Foci a köbön

KISE–TESTVÉRISÉG 0–8. Illés Károly, aki mesternégyest szerzett: „Ha így haladunk, nagyon szép tavasz elé nézünk”

P3070034„Annyi arc ismerős” – dúdolhatta volna Steer Ferenc, a KISE nemrégiben kinevezett mestere, a REAC korábbi utánpótlásedzője a szombat délutáni meccs kezdése előtt néhány perccel Payer András nótáját, hiszen a Budapest-bajnokság I. osztály, 19. fordulójában a kőbányaiak a megannyi rákospalotai nevelésű labdarúgót a soraiban tudó Testvériséget fogadta. A dalolászásra és fütyörészésre a későbbiekben viszont már nem volt oka, hiszen a vendégek a mesternégyesig jutó Illés Károly vezérletével egyszerűen lemészárolták a házigazdát.

Négyszer sebezte meg a házigazdát a Penge, avagy Illés Károly szépen megborotválta a KISE-t. Az az Illés Károly, aki tehetsége és tudása alapján sokkal feljebb futballozhatna. És az az Illés Károly, aki szépreményű ifjú szakemberként rákospalotai lurkók felkészítéséért felel. Különleges meccs? Vagy csupán egy bajnoki a sok közül?

„Igen, a volt kollégám ellen játszottunk szombaton, azonban semmi különös nem volt ebben, a foci már csak ilyen – adott helyzetjelentést Illés Károly. – A meccs előtt üdvözöltük egymást, majd a mérkőzés után sok sikert kívántunk egymásnak. Tele vagyunk fiatal, motivált játékosokkal, sokan a REAC-ban nevelkedtünk, ebből is látszik, milyen példaértékű kapcsolat van a XV. kerületben a két klub vezetői között. Ezúton is szeretném megköszönni Sági Ferencnek, a REAC elnökének, illetve Gyűrű Lajosnak, a Testvériség SE vezetőjének és edzőjének, hogy segítenek abban, hogy a két klubban végzett tevékenységemet össze tudjam egyeztetni.”

P3070032

Mi sem szeretnénk kimaradni a méltató szavakból, mert hát a 63 perc alatt szerzett mesternégyes, bárhogy is számoljuk, mégiscsak négy találat, nem igaz?

„Az ember valóban nem mindennap rúg négy gólt bajnokin, bár az elmúlt héten, hétfőn futsalban, a REAC színeiben is négy találatot sikerült szereznem – húzta alá Illés Károly. – Azonban ezek a gólok a csapattársakat dicsérik, nélkülük semmire sem mentem volna egyik meccsen sem. Számomra amúgy sem elsődleges fontosságú, hogy én rúgjam a gólt. Az Ikarus ellen a 92. percben adott gólpasszom vagy az Inter CDF ellen a 93. percben adott kiugratásom – amelyből 11-es és a győztes találat lett – ugyanolyan, ha nem nagyobb fontossággal bírnak. A 8–0-s eredmény, bár elsőre túlzónak tűnhet, azonban a játék képe alapján abszolút megérdemelt volt, sőt, így is csak a helyzeteink kis százalékát sikerült gólra váltanunk. Úgy gondolom, a télen új időszámítás vette kezdetét az együttesünknél, nagyon kemény, de hasznos edzőtábora volt a csapatnak, ezt jól mutatja, hogy az eddigi tavaszi tétmeccseinken hatból öt győzelmet szereztünk. Természetesen tudjuk, hogy még fejlődnünk kell, de ha így haladunk, nagyon szép tavasz elé nézünk, és a következő bajnokságban nagyon komolyan kell számolni a Testvériséggel a dobogós helyekért vívott küzdelemben.”

Budapest-bajnokság, I. osztály, 19. forduló
KŐBÁNYAI ISE–TESTVÉRISÉG SE 0–8 (0–3)
Gólszerző: PÓSA DÁNIEL (0–1) a 14., ILLÉS KÁROLY (0–2) a 28., ILLÉS KÁROLY (0–3) a 45., PAPP KRISZTIÁN (0–4) az 52., KASZALA PATRIK (0–5) az 57., FEHÉR ÁDÁM (0–6) a 61., ILLÉS KÁROLY (0–7) a 67., ILLÉS KÁROLY (0–8) a 91. percben

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!