Foci a köbön

SZÁZHALOMBATTA: HELYZETBEN. Horváth Sándor távozott, visszatért a bajnokcsapat edzője

galvolgyi_istvanNem marad feladat, illetve egyesület nélkül a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában az aranyérmes Dabas II. mögött hét egységgel lemaradva, 69 ponttal a második helyen végző Százhalombattai LK immár csak volt játékos-edzője, a korábban az élvonalbeli Paksi FC-ben is futballozó Horváth Sándor, akit rutinos szakember vált a kispadon.

Gálvölgyi István visszatért Százhalombattára. A tapasztalt tréner – aki korábban dolgozott többek között Dabason, Hatvanban, Maglódon és a Rákosmente KSK-nál is – irányította a ‘battaiakat már a 2007/2008-as évadban is, amikor társulatával aranyérmet szerzett az NB III, Duna-csoportjában, mi több, az NB II-es szereplésnek is Gálvölgyi Istvánnal vágott neki az együttes. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, olyannyira, hogy immár második szezonját kezdheti meg idén augusztusban az SZLK a „megye-kettőben”. A régi-új mester a nyártól nem csupán a felnőtt alakulatért, hanem az utánpótlásért is felel – információnk szerint utóbbi feladat vár a klubtól távozó Horváth Sándorra is, csak már nem Százhalombattán, hanem Diósdon… –, ám az még a jövő zenéje, milyen alakulatot irányíthat az ősszel. Gálvölgyi István filozófiáját és habitusát ismerve minden bizonnyal csak és kizárólag úgy vállalta el a felkérést, hogy komoly célokért, továbbra is bajnokesélyes alakulatként küzdhet a Százhalombatta. A játékoskeretet érintő változásokról még felesleges volna bármit is említeni, az ellenben nem volna meglepő, ha Gálvölgyi István számítana néhány korábbi labdarúgójára, az ugyanis az előző évadban bebizonyosodott – erről részletesen lentebb olvashatnak –, hogy javarészt kettős terhelésnek kitett, felnőtt szinten rutintalan fiatalokkal és csupán néhány tapasztalt labdarúgóval (Huber Balázs, Kovács Gábor, Kupi Zoltán, Móra Krisztián, Szabó Gábor) még a megyei második vonalban sem lehet biztosra menni.


SZÁZHALOMBATTAI LK: EZ VOLT A 2015/2016-OS ÉVAD


Az alábbiakban a számok segítségével felidézzük az SZLK szereplését, valamint néhány kulcsfontosságú találkozó tudósítását is közreadjuk, amelyek megjelentek ezen sorok írójától a Sportszelet aktuális lapszámaiban.

Ősszel:
15 mérkőzés, 10 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség, 45–14-es gólkülönbség, 34 pont
Tavasszal:
15 mérkőzés, 11 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 41–15-ös gólkülönbség, 35 pont
Hazai pályán:
15 mérkőzés, 11 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 42–12-es gólkülönbség, 35 pont
Vendégként:
15 mérkőzés, 10 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség, 44–17-es gólkülönbség, 34 pont
Az 1. félidő alapján:
30 mérkőzés, 17 győzelem, 8 döntetlen, 5 vereség, 42–15-ös gólkülönbség, 59 pont
A 2. félidő alapján:
30 mérkőzés, 18 győzelem, 10 döntetlen, 2 vereség, 44–14-es gólkülönbség, 64 pont


