Foci a köbön

EDZŐSORS. Ismét a kispadon: Véber György az első osztályban dolgozik

eszenyidenesesvebergyorgy_2006augA korábbi újpesti karmester, Véber György visszatért a futball vérkeringésébe, mi több, újra az első osztályban dolgozik.

Két nappal ezelőtt a nagykőrösi edzőváltásról írt anyagunkat úgy fejeztük be, hogy „(…) értesülésünk szerint nem kizárt, hogy korábban az NB I-ben is dolgozó, jelenleg csapat nélkül lévő, évekkel ezelőtt Pest megyében több helyen is dolgozó szakember lesz Kecskeméti József utódja.”
A Foci a köbön ezúttal sem lőtt mellé – vagy fölé, mint anno a szakember híres monológjában Harsányi futballista… –, ugyanis Véber Györgyöt nevezték ki a Pest megyei I. osztályban eddig csak bukdácsoló Nagykőrösi Kinizsi FC élére. Mint ismeretes, a 47 esztendős szakember ugyanúgy munkát vállalt Pápán és Mezőkövesden, ahogy annak idején Fóton (ez az alakulat volt az Újpest akkori fiókcsapata) és Turán, utóbbi helyen Eszenyi Dénessel párban irányították a(z akkor még) NB III-as társulatot. Azóta eltelt közel egy évtized, de Véber György szakértelmével akkor és azóta sincs gond. Az persze elgondolkodtató, mire megy a játékosként háromszor a magyar válogatottban is futballozó tréner a szó nemes értelmében vett amatőr osztályban, már csak azért is, mert Nagykőrösön éppenséggel voltak gondok az elmúlt hetekben. Gondolunk itt legfőképp arra, hogy az öt bajnokin kapott tizenhét gólból kilenc a mérkőzések utolsó harmadában született, sőt, továbbmegyünk, a nyitányon a Vecsés otthonában elszenvedett 2–0-s vereség, a hazai, Halásztelek elleni kínos fiaskó (0–4) és a nagykátai kudarc (4–0) is úgy alakult ki, hogy mindhárom összecsapáson két-két gól az utolsó tíz percen belül született. Márpedig mindez visszavezethető arra, hogy a társulat tagjainak edzéslátogatottsága – Harsányi futballista ominózus labdájával ellentétben – nem verdesi az eget, és ha nem frissek a lábak, nem tiszták a fejek sem, avagy az erő fogytán a koncentráció nagyjából konvergálhat a nullával. Innen nézve pedig aligha azon múlik a Kinizsi szereplése, hogy a kispadon helyet foglaló szakembert Kecskeméti Józsefnek vagy Véber Györgynek hívják. Utóbbi (is) képes arra, hogy felkavarja az állóvizet, a többi viszont már a tóban fürdőző „kacsákon” múlik.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!