Foci a köbön

III. KERÜLETI TVE: REAKCIÓK. Bücs Zsolt: „Nem az első ilyen eset volt, hogy nem fújják be”; Kenesei Krisztián: „Ilyen a foci”; Móczó Norbert: „Nem ez van a brigádban”

P1010015Nem volt miért örömtáncot lejteni, mosolyogva nyilatkozatot adni. És ez még akkor is igaz, ha leírjuk még egyszer azt, amit a bajnoki hangulatjelentésében megtettünk, azaz a III. Kerületi TVE jól futballozott a Dorog ellen. Legalábbis az első kapott gólig, a 75. percig.


BÜCS ZSOLT: „Az egész idényünket jellemezte ez a meccs”


P1010202Nem volt szerencséjük. Azon sem lepődött volna meg az ember, ha Bücs Zsolt, a korábbi kiváló, kétszeres válogatott futballista, a III. Kerületi TVE mestere egy óvatlan, kevésbé feszült pillanatban a technikai zónát elhagyva kandikamerát keres a föld alatt vagy a föld fölött vagy egyszer csak azt mondja, kiabálja bele az óbudai kora nyári estébe, hogy „ilyen nincs, és mégis van”.
– Megérdemelt vereséget szenvedtek?
– Nem – vágta rá kapásból Bücs Zsolt, a III. Kerületi TVE edzője.
– És bővebben?
– Nyolcvan percig kontrolláltuk a mérkőzést, de az egész idényünket jellemezte ez a meccs. Hogy bírói hiba volt vagy sem, már lényegtelen, de a tizenhatoson belül vagy kívül Kenesei Krisztiánnal szemben szabálytalankodtak, de már nem az első ilyen eset volt, hogy nem fújják be. Utána rúgunk két kapufát, van két ajtó-ablak helyzetünk, amik kimaradnak, majd az ellenfél rúg a semmiből egy gólt, onnantól kezdve pedig már ismerős a történet.
– Pedig már azt hittem, jó viszont ápolnak a játékvezetővel, a félidő hajrájában olyan jól elbeszélgettek egymással…
– Azt nem értem, hogy az edzőnek miért nem lehet véleménye? Ezen csodálkozom, mert azt mondta a játékvezető, ne reklamáljak ilyen hangosan. De ha az ellenfél tizenhatosánál van a bíró, az tőlem nyolcvan méter… Aztán az ok, okozat: „Kenő” kap egy sárgát, mert átlökik a labdán két kézzel. Teljesen másként alakult volna minden, de én már nem lepődöm meg semmin.
– Miért mondja ezt?
– Játszottunk olyan meccset a Videoton II.-vel, hogy a szituációnál a bíró szemben állt, amikor megütötték a játékosomat. Persze, hogy reklamáltam, amire az volt a válasz, hogy nem ütött olyan nagyot… Ha nagyobbat üt, leigazolja a Tyson… Egyébként az egész szezonunk ilyen zaklatott volt. Nem vagyok Diego Simeone és sosem leszek az, de ilyen habitusú játékos voltam és ilyen vagyok edzőként is. Nem szidtam sohasem a játékvezető édesanyját, de ha véleményem van, azt hadd mondhassam már el. Hozzáteszem, ez a dorogi meccs nem csupán ezen múlott, hiszen nem használtuk ki a helyzeteinket.
– Egyetértünk.
– Volt három olyan kontránk, amelyeknél ha jó döntést hozunk az utolsó passznál, ziccerbe kerülhettünk volna. Igen, voltak bírói tévedések, de a saját részemet is bele kell tennem, mert edzőt mindig az eredmények minősítik. Kapaszkodhatnék abba, hogy volt, amikor hét emberem nem játszott, illetve Nyilas Elekre, Juhász Dánielre és Kis Balázsra nem számíthatok sérülés miatt, vagy amikor Sipőcz János utolérte magát, akkor agyonrúgták, aztán Kenesei Krisztián is volt eltiltva. Egyébként azt kértem a játékosoktól a meccs előtt, igenis csináljunk belőle presztízst, nézzük meg, hol tartunk.
– És mi a konklúzió?
– Úgy gondolom, fizikálisan nem volt semmiféle problémánk, játékban uraltuk a meccset. Amíg 0–0 volt az eredmény, némi túlzással nem volt kapura lövése a Dorognak, de ilyen szezonjuk van, nyertek ki tudja, hány meccset 1–0-ra, de azt mondják, ez a legnehezebb és teljesen igaz, így jár nekik a gratuláció a győzelem és a felkerülés miatt is.
– Várja már a szezon végét?
– Egy edzőnek mindig készülnie kell a következő meccsre. Viccesen hangzik, de most is tudtam, hogy fehérben játszunk, és mindig mondták, olyan hülye vagyok, hogy ebben a melegben miért nem veszek fehér inget? Nos, azért nem, mert a partjelző a túloldalon van és zavarná az ugyanolyan szín. A következő hétre is ugyanúgy készülök, mint az edzőmeccsekre, ha nem így tennék, azzal becsapnám saját magamat és a csapatot is. Ezen a két meccsen megpróbálunk hat pontot szerezni, hogy kicsit kozmetikázzuk ezt a balszerencsés szezont.