TÍZ, A VÉGSŐ HELYEZÉST BEFOLYÁSOLÓ SZÁZHALOMBATTA-DERBI


5. FORDULÓ
Bugyi ASE–Százhalombatta 2–1 (0–0)
Bugyi, 150 néző. Vezette: Csősz B. /7; 8/ (Eisenbacher M., Tóth Szabolcs)
BUGYI ASE: Miskolczi Á. 9 – Novák L. 8, Szamosi T. 8, Tamási Z. 0 (Kocsis A. 8, 27. p.), Csányi Cs. 7 – Duhaj Z. 8, Pungor L. 8, Pesti R. 8, Rottenbiller I. 7 (Molnár B. 0, 75. p.) – Polyovka Á. 7 (Marticsek Á. 8, 57. p.), Bobák N. 8 (Kincs B. 0, 89. p.). Edző: Szőke Attila.
SZÁZHALOMBATTAI LK: Baranyi S. 2 – Somogyi T. 2, Károlyi Cs. 2, Kovács G. 2 (Herczeg Soma 2, 44. p.), Mohácsi B. 2 – Károlyi O. 2, Takács M. 2 (Borbély I. 0, 76. p.), Kupi Z. 3, Móra K. 2, Sipos G. A. 2 (Versits Zs. 0, 62. p.) – Herczeg Simon 2. Játékos-edző: Horváth Sándor.
GÓL: Szamosi T. (11-esből), Marticsek Á., ill. Kupi Z.
SÁRGA LAP: Novák L., Szamosi T., ill. Károlyi Cs.
SZŐKE ATTILA: – Hoppá! Ezek is mi vagyunk! Ha kicsit jobban használjuk ki a helyzeteinket, simább is lehetett volna a mérkőzés. Gratulálok a csapatnak!
HORVÁTH SÁNDOR: – Saját magunkat vertük meg, de ezen a mérkőzésen a három pontnál is sokkal többet veszítettünk.

6. FORDULÓ
Alsónémedi–Százhalombatta 1–1 (0–0)
Alsónémedi, 80 néző. Vezette: Nemes A. /6; 8/ (Kozenkai B. G., Weil L.)
ALSÓNÉMEDI SE: Csik T. 7 – Győrvári T. 6, Sándor B. 6, Sándor Á. 6, Balogh P. 6 – Kénoszt F. 7, Bereczki G. 6, Budai L. 6, B. Roberto 5 (Lakatos S. 6, a szünetben), Balázs G. 7 – Liszkay G. 6 (Mészáros M. 0, 88. p.). Edző: Rácz László.
SZÁZHALOMBATTAI LK: Baranyi S. 0 – Somogyi T. 6, Károlyi Cs. 6, Füzér Z. B. 6, Mohácsi B. 6 – Borbély I. 6 (Versits Zs. 0, 67. p.), Takács M. 6, Móra K. 6, Sipos G. A. 6 – Kupi Z. 6, Herczeg Simon 6. Játékos-edző: Horváth Sándor.
GÓL: Kénoszt F., ill. Versits Zs.
SÁRGA LAP: Budai L., Kénoszt F., ill. Somogyi T.
RÁCZ LÁSZLÓ: – Két hasonló játékerőt képviselő csapat nagy taktikai csatát vívott egymással. A vezető gólunk után a százhalombattaiaknak rengeteg életveszélyes pontrúgásaik voltak, majd a 90. percben kiegyenlítettek, pedig a 88.-ban még nekünk volt meccslabdánk, s ha azt belőjük, miénk a három pont, de őszintén szólva igazságos eredmény született.
– Utólag már nyilván nem, de előzetesen elfogadta volna a döntetlent?
– Nyugodt szívvel nem írtam volna alá, mert hazai pályán mindig van esélyünk a győzelemre, és mint említettem, a meccslabdát ezúttal is mi hibáztuk el.
HORVÁTH SÁNDOR: – Vannak olyan mérkőzések, amikor a csapat két méterről sem tud a kapuba találni. Mindent megtettünk a sikerért, fölényes győzelmet is arathattunk volna, de a helyzetek kimaradtak. Dolgozunk tovább.
– Azt kapta a mérkőzéstől, amit várt?
– Azt, mert megfelelően mentünk bele a meccsbe, elégedett voltam a csapat hozzáállásával, sokat tettünk a győzelemért.

