Foci a köbön

TAKSONY–MAGLÓD 0–1. Hégner Zoltán megsérült, majd Lukács Bálint büntetett

P6100699Hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Pest megyei I. osztály, 21. fordulójában a Taksony a Maglódtól. A házigazdának különösen fájó lehet a kudarc, lévén meghatározó emberüket, Hégner Zoltánt is elveszítették.

A busz rázkódott, zötykölődött, így tulajdonképpen hasonló utat járt be, mint a rajta utazó társulat. A maglódi gépezet a szezon során olykor recsegett, ropogott, de amikor igazán kellett, megrázták magukat a fiúk. Úgy, mint ezen a nyarat idéző szombaton. A Taksonyba tartó buszon ült Budafai Gergő is, aki ugyan – mint arról nemrégiben beszámoltunk – jó ideig nem játszhat eltiltása miatt, de a helyzetet jól jel(lem)zi, hogy sem a labdarúgó nem szakadt el a csapattól, sem az együttes nem engedte el a Tura elleni bajnoki hajrájában kétségkívül hibázó futballista kezét. A látogató hétmeccses nyeretlenségi szériában volt, 2016-ban még nem nyert Herédi Attila alakulata, és bizony kevesen fogadtak volna arra, hogy a negatív széria éppen Taksonyban szakad meg. A kezdés előtt nem sokkal aligha gondolta volna bárki is, hogy a múlt megismétlődik, és a Maglód ugyanúgy 1–0-s győzelmet arat, mint 2015. szeptember 19-én, amikor Lami István 18. percben szerzett találata három pontot jelentett. Márpedig ez történt, hiszen a Bábik Tibor által irányított házigazda mintha be lett volna oltva gól ellen, egyszerűen semmi sem sikerült. És ehhez még hozzájött az is, hogy a 10. percben kényszerűségből cserélnie kellett a vendéglátónak, miután a Taksony oszlopos tagjának, korábbi játékos-edzőjének és csapatkapitányának, a 39 esztendős Hégner Zoltánnak egy rossz lépés után beszúrt a combja, így Váradi Róbert váltotta. Bő félóra elteltével ennél is nagyobb gondba került a Taksony, miután Sipos Roland szabálytalankodott feleslegesen ellenfelével szemben, és bár a megítélt tizenegyest Lukács Bálint elsőre a középen maradó, ám elvetődő Stammel Andrásba rúgta a kiváló kapus hathatós közreműködésével, de a kipattanóra az ítélet-végrehajtó eszmélt a legkorábban, és a kapu bal alsó sarkába lőtt. Amit abban a pillanatban senki nem hitt volna: az eredmény már nem változott.

DSCF7542

» VISSZATÉRÉS 40 HÓNAP UTÁN. Tabányi Tibor először, Tabányi Tibor másodszor: a Maglódi TC 39 esztendős, „Itak” becenévre hallgató futballistája a 20. fordulóban, a Gödöllő otthonában 1–0-ra elveszített bajnoki 64. minutumában Számpor Eriket váltotta, míg Taksonyban a 89. percben állt be Albirt Mátyás helyére. A reaktivált sportember (aki nélkül esztendőkkel ezelőtt már-már elképzelhetetlen volt a csapat összeállítása) ezt megelőzően – bármennyire is hihetetlen, de – 2012. november 10-én lépett pályára a Maglódi TC felnőtt alakulatának színeiben: az NB III, Mátra-csoport, 13. fordulójában az Ózd elleni hazai, Lovrencsics Balázs, Pintér András, illetve Máthé Gergő góljával 2–1-re megnyert bajnoki 20. percében váltotta Lázár Lászlót.

Pest megyei I. osztály, 21. forduló
TAKSONY SE–MAGLÓDI TC 0–1 (0–1)
Gólszerző: LUKÁCS BÁLINT (0–1) a 32. percben

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!