KENESEI KRISZTIÁN: „Itt maradok, ameddig lehet”


P1010053Még mindig tudja, hogyan és hová kell helyezkedni, és még mindig tapad hozzá a labda. Kenesei Krisztián 39 évesen a télen szerződött a XIII. kerületből a III. kerületbe, került ezáltal az élvonalból a harmadosztályba.
– Jogosan kaptak ki?
– Nem mondanám, bár annyiból igen, hogy 0–3 lett a végeredmény, de nyolcvan percig egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán – felelte Kenesei Krisztián. – Mi rúgtunk két kapufát, de ilyen a foci. Itt kimaradt, ott bement. Gratulálok a dorogi fiúknak az NB II-höz!
– Hogy érzi magát Óbudán?
– Jól, nincs semmi probléma, bár annyiból mégis, hogy kicsit jobb szezonra számítottam, de mondom, jól érzem magam, hiszen óbudai vagyok. Azt mégsem mondhatom, hogy hazajöttem, hiszen nem játszottam itt soha.
– Ahogy elnéztem, segíthetett volna a Vasasnak is az első osztályú tagság meghosszabbításában.
– Bennmaradtak, így nekik is gratulálok ezúton is. Így alakult.
– Az „így alakult” előtt némi hatásszünetet tartott egy sóhaj kíséretében.
– Nem bánom, hogy eljöttem. Ennyi volt az NB I, sok szép sikert elértem az élvonalban, de most az NB III-ban kell bizonyítanom. Rúgtam eddig kilenc gólt, lehetne több is, de nem vagyok elégedetlen.
– Vezethet az útja még felfelé?
– Itt maradok, ameddig lehet, és ameddig szeretem a focit, addig csinálom.


MÓCZÓ NORBERT: „Nem ez van a brigádban, amit mutattunk a tavasszal”


P1010156Együttese egyik legjobbja volt szombat délután. Harcosan és agresszíven futballozott a III. Kerületi TVE jobb oldalán Móczó Norbert, aki érthetően szomorúan értékelte a találkozót.
– Mit lehet egy ilyen bajnoki után mondani?
– Eléggé csalódott vagyok, mert a meccs alapján nem hinném, hogy a Dorog nyerhette volna a mérkőzést – mondta Móczó Norbert. – Több helyzetünk volt, kapufákat rúgtunk, ám ezek sajnos kimaradtak, és az utolsó tíz percre nagyon elfáradtunk, majd egyéni hibákból kaptuk a gólokat. Gratulálok a Dorognak az NB II-höz, sajnos ez nekünk most így sikerült.
– Akárcsak a tavaszuk…
– Egyáltalán nem vagyok elégedett a szereplésünkkel, mert szerintem nem ez van a brigádban, amit mutattunk a tavasszal. Nagyon rosszul játszottunk és az egész felfogás rossz volt. Remélem, továbbiakban sokkal jobb lesz és előrébb léphetünk.
– Mit vár a szezonból még hátralévő két találkozótól?
– Van vissza a Csorna és a Tatabánya, a Csornát elvileg meg kellene vernünk, mivel a tabellán mögöttünk helyezkedik el, de idegenbe megyünk, és biztos nehéz lesz, ám jó lenne győzelemmel zárni az idegenbeli meccsek sorozatát. Viszont az utolsó fordulóban a Tatabányát fogadjuk, és az sem lesz könnyű meccs. Remélem, mindkétszer győztesen hagyjuk el a pályát, ezáltal felszabadultan mehetünk pihenőre és valamelyest boldogan.

„Nem érdemeltünk vereséget, egy pontot minimum megérdemeltünk volna. Közel nyolcvan percig jól futballoztunk, aztán összeestünk és ezután kaptuk a gólokat. Semmilyen szinten nem vagyok elégedett a tavaszunkkal, de legközelebb megyünk Csornára, ahol győzelemre számítok, alighanem nekik esünk. Szeretnénk hat ponttal zárni a tavaszt.”
PÁLFALVI CSABA, a III. Kerületi TVE középső védője

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!