11. FORDULÓ
Dabas II.–Százhalombatta 3–3 (2–1)
Dabas, Pálya utca, 120 néző. Vezette: Kéri I Z. /4; 7/ (Tusa Z., Hajzlinszki Zs. D.)
FC DABAS II.: Magyari S. 4 – Dankó J. 5, Cemmel P. 5, Botlik G. 4, Danyis A. 6 – Farkas R. 5 (Bálint Z. 0, 70. p.), Dévai Cs. 5, Feczesin I. 5 (Fodor G. 0, 80. p.), Bukovszki B. 4 (Fábri Á. 0, 72. p.) – Farkas K. 6, Varga B. 6. Játékos-edző: Kucsák István.
SZÁZHALOMBATTAI LK: Baranyi S. 6 – Somogyi T. 7, Károlyi Cs. 8, Kovács G. 6, Mohácsi B. 6 – Móra K. 7 – Füzér Z. B. 6 (Kupi Z. 0, 89. p.), Versits Zs. 6, Lak I. 6 (Takács M. 0, 80. p.), Károlyi O. 6 – Herczeg Simon 6. Játékos-edző: Horváth Sándor. (Herczeg Simon nem kívánta értékelni önmaga, játékostársai és a játékvezető teljesítményét, így az osztályzatokat a szerkesztő adta.)
GÓL: Danyis A., Varga B., Fábri Á., ill. Károlyi Cs. (2), Móra K. (11-esből).
SÁRGA LAP: Botlik G., Cemmel P., Dankó J., Dévai Cs., ill. Károlyi Cs., Károlyi O., Mohácsi B., Somogyi T.
KUCSÁK ISTVÁN: – Nehéz okosan és jól megfogalmazni a „megye-kettes” rangadón történteket. Az ellenfél a mezőnyben mutatott produkciójával, a játékkal és a gólszerzéssel mindenképpen rászolgált a döntetlenre. Az edzők ilyenkor sokszor mondják, hogy ne foglalkozzunk a játékvezetővel, a tévedésekkel. Próbálom magam ehhez tartani, viszont bármit is teszünk, az egyértelmű tény, hogy a mérkőzés 2–0-ig a kezünkben volt, jobbak voltunk, ám egy ítélet megváltoztatta a meccs aktuális állását, a játék menetét, ezáltal a találkozó végeredményét is. Aránylag jó mérkőzés volt, így mindkét csapat elégedett lehet az egy-egy ponttal, de mi ettől függetlenül szomorúak vagyunk.
– A két legjobb társulat találkozott egymással?
– Lehet variálni, beszélgetni, de azt gondolom, ebben az osztályban egyértelműen a két legjobb csapat a Dabas II. és a Százhalombatta.
– Hazai pályán elégedett lehet az egy ponttal?
– Természetesen nem, mindenképpen győzelemre játszottunk, de ezen a napon több összetevő miatt ebben a meccsben nem volt több. Ennél sokkal több hely és idő kellene ahhoz, hogy elemezzen az ember egy ilyen mérkőzést.
HERCZEG SIMON, a Százhalombatta játékosa: – Az elején bennmaradtunk az öltözőben, kaptunk két gyors gólt, de a továbbiakban végig mi domináltunk. 2–2 után el is dönthettük volna a meccset, de gólt kaptunk, így csak döntetlenre végeztünk, ám több is benne lett volna ebben a mérkőzésben.
– Hány helyzetet hagyott ki?
– Egy nagyot, de inkább lehetőségeim voltak. A szabadrúgásainkból és a szögleteinkből szinte mindig nagy helyzet alakult ki, ezekkel eldönthettük volna a három pont sorsát.

13. FORDULÓ
Dunavarsány–Százhalombatta 3–3 (2–2)
Dunavarsány, 110 néző. Vezette: Tóth S. /6; 8/ (Eisenbacher M., Hajzlinszki Zs. D.)
FÉMALK-DUNAVARSÁNYI TE: Molnár B. 5 – Szabó B. 7, Nagy A. 7, Nagy T. 6, Zsolnai T. 7 – Faragó K. 6, Dudás J. 7, Krajnc B. 7–2=5 – Jákó Cs. 6 (Bathó K. 6, 30. p.), Bakó R. 7, Somogyi S. 7 (Jónás B. 6, 56. p.). Edző: Szabados Tamás.
SZÁZHALOMBATTAI LK: Baranyi S. 6 – Somogyi T. 6, Móra K. 6, Kovács G. 6, Mohácsi B. 6 – Huber B. 6 (Horváth S. 0, 90. p.), Lak I. 6, Károlyi O. 7 (Borbély I. 0, 83. p.), Herczeg Soma 6 – Herczeg Simon 7, Kupi Z. 6. Játékos-edző: Horváth Sándor.
GÓL: Krajnc B., Szabó B., Somogyi S., ill. Károlyi O. (2), Herczeg Simon.
SÁRGA LAP: Bathó K., Dudás J., Szabó B., Zsolnai T., ill. Mohácsi B.
KIÁLLÍTVA: Krajnc B. a 86. percben (a második sárga lap után).
SZABADOS TAMÁS: – A mérkőzés előtt négy százszázalékos állapotban lévő játékosom volt, a többieket úgy kellett „összedrótozni”, hogy ki tudjunk állni a rangadóra. Sőt, voltak a meccsnek olyan pillanatai, amikor hiányoltam Thauerl Tamás és Krasznai István sportorvosiját, így olyan érzésem volt, mint a migránsoknak lehet: elindulnak toldozott-foldozott hajóval és szeretnének eljutni a célba, ami a mi esetünkben a győzelem lett volna. Úgy érzem, nyerhettünk is volna, ha nem csináljuk meg a szokásos egyéni bakijainkat, de így is gratulálok a fiúknak a hozzáállásukhoz, a teljesítményükhöz. Jó lenne, ha most már nem kiscsapatként tekintenének ránk és megpróbálnának minket is „megye-kettes” együttesnek tekinteni a mezőnyben! Mostanában sok olyan esemény történt a mérkőzéseinken, ami már kicsit több a véletlennél. Mi továbbra is a munkában hiszünk, és remélem, hagyják is, hogy meg tudjuk mutatni, mennyi minden van bennünk!
HORVÁTH SÁNDOR: – Két pontot hagytunk Dunavarsányban. Az volt a probléma, hogy egy-két játékosom már karácsonyi hangulatban volt és ajándékoztunk az ellenfélnek három gólt. Hiába dolgoztunk ki nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, mindezekből csak háromszor voltunk eredményesek. Vetélytársunk örülhet, hogy csak egy játékost állítottak ki közülük, mert nagyon sportszerűtlenül futballoztak.
– A kezdés előtt elégedett lett volna a döntetlennel?
– Mi a három pontért mentünk és a játék képe alapján rá is szolgáltunk volna a győzelemre.

