Foci a köbön

DABAS-GYÓN–VECSÉS 1–0. Kovács Tamás: „Jobban akartuk a győzelmet”; Novák Alexisz: „Néhány játékos tudása alatt teljesített”

capture-20160331-022723A Pest megyei I. osztály, 20. fordulójának rangadóján a listavezető Dabas-Gyón Borsos Csaba 30. percben szerzett találatával 1–0-ra legyőzte a Vecsési FC-t, így a házigazda 54 ponttal áll az élen, míg a vendégsereg 48 egységgel a második. Az alábbiakban a Foci a köbön speciális összeállítását olvashatják a derbiről nyilatkozatokkal és statisztikai érdekességekkel.

» ÍGY LÁTTÁK A FŐSZEREPLŐK

kovacs_tamasKovács Tamás (Dabas-Gyón): „Nagyon sokan voltak kíváncsiak a rangadóra, szakmabeliek, környékbeliek, dabasiak, és a Vecsést is sokan elkísérték, így ötszáz fő előtt nagyon jó hangulatban tudtuk elkezdeni a meccset. Jó lenne hétről hétre ilyen nézőszám mellett játszani! Nem tudom, hogy kívülről milyen volt a bajnoki, de belülről azt éreztem, hogy mindkét csapat játékosaiban elég nagy feszültség volt, és ez kicsit kihatott a mérkőzésre is. Nem kezdtünk jól, az első percekben a Vecsés dominált, de később átvettük az irányítást, és Borsos Csabi gólja után meg is nyugodtunk kicsit. A második játékrészben feljebb jött a Vecsés, próbált nyomni, de középen és hátul nagyon masszívak voltunk, a vecsésiek az idő előrehaladtával pedig idegesebbek és ezáltal pontatlanok voltak. Hogy miben múltuk felül a Vecsést? Kevesebb hibát vétettünk, szerintem jobban akartuk ezt a győzelmet és csapatként jobban működtünk. A legnagyobbat mentenem az első félidő vége felé kellett, amikor Bukovec Jasmin húzott el a szélen és egy kavarodás után középre kanalazta a labdát, a röviden érkezett egy támadó, de sikerült leérnem a kapufa mellé tartó lövésére. Ezt követően a második félidőben lépett ki Balázs Geri egy az egyben, de szerintem sokat várt, és bele tudtam kapni a ziccerébe. Ezeken kívül komolyabb megpróbáltatás szerencsére nem volt, csak az alapnak tekinthető beadások és hosszú indítások.”

kozma_istvanKozma István (Dabas-Gyón): Nagyon vártuk már ezt a találkozót, hiszen mindig jó érzés szerepelni egy ilyen rangadón. Örömmel töltött el minket, hogy ennyi embert megmozgatott ez a párharc. Úgy gondolom, hogy a jó iramú találkozón kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, kevés helyzettel. Véleményem szerint a győzelmünk a csapategységünknek köszönhető, hiszen nagyon szervezetten, egymásért küzdve játszottunk. Szeretném megemlíteni, hogy az egyébként sportszerű mérkőzésen kiváló volt a játékvezetés. Tudjuk, hogy ezzel nem nyertük meg a bajnokságot, ugyanakkor a hatpontos előny tudatában nyugodtabban, felszabadultabban játszhatunk. Szeretnénk továbbra is lendületben maradni, és eltiltottjainkkal kiegészülve folytatni győzelmi szériánkat.”

