Foci a köbön

SZIGETGYÖNGYE: ERŐSÍTÉS. Korábbi utánpótlás-válogatottak a Pest megyei II. osztály sereghajtójánál

P3070429Mindössze három pontot gyűjtött az ősszel a Pest megyei II. osztály, Közép-csoportjában szereplő Szigetgyöngye SE, márpedig a csapatban – amelynek néhány NB III-at megjárt labdarúgó (Klement József, Kovacsics Miklós) is meghatározó embere – ennél sokkal több van.

Érthető, hogy a lehetőségeihez mérten megpróbált erősíteni a téli holtszezonban az együttes, ami nem is sikerült rosszul, hiszen két korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgót, az Újpesten nevelkedő Tóvizi Tamást (25), valamint a Vácon pallérozódó Nikischer Györgyöt (25) is megszerezte az utánpótlásban is dolgozó fiatal, szépreményű szakvezető, Vajda Gellért által irányított társulat. Előbbi legutóbb a Pest megyei I. osztályban szereplő Veresegyház VSK labdarúgója volt, de az ősszel egy bajnokin sem lépett pályára, míg utóbbi a Pest megyei III. osztály, Északi csoportjába besorolt, Tóth János játékos-edző vezette, az első helyen telelő Püspökszilágy SE játékosaként az ősszel 12 bajnokin 9 gólt szerzett. További érdekesség, hogy a tréner, Vajda Gellért és Tóvizi Tamás 2012 tavaszán csapattársak voltak az akkor még az NB II, Keleti csoportjában szereplő Rákospalotai EAC-ban. A Szigetgyöngyétől egy meghatározó labdarúgó távozott csupán, a Nagy Tibor (35) egy évet követően visszatért korábbi sikerei színhelyére, Zsámbékra. A rutinos labdarúgóra ráaggatható a „szigeti veszedelem”-jelző, lévén két fél év alatt 26 bajnokin 10 alkalommal volt eredményes.

P3070043

» MICSODA PECH: HÁROMSZOR IS 2–2! A Szigetgyöngye SE három döntetlenjének köszönhetően szerzett összesen három pontot az ősszel. Előbb a 8. fordulóban, hazai pályán a Gödöllői EAC ellen, majd a 10. játéknapon szintén otthon az Ecserrel szemben, végül a 13. körben Kistarcsán remiztek Kovacsics Miklósék. Kétszer is igen közel jártak a győzelemhez a szigetgyöngyeiek, hiszen az Ecser a 87., míg a Gödöllői EAC a 92. minutumban egalizált.

» NEHÉZNEK ÍGÉRKEZŐ TAVASZI RAJT. Mindennek, csak éppen könnyűnek nem nevezhető a Szigetgyöngye SE tavasza. Előbb a harmadik helyezett Szentendre, majd az éllovas Pilisszentiván vendége lesz a Vajda-csapat, amely aztán fogadja a kiszámíthatatlan, ám jelenleg csak a 9. helyen állomásozó Ürömöt, majd az 5. pozíciót elfoglaló Budakalász otthonában vizitál, vendégül látja a második Pomázt és utazik a 6. helyezett Mogyoród FC-hez. Amennyiben nem akar kizuhanni a Pest megyei másodosztályból a Szigetgyöngye, muszáj lesz bravúrpontokat szerezni, ugyanis egy esetleges sikertelen kezdés megalapozhatja a folytatást.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!