15. FORDULÓ
Százhalombatta–Gyömrő 0–0
Százhalombatta, 50 néző. Vezette: Bódy B. /8; 6/ (Orosz I., Tusa Z.)
SZÁZHALOMBATTAI LK: Baranyi S. 6 – Füzér Z. B. 6, Móra K. 6, Károlyi Cs. 6, Mohácsi B. 5 – Huber B. 5 (Versits Zs. 5, a szünetben), Lak I. 5 (Borbély I. 0, 80. p.), Károlyi O. 5 (Sipos G. A. 0, 70. p.), Herczeg Soma 6 – Herczeg Simon 5, Kupi Z. 5. Játékos-edző: Horváth Sándor.
UFC GYÖMRŐ: Jansik J. 7 – Paulik G. 6, Baji L. 8, Blazsán T. 8, Juhász J. 7 (Főfai S. 0, 75. p.) – Kiss Sz. 7, Horváth P. 6 (Gerbovits D. 6, 55. p.), Bartha M. 6 – Potocska Á. 5 (Csizmadia A. 6, 55. p.), Molnár T. 6, Horváth L. D. 6. Játékos-edző: Molnár Tamás.
SÁRGA LAP: Herczeg Simon, Herczeg Soma, ill. Horváth L. D., Juhász J.
HORVÁTH SÁNDOR: – Gratulálok a Gyömrőnek, az egyik legszimpatikusabb csapat volt, amelyikkel az ősszel találkoztunk. Fegyelmezetten és taktikusan futballozott, míg mi az első félidőt átaludtuk. A másodikban hiába billent fel a pálya, csak kapufáig jutottunk. Reális döntetlen született.
MOLNÁR TAMÁS: A mezőnyfölény ellenfelünknél volt, de a kapunkat csak pontrúgások által veszélyeztették. A nagyobb helyzeteket mi hagytuk ki a mérkőzés során, így kicsit bosszúsak vagyunk, hogy csak egy pontot sikerült elhoznunk Százhalombattáról, ahonnan másnak ez még nem sikerült eddig.

