Foci a köbön

JÁTÉKOSSORS. Akinél a Honvéd az első: Takács László a futball mellett edzősködik

P9250569Az osztály maradt – és mégsem. Kispesten nevelkedett, az NB II-ben is futballozott, de a tavaszt csupán a megyei második ligában kezdi el Takács László. Legalábbis játékosként.

P9250621A Honvéd ott van a lelkében. Mert a kispesti klub kiváltság. Nem úgy történik, hogy az ember beleszeret a zöld fűbe, majd a zöld-fehér vagy a lila-fehér színösszeállításba, aztán vált. Honvédosnak születni kell. Takács László esztendőkön keresztül viselte a XIX. kerületiek dresszét, márpedig amikor ő volt gyerek, még nem azon ment a vita, hogy melyik műfüves játéktér kíméli jobban az ízületeket és melyik teszi tönkre a bokát, a térdet, rosszabb esetben a karriert. És nem is volt rossz az az U19-es csapat, amely 2008. március 8-án a székesfehérváriakat fogadta. A Honvéd tagjai a meccs reggelén csak azért nem kívántak boldog nőnapot, mert nem kisasszonyfutballra készültek. Már csak azért sem, mert 2007 őszén, az odavágón a lelkes Videoton egy Lelkessel volt jobb, hiszen a Péter keresztnevet viselő fiatalember egyetlen gólja egyúttal hármat ért, ami a pontok számát illeti (1–0). Volt miért visszavágni, és minden jól is alakult, hiszen az első félidő felénél írásunk főszereplője, Takács László vette be a vendégek kapuját, amely csak ekkor állta a sarat, avagy a Fehérvár a találkozó végén (fal)fehér rommá vált. Kellett hozzá Keszthelyi Róbert, Juhász László és Madar Máté találata is, miközben a látogatók részéről csak Bencze Zsolt volt eredményes (4–1). Ez a Honvéd a szezon végén egyébként 55 ponttal a harmadik helyen zárt, kerek tíz egységgel lemaradva a bajnok MTK (Sándor Károly Labdarúgó Akadémia) és két ponttal a Ferencváros mögött. Takács László már ekkor sem volt ügyetlen, ám tiki-taka helyett Taki-taktika következett, még akkor is, ha a legtöbbször az élet generálta a változást. Hosszú felsorolás következik: Vecsés, Újlengyel, Soroksár, Alsónémedi, Halásztelek, Tököl, Veresegyház, Dabas-Gyón volt a futballista útja, majd tavaly nyáron szűkebb pátriájába, Pestszentimrére igazolt.

honvedu19_csapat

Karrierje során sohasem állt nagy góllövő hírében, ám a BLSZ II.-ben a hivatalos adatok alapján 12 bajnokin 2 találatig jutott, míg a BLSZ III-as egyletben 2/3-as mutatóval zárt. A zárást értsék szó szerint, mert a 26. életévében járó sportember a tavaszt már a Bugyi SE-nél kezdi meg. Az elmúlt hetekben többször is írtunk a Pest megyei II. osztály, Keleti csoportjában vitézkedő, igaz, jelenleg csupán a hetedik helyen tanyázó csapatról, amely tovább erősödik Takács László megszerzésével, aki „civilben” a Magyar Futball Akadémia kötelékében dolgozik és az U16-os csapatnál segíti Farkas Tibor munkáját.

P9250656

„Taki” persze abban bízik, néhány aranyéremmel gazdagodik a nyáron, hiszen a Pestszentimre I. és II. is második a bajnokságban, nem szólva a kispesti ifikről, hiszen az I. osztályú U16-os pontvadászat élén a Honvéd áll, három egységgel megelőzve a Debrecent, néggyel a Győrt. Hogy első a Honvéd, az Takács László számára természetes – nagyjából 2003 óta.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!