Foci a köbön

ÖRKÉNY: LENDÜLETBEN. Szabó Gábor, Tarnoczki Tibor: remek ez a csatárpáros!

P4030130Csatárok a csúcson: nem elfeledkezve Szécsi Attiláról – aki nem csupán a hétköznapi életben, hanem a legtöbbször a pályán is tanár – és az övéinek csereként beállva is lendületet kölcsönző Németh Krisztiánról, az alábbiakban fél éve Pesterzsébetről igazolt Szabó Gábor és a nyáron Táborfalvát elhagyó Tarnoczki Tibor kerül a fókuszba a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjába besorolt Örkény SE szereplése kapcsán.

P4030161Némiképp eltűnt a szurkolók szeme elől. Legalábbis az ESMTK drukkerei alighanem vajmi keveset tudnak Szabó Gáborról, aki a télen távozott az Ady Endre utcából. Pedig ennek az Örkénynek nincsenek egypercesei, csak kilencven percesei, de ennek örülnek csak igazán a helyiek! A 32 esztendős támadó második félévét kezdte meg a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjába besorolt együttesben, és aligha lehet panasz a teljesítményére. A korábban a „Liza” NB II-es alakulatában is alapembernek számító csatárnak manapság is azon a szinten volna a helye tehetsége, illetve tudása alapján, mert maradjunk annyiban, hogy „ez” a másodosztály nem „az” a másodosztály… Szabó Gábor az előző évad tavaszi idényében tizenhárom bajnokin tízszer volt eredményes, új fiúként ez mindenképp dicséretes. A jelenleg futó szezonban sem muzsikál rosszul, a 4/4-es átlag mindennek nevezhető, csak pocséknak nem. Hát még akkor, ha hozzátesszük, legutóbbi három bajnokiján egyaránt betalált, hiszen a Gyál ellen (4–2) kétszer, a Pereggel szemben ugyanennyire megnyert derbin egyszer ünnepelhetett, míg az Alsónémedin aratott bravúros, 4–3-as diadalból – ne feledjük, a házigazda, nem mellékesen igen masszív ASE már 2–0-ra is vezetett – szintén egy góllal vette ki a részét.

Bármennyire is hihetetlen, de nála is eredményesebb Tarnoczki Tibor. A közelmúltban interjút olvashattak a szintén kiváló alapokkal megáldott támadóval, aki Táborfalvától bajnokként és gólkirályként vett búcsút, hogy aztán a névjegyét Örkényben is letegye. Eddig négy forduló telt el a pontvadászatból, de Tarnoczki Tibor csapata minden bajnokiján betalált. A Dunavarsány otthonában 4–1-es kudarccal kezdő együttes vezető találatát Tarnoczki szerezte, majd a Gyál és a Pereg ellen szintén egyszer „csengetett”, ám az Alsónémedin bezsebelt három ponthoz olyannyira hozzájárult, hogy együttese első és utolsó találata is a nevéhez fűződött. Legközelebb a legutóbb a Pereggel 2–2-re végző Felsőpakonyt fogadja az Örkény, éspedig szeptember 11-én, vasárnap, 16 órai kezdettel. No meg persze aligha esélytelenül…

P7280039» UGYE MI JÓ BARÁTOK VAGYUNK? Nagyszerű csatárpárost alkotnának, de ez két okból sem megvalósítható. Egyrészt különböző csapatokban rúgják a labdát, másrészt Szabó Gábor barátja a támadósorból hátrakerült a védelembe. A Törökbálinti TC-t erősítő Kóbor Csabáról van szó, márpedig a két futballista Budafokon és Pesterzsébeten is szerepelt egy társulatban. A jelenlegi éllovas TTC a 12. fordulóban, október 29-én, 13.30-kor fogadja az Örkényt, márpedig ez az összecsapás a két barát vetélkedése mellett is különleges csemegét tartogat a szurkolóknak, lévén akárhogy is nézzük, ez a meccs az eddigi eredmények tükrében is rangadó lesz a javából.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!