21. FORDULÓ
Százhalombatta–Alsónémedi 2–1 (1–1)
Százhalombatta, 100 néző. Vezette: Moldván I. /8; 6/ (Albirt J., Csősz B.)
SZÁZHALOMBATTAI LK: Szabó G. 0 – Kádár J. 7 (Sipos G. 0, 68. p.), Kovács G. 7, Móra K. 7 (Borbély I. 0, 81. p.), Takács M. 7 – Lak I. 7, Károlyi Cs. 8, Kupi Z. 7 (Herczeg S. 0, 68. p.), Károlyi O. 8 (Rozner R. 0, 92. p.) – Pregitzer G. 7, Versits Zs. 7 (Huber B. 0, 89. p.). Játékos-edző: Horváth Sándor.
ALSÓNÉMEDI SE: Csik T. 5 – Győrvári T. 6, Bezjian R. 6, Suhanyec D. 6 (Sándor Á. 0, 86. p.), Balogh P. 5 (Antalics Á. 0, 75. p.) – Szalai J. 7 (Sándor B. 0, 68. p.), Kurucz T. 5, Lakatos S. 6, Bereczki G. 6 (Kénoszt F. 0, 72. p.), Gerhardt Á. 6 – Liszkay G. 6. Edző: Rácz László.
GÓL: Károlyi O., Károlyi Cs., ill. Szalai J.
SÁRGA LAP: Pregitzer G., Versits Zs., ill. Balogh P., Suhanyec D.
HORVÁTH SÁNDOR: – Sokat tettünk a győzelemért, ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre, számtalan helyzetet alakítottunk ki, ám a riválisunk megint helyzet nélkül tudott gólt szerezni. Csapatunknak mégis nagybetűs gratuláció jár, mert a játékosok rengeteget dolgoztak azért, hogy győztesként jöhessünk le a pályáról.
– Elégedett? Immár öt pont a Százhalombatta előnye az Alsónémedivel szemben.
– Mi sohasem az ellenfeleket figyeljük, hogy mit játszanak és hol állnak, mi saját magunkkal törődünk, mivel minden meccset meg akarunk nyerni. Saját magunk ellenfelei lehetünk csupán, ám ha így állunk hozzá, mint az elmúlt három-négy fordulóban, akkor bárki ellen van sanszunk. Nagyon sok a problémánk, rengeteg sérültünk van, de megyünk előre. Azért dolgozunk Százhalombattán, hogy minél több játékost neveljünk ki.
RÁCZ LÁSZLÓ: – Sajnos véget ért egy hosszantartó sorozatunk, ami csak azért sajnálatos, mert ezen a mérkőzésen kulturáltabban és jobban játszottunk, mint az ellenfél. Lehetőségeket dolgoztunk ki, míg riválisunk kapuskirúgásból és bedobásból volt veszélyes.
– Elképzelhető, hogy bár pont nélkül maradtak, mégis nyertek valamit? Bárhogy is nézzük, megszabadult egy „tehertől”, a veretlenség tényétől a csapat. Vagy ezzel eddig sem volt gond?
– Azt hiszem, ez eddig sem volt nyomasztó számunkra, de mint tudjuk, egyszer minden sorozat megszakad. Lehet, jókor jött a figyelmeztetés és újult erővel tudunk nekivágni egy újabb sorozatnak.

25. FORDULÓ
Felsőpakony–Százhalombatta 2–2 (1–0)
Felsőpakony, 150 néző. Vezette: Páldi F. /7; 8/ (Tóth S., Horváth A.)
FELSŐPAKONYI KSE: Gerstenbrein G. 8 – Király K. 7 (Fülöp T. 0, 63. p.), Csapó A. 7, Egervári K. 7, Varga Z. 7 – Nagy Sz. 7, Szabó G. 8, Erdős T. 7, Tóth R. 7 – Wrábel J. 7, Kovács S. 7. Edző: Megyesi László.
SZÁZHALOMBATTAI LK: Szabó G. 6 – Takács M. 6, Móra K. 6, Kovács G. 6, Füzér Z. 6 (Somogyi T. 6, 57. p.) – Kádár J. 6 (Versits Zs. 6, 57. p.), Károlyi Cs. 6, Kupi Z. 6 (Sipos G. 6, a szünetben), Károlyi O. 7 – Lak I. 6, Pregitzer G. 7. Játékos-edző: Horváth Sándor.
GÓL: Nagy Sz., Fülöp T., ill. Pregitzer G., Károlyi O.
SÁRGA LAP: Szabó G., Varga Z., Wrábel J., ill. Somogyi T.
MEGYESI LÁSZLÓ: – Megint bebizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a dobogós csapatokkal. Sajnálom, hogy nem sikerült a győzelem, pedig rászolgáltunk volna.
– Azért feltételezem, így sem elégedetlen…
– A játék összképe alapján, illetve az adott körülmények miatt nem, hiszen mint az látható, kevesen vagyunk.
HORVÁTH SÁNDOR: – A második félidőben sokat tettünk a győzelem megszerzéséért, de a kapufa ötször segítette ki az ellenfelet, a mezőny legjobbja a rivális kapusa volt. Ha kicsit jobban koncentrálunk, több góllal is nyerhettünk volna, de ezért szép játék a futball.
– Most vagy soha-hangulatban? Hiszen vasárnap a tavasz meccsét vívják hazai pályán a listavezető Dabas II.-vel.
– Számtalanszor elmondtam, hogy a meccseinken az ellenfél kis túlzással rendszerint egy helyzetből két gólt szerez, mi meg tizenötből egyet. Nekünk ilyen a formánk, és bár úgy voltam vele, ez egyszer majd megfordul, de úgy tűnik, mégsem. És ameddig ez így van, addig nincs is miről beszélni.