meszaros_rolandMészáros Roland (Dabas-Gyón): „Magától értetődően a meccset fokozott hangulatban vártam, számomra nemcsak azért volt fontos a szombati mérkőzés, mert bajnoki rangadó volt, hanem mert a volt csapatom ellen játszottunk, és ez mindig pluszmotiváltságot ad. Nagyon jó volt a megszokottnál több néző előtt játszani, igazi rangadó-hangulatot csináltak a szurkolók. Nagyon élveztem a játékot, örültem, hogy újra a pályán lehetek, mert sérülésből jöttem vissza. Úgy gondolom, a Vecsést nagyon jó játékosok alkotják, de mi – és ez az, amit a legnagyobb erősségünknek tartok, hogy – nagybetűs csapatként küzdöttünk és jobban akartuk ezt a győzelmet, ami mellé szerintem most még jó játék is párosult. Van még hátra tíz mérkőzés, úgyhogy még nem dőlt el semmi, de remélem, ez a hatpontos előny megnyugtat minket és felszabadultabban fogunk majd játszani.”

novak_alexiszNovák Alexisz (Vecsés): „Úgy gondolom, hogy nem múlt felül bennünket a Dabas-Gyón, mivel egy kiegyenlített mérkőzés volt. Sajnos nálunk jó néhány játékos tudása alatt teljesített, ezért nem tudtuk megnyerni a meccset. Ikszes találkozó volt, kevés helyzettel, mi kihagytuk azt a pár lehetőséget, a Dabas-Gyón meg szerencsésen talált egy gólt. Tudtuk, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés a feljutás szempontjából, és úgy látszik, néhány embert ez görcsössé tett. Nagyon sajnálom, hogy elveszítettük ezt a mérkőzést, vagy hogy nem szereztünk legalább egy pontot, bár én a hárommal lettem volna csak elégedett. Van még hátra azért jó pár meccs, bízunk benne, lesz még sanszunk a feljutásra, de a sorsunk már nem a mi kezünkben van.”

salem_reydanSalem Reydan (Vecsés): „Sajnos a kilátogató szurkolók nem láthattak egy nagyon színvonalas mérkőzést, amit sajnálunk, mert rengeteg vecsési szimpatizáns kísért minket Dabas-Gyónra. A harmincadik percben a hazaiak egy semmiből talált góllal vezetést szereztek, amely végül döntőnek is bizonyult. Hiába készültünk arra, hogy az átlagosnál sokkal kisebb pályával rendelkezik a vendéglátónk, a hazai pálya előnyeit kihasználva otthon bírták tartani a három pontot. Folytonos játék nem is nagyon tudott kialakulni a pálya minősége és mérete miatt. Tíz forduló még hátravan a bajnokságból, így hatpontos hátrányból nehéz lesz visszakapaszkodni, mivel a sorsunk valamilyen szinten már a listavezető kezében van, de a hátralévő mérkőzéseinken csakis a győzelem az elfogadható eredmény, hátha hibára tudjuk késztetni őket.”

» A KÍVÜLÁLLÓ SZEMÉVEL
Rajz Miklós, a Maglód játékosa: „A tavasszal már két mérkőzését is láttam a rangadó előtt a Vecsésnek. A Pilis is rászolgált volna az egy pontra Vecsésen a második félidő alapján, és az Üllő ellen is még izgulniuk kellett a végén, hogy megnyerjék a meccset. Ezért nekem nem volt meglepetés a dabasi győzelem.”

» EZ LESZ MÉG…
A Dabas-Gyón hátralévő mérkőzései: Pilis (idegenben, az ősszel 1–1), Üllő (o, 5–0), Törökbálint (i, 7–1), Taksony (o, 3–2), Biatorbágy (o, 1–0), Nagykőrösi Kinizsi (i, 1–0), Veresegyház (o, 0–0), Tura (i, 5–2), Gödöllői SK (o, 2–0), Maglód (i, 5–3)
A Vecsési FC hátralévő mérkőzései: Biatorbágy (o, 0–0); Nagykőrösi Kinizsi (i, 3–0); Veresegyház (o, 1–0); Tura (i, 3–1); Gödöllői SK (o, 0–1); Maglód (i, 3–0); Halásztelek (o, 5–1); Tököl (i, 1–0); Nagykáta (o, 7–1); CSO-KI (i, 2–1)
A még hátralévő riválisok ellen az ősszel a Dabas-Gyón 26, míg a Vecsés 25 pontot gyűjtött.

