Foci a köbön

DUNAVARSÁNY–TAKSONY II. Szabados Tamás presztízsmeccse a 3–1 bűvöletében

s6304729A Pest megyei II. osztály, Déli csoport 15. fordulójában a 34 ponttal 2. helyezett Dunavarsány a 18 egységgel a 10. pozíciót elfoglaló Taksony II.-t látja vendégül november 19-én, szombaton 13 órakor.

Az összecsapás pikánsnak ígérkezik leginkább Szabados Tamás szempontjából, hiszen a házigazda edzője „civilben” a Pest megyei I. osztályú Taksony első csapatának oszlopos tagja, mi több, másfél héttel ezelőtt az „egyben” begyűjtött ötödik sárga lapja miatt pályára is lépett a fakó színeiben, a Törökbálint elleni, 4–2-re elveszített összecsapáson. És ha mindez még nem volna elég, a sors furcsa fintoraként a Pest Megyei Kupa 3. fordulójában, avagy a legjobb 32 között a Dunavarsány a Taksonyt fogadja, mégpedig jelen állás szerint április 5-én, szerdán, 16.30-kor.

3–1 ELŐSZÖR, 3–1 MÁSODSZOR
Az alábbiakban felidézzük a két csapat legutóbbi szezonban lejátszott két bajnokiját a Sportszelet 2015/42. és 2016/3. lapszámában ezen sorok írójától megjelent tudósítás segítségével.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 2015/2016, 4. forduló (szeptember 5.)
Taksony II.–Dunavarsány 1–3 (1–1)
Taksony, 200 néző. Vezette: Pálinkás I. /7; 9/ (Udvarhelyi P., Arany J.)
TAKSONY SE II.: Kreisz V. 6 (Szeghegyi Á. 5, a szünetben) – Rózsa T. 6, Kreisz J. 6, Dragovics R. 6, Petkes L. 0 (Klein P. 5, 22. p.) – Wéber T. 6, Szabó T. 6 (Horváth Á. 6, 54. p.), Kiss A. 6, Cseresnyés Gy. 6 – Bajzáth M. 6 (Petike Á. 0, 61. p.), Cseresnyés Z. 6 (Horváth A. 6, 56. p.). Edző: Kőnig Csaba. (Az edző nem kívánta értékelni a játékvezető teljesítményét, így az osztályzatot a szerkesztő adta.)
FÉMALK-DUNAVARSÁNYI TE: Molnár B. 0 – Mótyán J. 6, Zsolnai T. 7, Nagy T. 7, Keresztes M. 6 (Kardos J. T. 0, 71. p.) – Bakó R. 6, Jónás B. 6 (Faragó K. 0, 77. p.), Bathó Á. 6, Kiss Á. 6 (Németh A. 0, 65. p.) – Krajnc B. 8 (Lázár R. 0, 89. p.), Somogyi S. 6 (Dudás J. 7, 60. p.). Edző: Szabados Tamás.
GÓL: Wéber T., ill. Somogyi S., Dudás J., Krajnc B.
SÁRGA LAP: Bajzáth M., Horváth A., Petike Á., Szabó T., ill. Dudás J., Keresztes M., Zsolnai T.
KŐNIG CSABA: – Nehéz a mérkőzés után bármit is mondani, komoly indulatok vannak bennem. A 4. percben megszereztük a vezetést és a 22. percig úgy játszottunk, ahogy kellett, és amit kértem, mi irányítottuk a találkozót. Utána jött egy komoly sérülés, ami felkavart mindenkit. A meccs után elnézést kért a sérülést okozó játékos a csapat előtt, elismerte, hogy a labda fölé rúgott, de nem volt benne szándékosság… Úgy gondolom, hogyha valaki a sportpályán nyílt lábtörést okoz, azt minden esetben szankcionálni kell. Ez nem történt meg…
– Egy nappal a meccs után miként látja, Petkes László súlyos sérülése mennyire volt bénító hatással a csapatára?
– A sérülés egyértelműen rányomta a bélyegét a mérkőzés további alakulására, és komoly hatása volt a csapat minden tagjára. 40 percig állt a játék, a mentő 35 perc után érkezett meg. Addig ott álltunk Laci körül, és tartottuk benne a lelket, mert szörnyű állapotban volt. Mindannyian néztük, hogy a barátunk ennyi ideig fekszik a pályán, szenved, és nem tudunk neki segíteni, ami iszonyatos érzés volt. Erre nem lehet felkészülni. A mérkőzést sajnos elveszítettük, de sokkal fájóbb most számunkra Laci súlyos sérülése, és az, hogy egy ideig biztos nem tudja segíteni tovább a csapatot.