26. FORDULÓ
Százhalombatta–Dabas II. 0–4 (0–2)
Százhalombatta, 100 néző. Vezette: Pánti T. /9; 4/ (Eisenbacher M., Balogh T.)
SZÁZHALOMBATTAI LK: Szabó G. 4 – Takács M. 4, Móra K. 4, Kovács G. 4, Herczeg Soma 4 (Borbély I. 0, 70. p.) – Kádár J. 4, Károlyi Cs. 4, Sipos G. 4 (Károlyi O. 4, 40. p.), Versits Zs. 4 (Huber B. 0, 61. p.) – Lak I. 4 (Porkoláb Sz. 0, 64. p.), Pregitzer G. 4 (Tóth M. 0, 84. p.). Játékos-edző: Horváth Sándor.
FC DABAS II: Bartus B. 7 – Janicsák A. 8 (Botlik G. 0, 85. p.), Cemmel P. 7, Lázár T. 8, Danyis A. 7 – Gáspár T. 7 (Mráz I. 0, 85. p.), Lanczkor G. 8, Geiger N. 8, Feczesin I. 7 (Farkas R. 0, 80. p.) – Farkas K. 8 (Volenszki Z. 0, 87. p.), Varga B. 7 (Pék R. 0, 87. p.). Játékos-edző: Kucsák István.
GÓL: Janicsák A., Geiger N., Lanczkor G., Lázár T.
SÁRGA LAP: Kádár J., Károlyi Cs., Móra K.
HORVÁTH SÁNDOR: – Semmi különös nem történt, a jobb csapat nyert. Tudtam a mérkőzés előtt is, hogy játékban jobb a Dabas II., ami viszont elszomorított, hogy ellenfelünk akaratban is fölénk nőtt.
KUCSÁK ISTVÁN: – A sport és a labdarúgás minden elemében a legnagyobb vetélytársunk fölé kerekedtünk. Mentálisan és csapatszinten is nagyon erősek voltunk ezen a fontos mérkőzésen.

27. FORDULÓ
Sóskút–Százhalombatta 1–2 (0–1)
Sóskút, 100 néző. Vezette: Pálinkás I. /8; 9/ (Novák D., Obertik J.)
SÓSKÚT SKE: Szabó Z. 5 – Csuka Zs. 5, Bende Zs. 5–2=3, Ruzsinkó Zs. 6, Sófalvi A. 5 – Melis J. 5, Gergely T. 5 (Drubics B. 5, 60. p.), Csuka J. 5, Marcinkovics P. 5 (Sárosi R. 5, a szünetben) – Szabó F. 5, Varga Gy. 5. Edző: Schrenck Rajmund.
SZÁZHALOMBATTAI LK: Szabó G. 5 – Somogyi T. 5 (Herczeg Soma 0, 66. p.), Móra K. 5, Kovács G. 5, Füzér Z. 5 – Kádár J. 5 (Borbély I. 0, 78. p.), Károlyi Cs. 5, Károlyi O. 6, Versits Zs. 6 (Sipos G. 0, 75. p.) – Lak I. 5, Pregitzer G. 5. Játékos-edző: Horváth Sándor.
GÓL: Ruzsinkó Zs., ill. Károlyi O., Versits Zs.
SÁRGA LAP: Drubics B., Sárosi R., ill. Károlyi Cs.
KIÁLLÍTVA: Bende Zs. a 74. percben (a második sárga lap után).
SCHRENCK RAJMUND: – Azt sem tudom mondani, hogy nagyon megnehezítettük volna az ellenfelünk dolgát. Az első félidő kritikán aluli volt, a második játékrész első negyedórája viszont jónak mondható, de a kiállítás végleg megpecsételte a sorsunkat. Felemás érzéseim vannak, néha olyanok voltunk, mint a csürhe, amikor meg elhittük, hogy van sanszunk, elkezdtünk futballozni. A mérkőzésre jött velem az egyik cserejátékosom, akinek mondtam az úton, hogy nem lesz kezdő, de tegyen úgy, mintha az lenne. Akit látszólag kihagytam, pufogott, és csak akkor tudta meg, hogy a tizenegybe jelöltem, mielőtt a kezdéshez álltak volna fel a csapatok. A találkozó végén aztán közölte, hogy még egyszer ilyet ne csináljak, mert nagyon rossz érzés. Annyit mondtam neki, ismerem az érzést, a kispadról…
HORVÁTH SÁNDOR: – 30 percig a szebbik arcunkat mutattuk, aztán megmutattuk azt is, hogyan lehet magunknak nehézzé tenni a mérkőzést.