» IGEN VAGY NEM?
A Pest megyei I. osztály 20. fordulójának szuperrangadóján a Dabas-Gyón 1–0-ra győzött a Vecsés ellen, így a listavezető már hat ponttal vezet legnagyobb vetélytársa előtt. A Foci a köbön azt kérdezte a ligában szereplő labdarúgóktól, hogy eldőlt-e a bajnoki cím sorsa? Igen vagy nem?
Balázs Levente (Halásztelek): IGEN
Edelényi Dániel (Veresegyház): NEM
Fűz Endre (Pilis): NEM
Pap Tamás (Tura): IGEN
Rajz Miklós (Maglód): IGEN
Szabados Tamás (Taksony): NEM
Szécsi Attila (Tököl): IGEN
Vattamány Dávid (Törökbálint): IGEN
Vég Csongor (Üllő): NEM
Zimon Gábor (Biatorbágy): NEM

deak_balint» DABAS-GYÓN: 20 BAJNOKI VERETLENÜL. A sors furcsa fintora: legutóbb a Vecsés kalapálta el a Dabas-Gyónt, mégpedig a 2014/2015-ös szezon utolsó, 30. fordulójában: tavaly június 6-án a VFC Tárkányi Gergő duplájával, illetve Patai Dániel góljával 2–1-re nyert Örkényben, ugyanis akkoriban a Dabas-Gyón ott játszotta a hazai bajnokijait. A listavezető azóta 17 alkalommal nyert, 3-szor remizett, mi több, 11 (!) találkozón még gólt sem kapott Iszák Gábor legénysége. Legnagyobb különbségű győzelmét a Törökbálint (7–1, a 8. fordulóban) és a Halásztelek (6–0, a 16. fordulóban) aratta az éllovas, mindkétszer hazai környezetben. Azt tartják, az a jó csapat, amelyik 1–0-ra tud nyerni, nos, ezen mutatót tekintve Deák Bálinték öt ilyen különbségű sikert tudnak felmutatni, sorrendben a Nagykáta (idegenben), a Biatorbágy (idegenben), a Nagykőrösi Kinizsi (otthon), a CSO-KI (otthon) és a Vecsés (otthon) ellen. Mindez persze csak statisztika, ettől még némiképp meglepő, hogy a jelenlegi második helyezett Vecsés csupán két 1–0-s győzelmet aratott a jelenleg futó évadban, sorrendben a Veresegyházzal (idegenben) és a Tököllel (otthon) szemben.

bozsoki_imre» VECSÉS: ÚJABB PRESZTÍZSMECCS ELŐTT. Nincs könnyű helyzetben Vincze Gábor. A Vecsés 39 esztendős szakvezetőjének nem elég, hogy fel kell ráznia társulatát a rangadón elszenvedett vereséget követően, ráadásként presztízscsata vár rá szombat délután 15.30-kor, ugyanis a VFC a Biatorbágyot fogadja. Azt a társulatot, amelyet nem is olyan régen – a Puskás Akadémiánál történő szerepvállalását megelőzően közvetlenül – még az NB III-ban irányíthatott. Érdekesség, hogy a fiatal szakember mellett három labdarúgó is „visszatér” egy meccs erejéig a Viadukthoz, ugyanis a közelmúltban Bozsoki Imre, Bukovec Jasmin és Salem Reydan is futballozott a biaiak színeiben. A Vecsés és a Biatorbágy utóbbi pályaválasztásával egyébiránt 2015. szeptember 20-án már megmérkőzött egymással, akkor 0–0-ra végzett a két társulat, a Viadukt ugyanakkor a sárga laposok különmeccsét 4–3-ra megnyerte. Amennyiben a Vincze-csapat komolyan gondolja az NB III-ba való visszakerülést, a VFC nem veszíthet pontokat a Biatorbágy ellen.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!