Foci a köbön

JÁTÉKOSSORS. NB III-as élcsapatok pályán kívüli csatája: Csizmadia Zoltán Érdről Győrbe igazolt

p8280046Nem meglepetés: az NB III, Nyugati csoportjában szereplő, nem mellékesen általános elképedésre éllovas Érdi VSE-től távozott a csapat egyik legjobb labdarúgója, Csizmadia Zoltán, aki a tavasszal a rivális ETO FC Győr mezét viselheti.

Patrick Vieira fehér „kiadásban”. Az AC Milan, az Arsenal és a Juventus korábbi keménykötésű középpályása pótolhatatlan űrt hagyott maga után, amikor távozott bármelyik csúcsegyesülettől, és ugyanez a helyzet állhat elő Érden is a tavasszal, ugyanis Csizmadia Zoltán kiválásával a legolajozottabban működő csapatrész bomlik fel még akkor is, ha jelenleg is van a társulaton belül helyettese. A 26 esztendős, Százhalombattát is megjárt fedezet – minderről lentebb, a cikkre kattintva olvashatnak bővebben – a magunk mögött hagyott fél szezonban 14 bajnokin 6 találatig jutott, ami ahhoz képest is remek statisztikai adatnak számít, ha tudjuk, az előző évad során 30 találkozón 13-szor volt eredményes – Óbudán, a III. Kerületi TVE elleni bajnokin például triplázott.

p8280053

A legjobb futballistakorban van, érthető, ha „feljebb” vágyik, ami egyelőre úgy valósult meg, hogy a 45 ponttal első helyezett Érdtől az ősszel 42 egységig jutó ETO FC Győrhöz igazolt. Visszalépés? Aligha. A kisalföldiek ugyanis mindenáron az NB II-be akarnak kerülni, a szó legpozitívabb értelmében véve már nem bíznak semmit a véletlenre, ráadásul két legyet ütöttek egy csapásra, hiszen meggyengítették legfőbb vetélytársukat, miközben sokat futó, az összjátékban is kiváló, a pontrúgásoknál is hasznos labdarúgót szerződtettek. Az ETO-ban információink szerint közel négyszeres juttatásért futballozhat az érdiek immár csak volt „Csizója”, ami sok mindent elárul a viszonyokról. Nem kérdés, az őszt nyögvenyelősen kezdő, Soós Imre–Bekő Balázs duó által gardírozott ETO-nak nem az NB III-ban van a helye – ahogy Csizmadia Zoltánnak sem.

csizmadia_zoltan_interju_sportszelet_20130412

KATT A CIKKRE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!