Foci a köbön

JÁTÉKOSSORS. Farkas Krisztián győzelemmel debütált – felnőtt edző lett a korábbi NB I-es támadóból

farkaskA megyei másodosztályban vállalt feladatot és az elmúlt hétvégén mutatkozott be trénerként az egykori élvonalbeli támadó, az előző évadban az FC Dabas II. színeiben nagyszerű szezont produkáló Farkas Krisztián.

Az ördög nagyon is valóságos képet öltött. Farkas Krisztián a nyár elején azt nyilatkozta afféle zárszóként a honlapunkon is megjelenő interjújában, hogy „(…) úgy néz ki, megint elszakadt a keresztszalagom, de remélem, csak az ördögöt festem a falra, és csupán meghúzódott.”
A baj megtörtént, a többi pedig már az orvosokon, no meg persze a rehabilitációs szakembereken múlik leginkább. Mert Farkas Krisztián mióta járni tud, futballozik, és alighanem így marad mindaddig, amíg járni tud… A Kaposvár korábbi élvonalbeli spílere azonban hosszú hetek óta nem léphetett pályára, ám jött a felkérés, a baráti megkeresés. Egykori örkényi csapattársa, Nagy Zsolt agitálta, jöjjön, nézze meg a csapatot és vállalja el a feladatot. Nagy Zsolt a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának nagy célokkal nekivágó gárda játékos-edzője volt – egészen egy héttel ezelőttig. A hatodik játéknapon a Tököl II. otthonában meglepő, 3–1-es vereséget szenvedett az Örkény, ám nem az eredmény alakulása miatt adta át a helyét Nagy Zsolt. A harmincnyolcadik életévében járó Farkas Krisztián számára fontos a klub, hiszen tizennyolc esztendősen itt lett az NB III-ban gólkirály, márpedig az Örkény színeiben több gólt szerzett, mint ahány alkalommal pályára lépett. 2013 tavaszától, immár 34 évesen másfél évadon át ismét az együttest erősítette, méghozzá szó szerint, hiszen negyven bajnokin harmincegy alkalommal volt eredményes. A Pest megyei II. osztály, Déli csoport 7. fordulójában az Örkény a Táborfalvát fogadta, és ha ennyiszer nem is, nyolcszor csak bevette a házigazda az újonc kapuját, mégpedig Rupa Márk (2), a csereként beálló, a szezonban eddig rendkívül eredményes Szabó Gábor (2), Németh Krisztián, Nagy Zsolt, Szécsi Attila és Béres Krisztián révén. Régi idők focija volt ez a Ferencváros–Újpest NB I-es rangadó (3–3) másnapján, mivel a vendéglátó 8–3-as győzelmet aratott. És ha a védekezésén tud finomítani a Farkas-falka, akkor lesz csak igazán elégedett az FC Dabas utánpótlásában is dolgozó szakember, aki azonban az „anyaklubbal”, avagy az FC Dabassal vezetőségével folytatott megbeszélés következtében csupán ebben az esztendőben irányítja az Örkény SE-t. Ez a Farkas szövetsége.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!