Foci a köbön

EDZŐSORS. Tóth Bálint a válogatottról: „Ez egy egészen más csapat volt…”

P5070024Két szék között a pad alá. Nem is olyan rég még a fenti mondás járhatott a fejében, merthogy Tóth Bálint, a Vasas és a Csepel korábbi kiváló labdarúgója, többek között a Tatabánya, a Budafok, az ESMTK, a Szeged 2011 és a Lombard Pápa egykori edzője két lehetőséget is lemondott, aztán jött a harmadik, amiből nem lett semmi.

S6306573„Nehogy leírja, hogy unokázom, mert még a végén azt hiszik, nyugdíjas vagyok.”
A férfi hangja és nevetése felettébb fiatalos, mintha tíz vagy tizenöt évvel visszarepültünk volna az időben. Persze nincs erre szükség, merthogy Tóth Bálint hatvanhat esztendősen is halad a korral, tettre kész. A nyáron két klubtól is keresték, míg aztán jött a harmadik lehetőség, amiből úgy lett valami, ahogy semmi.
„A nyaram jól telt – reagált minderre Tóth Bálint. – Munkával, majd végül munkanélküli lettem, de ezt nem kívánom részletezni. Elmúlt.”
Nem úgy, mint a szerelem a Vasassal. Feltűnik, majd eltűnik a Fáy utcából, az egyre inkább retró hangulatot öltő Illovszky Rudolf Stadionból, ahová már csupán nézőként, lelkes drukkerként jár. Igaz, most van miért, illetve kikért lelkesedni, hiszen hét játéknap után úgy fest az NB I tabellája, hogy első a Vasas tizenhat ponttal, második a Ferencváros tizennégy egységgel, míg harmadik a Haladás szintén tizennégy ponttal. A szemüveges szakembert azonban nem lepi meg a piros-kékek remeklése.
„Ha egy edző nem bízik a sikerben, akkor megette a fene az egészet – húzta alá Tóth Bálint. – A szép és következetes munkának a gyümölcse beérni látszik. Örülök annak, hogy nem kapkodtak a nyáron edzőkérdésben. Számomra nagyon fontos faktor, így ha én lennék bármelyik klub elnöke, biztos mindig olyan edzőt választanék, aki szerencsés hosszú távon.”
Ha innen nézzük, Bernd Storck szövetségi kapitány nem jár jegyben Fortunával – szép is lenne, elvégre nős a magyar válogatott első embere. Az viszont már nem vicc, hogy a Feröeren 0–0-ra végző legjobbjainktól többet várt Tóth Bálint, aki mindezzel kapcsolatban kritikus mondatokat fogalmazott meg.
„Ha megvolt a kellő alázat, akkor siker volt, ám sajnos kijött három meghatározó futballista, ezáltal a csapat ereje és tengelye kiesett, ami kedd este meglátszott – ütött meg szigorú hangot Tóth Bálint. – Ez egy egészen más csapat volt, negatív értelemben.”
Hogy pozitív töltetű legyen a zárszó: a tréner tehetséges fiúunokájából minden bizonnyal futballista lesz, így a nagypapa viheti majd edzésre a gyerkőcöt. Ha nem is most, de majd egyszer – nyugdíjasként…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!