 28. FORDULÓ
Százhalombatta–Dunavarsány 1–2 (0–1)
Százhalombatta, 100 néző. Vezette: Nemes A. /6; 8/ (Csatlós A. Zs., Kara P.)
SZÁZHALOMBATTAI LK: Szabó G. 4 – Huber B. 6 (Károlyi O. 0, 67. p.), Móra K. 6, Kovács G. 6, Lak I. 6 – Takács M. 6, Károlyi Cs. 6, Füzér Z. 6, Somogyi T. 6 – Sipos G. 6 (Versits Zs. 7, a szünetben), Pregitzer G. 6. Játékos-edző: Horváth Sándor.
FÉMALK-DUNAVARSÁNYI TE: Kreisz V. 0 – Dávid R. 6, Bathó Á. 6, Hajdú M. 6, Zsolnai T. 7 (Dudás J. 6, 56. p.) – Jónás B. 7 (Varga B. 0, 78. p.), Busa B. 8, Meister M. 6, Németh A. 6 – Krajnc B. 8 (Holczimmer P. 0, 90. p.), Bakó R. 8. Edző: Szabados Tamás.
GÓL: Versits Zs., ill. Bakó R., Krajnc B.
SÁRGA LAP: Károlyi Cs., Somogyi T., ill. Bathó Á., Varga B.
HORVÁTH SÁNDOR: – Egy bajnokságban minden csapattal előfordul egyszer-egyszer, hogy nincs szerencséje, a kapufáról kifelé pattan a labda, az ellenfél kapusa élete védéseit mutatja be, valamint a legnagyobb helyzeteket is elpuskázod, no és a riválisod helyzet nélkül gólt szerez. Az a bajom, hogy idén nekünk ez volt a tízedik mérkőzésünk. Fortuna nagyon a csapatom ellen dolgozik.
– Min kell, vagy min lehet változtatni?
– Nem tudom megfejteni, mi az oka, sőt, még hosszabb lett volna a mondandóm, de elegem van már abból, hogy magyarázkodnom kell. Lejátszottam már néhány mérkőzést, de vagy a kapus védett nagyokat vagy még két centiről sem tudjuk berúgni a helyzeteket. Ellenfelünk hibázhat negyvenet egy meccsen, mi abból rúgunk egy találatot, míg nálunk egy hiba becsúszik és helyzet nélkül gólt kapunk. Százhalombattán ez tendencia, mert már a „megye-egyben” is ez volt…
SZABADOS TAMÁS: – Két ellentétes stílusú csapat találkozott, ami megmutatkozott a félidők között. Már az elsőben eldönthettük volna a mérkőzést, míg a másodikban sajnos a nagy bedobások, pontrúgások ismét zavarba tudtak minket hozni, bár ennek kijavítására már csak a nyáron lesz lehetőségünk, de szerencsére már csak két bajnoki van vissza a szezonból. Tudom, miért esett vissza a játékunk, és azon vagyunk, hogy ezt orvosoljuk. Kollégámnak üzenem, hogy gratulálok az általam megelőlegezett ezüstéremhez, és nagyon sajnálom, hogy ezt nem tudtam megtenni a mérkőzés után személyesen, mert sajnos nem tudtuk felvenni a kontaktot, bár lehet, hogy a nagy ünneplésben ez az én hibám… Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, bár agresszivitásban azért egy kicsivel többet várok a csapatomtól. Ezt a győzelmet Thauerl Tamásnak, Krasznai Istvánnak és Matló Attilának, azaz a szakmai stábomnak ajánlom!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!