Foci a köbön

EDZŐSORS. Víg Péter (Újpest II.): „Nem nagyon szoktam a bírók ténykedésével foglalkozni, de…”

P1010045Mindenhol győzelemre esélyes csapatot csinált a lila-fehér fakóból. A Víg Péter által trenírozott Újpest II. a tavasszal tizennyolc pontot szerzett, és szerda délután közel volt a tizenkilenchez is.

– Mosolyog, pedig nincs rá oka. Tizenegyes volt?
– Nem nagyon szoktam a bírók ténykedésével foglalkozni, de ezt a szituációt tisztán láttam – kezdett bele mondandójába Víg Péter, az Újpest FC II. edzője. – A játékosom vállát érintette a labda, ezért voltam mérges, de nem is a játékvezetőt hibáztatom, hanem az asszisztenst, mert ő ugyanabból a szögből látta az esetet, mint én, csak közelebb volt hozzá, így észlelnie kellett, hogy nem történt kezezés. Bosszantó, hogy egy ilyen meccsen a játékvezetők elvesznek a gyerekektől egy értékes pontot.
– Megérdemelt vereséget szenvedtek?
– Szerintem nem. Úgy érzem, a döntetlenre mindenképpen rászolgáltunk volna. Nem nagyon volt a játéknak olyan eleme, amiben fölénk kerekedett volna a Cegléd. Kicsit több helyzetük volt, mint nekünk, de a játékban egyenrangú ellenfelek voltunk.
– A tavasszal nem szerepelnek rosszul, sőt! Összességében azt kapta a társaságtól, amit várt?
– A srácok nagyon túlteljesítik azt, ami várható volt, ugyanis nem volt fiatal játékosunk.
– Akkor ugyanaz a helyzet áll fenn, mint évekkel ezelőtt?
– Az U19-es csapat adja az NB III-as együttes gerincét, így a fiúktól hatalmas teljesítmény, hogy mindkét bajnokságban helytállnak. Mindemellett nagyon sokat fejlődtek, így le a kalappal előttük.
– Bármikor beszéltünk, szóba került a téma: ez Víg Péter ideális pozíciója Újpesten?
– Az utóbbi időszakban nagyon sok munkát kaptam, ugyanis úgy döntött a tulajdonosunk, hogy utánpótlásbázist alakítunk ki, és ennek a koordinálása az én feladatom. Ezen felül ott vagyok az első csapat mellet, és ugye, a másodiknál is. Megmondom őszintén, Újpesten változatlanul jól érzem magam, nincs is nagyon energiám máson elmélkedni.
– És az kielégíti, hogy az utánpótlásban számítanak önre markánsabban?
– A munkám nagyobb részét felnőtt csapatnál töltöm, hiszen a második garnitúra is odatartozik. Ha csak az utánpótlás lenne, számomra nem lenne ideális, de a felnőttekkel közösen így igen.
– Mit vár a szombattól? Túl azon, hogy a hétvége első napja lesz, hiszen este fél kilenckor döntőre hivatalos az Újpest, éspedig a Ferencváros otthonába, a Magyar Kupa fináléjára.
– Azt várom, hogy hazafelé egy tárggyal többen leszünk és hazahozzuk Újpestre a kupát. Minden perce erre megy most mindenkinek Újpesten, hogy a serleget valahogy meg tudjuk szerezni.
– Részben ennek volt köszönhető, hogy a Ceglédi VSE elleni bajnokira Rákospalotán került sor?
– Az a háttere az egésznek, hogy munkaterületté vált a Szusza Ferenc Stadion, így ott tilos meccset rendezni. Kérvényeztük, hogy az edzőpályánkon kerüljön sor a mérkőzésre, de az MLSZ ehhez nem járult hozzá, úgyhogy gyorsan kellett megoldást találnunk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!