Foci a köbön

SZIGETSZENTMIKLÓS: HELYZETBEN. Csurka Zoltánnal a kispadon a visszajutás a cél

P5170772Nem lőtt mellé a Foci a köbön, amikor néhány héttel ezelőtt azt vizionálta, hogy a harmadosztályú mezőnyt jól ismerő fiatal szakember ülhet le az NB II-ből kieső Szigetszentmiklósi TK kispadjára. A legutóbb az NB III, Nyugati csoportjában szereplő Diósdi TC-t trenírozó és a csapatot 36 ponttal a 13. helyre kormányzó Csurka Zoltán irányításával már javában edz az SZTK.

Lehet-e rohamléptekben csapatot, méghozzá bajnokesélyes alakulatot építeni, közösséget kialakítani, taktikát csiszolni, erőnlétet javítani? Ezek a nyár legfőbb kérdései Szigetszentmiklóson, ahol már javában zajlik a munka a klubot rendkívül jól ismerő Csurka Zoltán felügyeletével. A fiatal, még mindig csupán 31 esztendős szakember labdarúgó-pályafutása jelentős részét (2007 őszétől négy szezonon át) a Sport utcában töltötte, lévén tagja, mi több, fontos láncszeme volt a 2009 nyarán az NB III, Duna-csoportjában 73 ponttal aranyérmet szerző együttesnek, amely sorozat során 28 bajnokin 5 találatig jutott. Most valami hasonlóra, legalábbis az első két hely valamelyikének megszerzésére készül a Pest megyei sereg, pedig amint arra néhány napja már utaltunk, gyakorlatilag szó szerint kicserélődik a keret, ugyanis mindössze két labdarúgó, Barna Zsolt és Kovács János maradt hírmondónak az előző évad hajrájának már Tamási Zoltánnal nekivágó társaságból.

P5170652

Az első felkészülési találkozót az NB III-as újonc, nem mellékesen csoportbeli rivális Dabas-Gyón ellen 2–1-re elveszítő SZTK a lehetőségekhez képest megpróbál erősíteni. Többek között megszerezte a legutóbb az RKSK középpályáján robotoló, a 2015/2016-os évadban 26 meccsen szerephez jutó Vass Mátét (róla lentebb, a cikkre kattintva olvashatnak), miként Szigetszentmiklóson folytatja karrierjét a legutóbb az NB I-es Paksi FC színeiben futballozó – vagy inkább nem futballozó, hiszen mindössze ötször lépett pályára, míg az NB III-as „fakóban” 9/1-es mutatóval zárt – korábbi MTK-védő, Ródenbücher István. Rajtuk kívül a 20 évesen a Honvédhoz kerülő, korábban Csepelen és a Budapesti Erőműben pallérozódó Fritz Attila is zöld-fehérben folytatja, aki 2012 őszétől az NB II-es Szolnoki MÁV labdarúgója volt, míg az előző évadban 20 bajnokin jutott lehetőséghez, ám egyszer sem volt eredményes. Igaz, a gólokat nem is a fent nevezett új szerzeményektől várhatják elsősorban a szakmai stáb tagjai, no meg a szurkolók.

» RÉG VOLT, IGAZ SEM VOLT? Van némi bukéja Ródenbücher István Szigetszentmiklósra igazolásának. Talán még sokan emlékeznek rá, az NB II 2014/2015-ös szezonjának 8. fordulójában, október 4-én a Ródenbücher Istvánt a kezdőcsapatában szerepetető Vasas a Szigetszentmiklóst fogadta az Illovszky Rudolf Stadionban, ahol a Pest megyei gárda Szepessy Róbert 89. percben szerzett találatának köszönhetően 1–0-ra győzött. A találkozót követően 12 hónapos eltiltásban részesült a vendéggárda edzője, Vágó Attila. Mint az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozata annak idején fogalmazott: „Vágó Attila vezetőedző kirekesztő, rasszista megnyilvánulásért a sportszakmai tevékenységtől 2014. október 7. napjától kezdődően 12 hónapra szóló eltiltást kapott. Vágó Attila az ellenfél játékosára használt becsmérlő kifejezést, amely a rasszista megnyilvánulás kategóriájába tartozik, és maximum ötéves eltiltással is büntethető.”
Nos, ez a játékos Ródenbücher István volt, akit állítólag „lezsidózott” a szigetszentmiklósi szakvezető. Igaz, azóta a társulat edzőjét nem Vágó Attilának hívják…

vassmate_interju_sportszelet_20110429

KATT A CIKKRE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!