– Mit tud a szerencsétlenül járt játékosa állapotáról?
– Többen bent voltunk vasárnap nála a kórházban, szerencsére már jobb a hangulata. A műtét jól sikerült, a körülményekhez képest jobban van. Hosszú idő lesz a felépülése, és azt még nem tudjuk, hogy a törés mellett a szalagok milyen mértékben sérültek. Minden meccsen érte fogunk küzdeni. A csapat nevében gyors és mielőbbi felépülést kívánunk neki, és reméljük, minél előbb visszatér közénk!
SZABADOS TAMÁS: – Imádok győzni, de van, amit a sport fölé emelünk, éspedig ez az egészség. Ennél fogva nem tudok százszázalékosan boldog lenni. Mielőbbi teljes felépülést kívánok a csapat és a dunavarsányi vezetőség nevében Petkes Lászlónak! Bár nehéz ilyenkor a meccsről beszélni, de úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk. Ezen a talajon futballról nemigen lehetett beszélni, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a fiúk. Kitartást és mielőbbi sikereket kívánok barátomnak és kollégámnak, Kőnig Csabának! Fel a fejjel még akkor is, ha most sokan azt hihetik, könnyen beszélek, mert a győztes oldalon vagyok, csakhogy ez a Taksony II. nem olyan rossz csapat, mint ahogy azt a tabella mutatja.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 2015/2016, 19. forduló (március 20.)
Dunavarsány–Taksony II. 3–1 (1–0)
Dunavarsány, 200 néző. Vezette: Pálinkás I. /9; 3/ (Albirt J., Balogh I Z.)
FÉMALK-DUNAVARSÁNYI TE: Kreisz V. 7 – Németh A. 5 (Holczimmer P. 4, 56. p.), Meister M. 7, Hajdú M. 6, Keresztes M. 5 – Bathó Á. 6, Busa B. 7 (Varga B. 0, 86. p.), Jónás B. 6 (Dudás J. 6, 56. p.) – Krajnc B. 7, Tüske R. 8, Bakó R. 6 (Simoncini D. 0, 80. p.). Edző: Szabados Tamás.
TAKSONY SE II.: Szeghegyi Á. 6 – Várfalvi L. 5–2=3, Dragovics R. 5, Rózsa T. 5, Hajdú P. 6 – Kiss A. 5, Wéber T. 5, Horváth A. 5 (Kreisz J. 0, 71. p.), Bajzáth M. 6 – Cseresnyés Z. 5 (Földi M. 5, 49. p.), Szabó T. 5 (Cseresnyés Gy. 0, 69. p.). Edző: Kőnig Csaba.
GÓL: Krajnc B. (2, az elsőt 11-esből), Tüske R., ill. Bajzáth M.
SÁRGA LAP: Bathó Á., Hajdú M., ill. Hajdú P.
KIÁLLÍTVA: Várfalvi L. a 76. percben (a második sárga lap után).
SZABADOS TAMÁS: – Örülök, hogy a szomszédvár-rangadóhoz méltó játékvezetőt kaptunk, valamint annak, hogy végre a „megyei Cristiano Ronaldót” is a sorainkban tudhattam. A mérkőzés végeredménye csalóka, mert a fordulópontokból szerencsére mi jöttünk ki jól, és a magasabb osztályt megjárt játékosaink klasszisa kellett a győzelemhez. Az osztály két legpechesebb edzője közül most szerencsére a Jóisten az én kezemet fogta meg, de ez a győzelem nem csupán Fortunán múlott, tettünk is érte, bár az általam elvárt játéktól még elmaradozunk. Éppen ezért még keményebben dolgozunk és készülünk a további feladatainkra. További sok sikert kívánok második otthonom csapatának!
KŐNIG CSABA: – Gratulálok a ’varsányiaknak, és további sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!