Foci a köbön

ZALAEGERSZEG–VÁC. Mester és tanítványa: Csank János és Nagy Tibor egymás ellen meccsel

P4020009Zalaegerszegen a bajnoki címért, Vácon a bennmaradásért küzdenek. Lehetne fordítva is, mondjuk egy osztállyal feljebb. Csakhogy az élvonal helyett az NB II, 20. fordulójában, március 19-én, szombaton 15 órakor találkozik egymással a 36 ponttal második helyezett házigazda és a 18 egységgel 14. látogató.

Az összecsapás pikantériáját egyértelműen az adja, hogy egyrészt a korábbi szövetségi kapitány, Csank János egy esztendővel ezelőtt még a vetélytárs kispadján ült, ám 2015 nyarán a ZTE-hez szerződött a bajuszos szakember, másrészt a Vác FC-t az a Nagy Tibor trenírozza, aki – ez nem titok – Csank egyik kedvence volt. A két társulat legutóbb tavaly augusztus 30-án, az 5. forduló keretében a Duna-parti város stadionjában csapott össze, igaz, akkor még Sisa Tibor irányította a Pest megyeieket. Az 1–4-es végeredmény dacára nem volt ez annyira sima meccs, amennyire az eredményből látszik, hiszen a Vác jól szervezett védekezéssel 89 percig csak egygólos hátrányban volt Pölöskei Péter, illetve Daru Bence és Szakály Attila góljainak köszönhetően, ám a 89. minutumban Daru Bence megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát, míg a végeredményt Városi Viktor alakította ki a 94. percben.

A SZÁMOK TÜKRÉBEN
A Zalaegerszegi TE bajnoki szereplése hazai pályán a 2015/2016-os szezonban:
6 mérkőzés, 5 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 12–1-es gólkülönbség, 15 pont
(A ZTE védelme csupán a Mezőkövesd elleni rangadón kapitulált.)
A Vác FC bajnoki szereplése vendégként a 2015/2016-os szezonban:
9 mérkőzés, 1 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség, 7–12-es gólkülönbség, 5 pont
(A Vác csupán a Dunaújvárost győzte le idegenben, igaz, a Dunavarsány ellen gólt sem kapott a hátsó alakzat, lévén 2–0-ra nyert a társulat.)
A Zalaegerszegi TE szereplése az előző öt fordulóban:
4 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 13–4-es gólkülönbség, 12 pont
A Vác FC szereplése az előző öt fordulóban:
3 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség, 5–5-ös gólkülönbség, 9 pont
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!