egy éles váltással tavaly nyáron visszatért Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe.

Salgótarján–Kazincbarcika 0–1, gólszerző Turcsik Tamás. Így kezdődött a szezon, ennél jobban nem is indulhatott volna. A sors furcsa fintora, hogy ’barcikai második, egyben utolsó találatát az RKSK ellen szerezte, márpedig ennek is köszönhetően 3–1-re nyert a KBSC. Hogy aztán a 26 éves Turcsik Tamás nyer-e azon, hogy a 40 pontos éllovastól a 36 egységgel harmadik helyezett szolgálatába szegődik, az még a jövő zenéje.
– Egyre távolabb kerül a bajnoki címtől.
– Hiába a négy pont lemaradás, úgy érzem, hogy az első három forduló után mi leszünk a tabella élén – felelte Turcsik Tamás, aki az ősszel a Kazincbarcikát erősítette, ám januárban csatlakozott a Jászberényi FC keretéhez.
– Most látta elérkezettnek az időt a váltásra vagy éppen az ellenkezője történt?
– Már november óta azon voltam, hogy szeretnék csapatot váltani, több okból is. A legfontosabb szempont a fejlődésem és bajnoki cím megszerzése volt.
– Csodálkoznék, ha csupán egy csapat szerette volna átigazolni. Miért éppen Jászberény lett a kiválasztott?
– Valóban nem csak egy megkeresésem volt. Több szempontot is figyelembe véve döntöttem a Jászberény mellett, többek között azért, mert sokkal többet tesznek a feljutás érdekében, no és úgy érzem, nagyobb lehetőségem van a fejlődésre, valamint a bajnoki cím megszerzésére.
– Korábbi RKSK-s csapattársának, Bojtor Lászlónak mekkora szerepe van abban, hogy immár a JFC-t erősíti?
– Annak ellenére, hogy jó barátok vagyunk, ennek nem igazán volt döntő szerepe ebben.
– Az őszi egymás elleni, nem mellékesen 4–0-ra megnyert derbire miként emlékszik vissza?
– Bár győzött a Kazincbarcika, véleményem szerint nagyban befolyásolta az is a mérkőzést, hogy már az első félidőben a jászberényi csapatnak három kényszerű cserét kellett végrehajtania, valamint ha az elején sikerül a helyzeteiket gólra váltaniuk, akkor lehet, hogy másképpen alakul az eredmény.
– Lépjünk a jelenbe: a hétközi, Szekszárd elleni, 3–0-s jászberényi sikert hozó felkészülési találkozó második félidejében lépett pályára. Belülről megélve miként értékelné az összecsapást?
– Úgy láttam, hogy egy nagyon pörgős mérkőzés volt, amelyen sok helyzetet tudtunk kialakítani. A labdát nagy fölénnyel birtokoltuk, végig kontroll alatt tartottuk a meccset. És örülök, hogy egy gólpasszal is hozzá tudtam járulni az eredményhez, valamint annak is, hogy a Jászberény játékosa vagyok, és mindent megteszek a céljaink eléréséért.
– Ki van békülve a pályafutásával? Nem érzi úgy, hogy több lenne önben, mint az NB III-as szint?
– Nem igazán vagyok elégedett. Úgy érzem, hogy lehetne még lehetőségem és még szeretnék is magasabb szinten játszani.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!