Foci a köbön

MTK BUDAPEST II.–ÉRD. Korozmán Norbert egykori klubja ellen debütálhat

korozmannorbertTörténhetne úgy, hogy vasárnap délután hazai színekben fut ki a pályára. A sors furcsa játékaként azonban az NB III-ban bizonyíthat – egykori klubja ellen. Meglehet, Korozmán Norbert főszereplő lesz vasárnap délután, amikor a Nyugati csoport 18. fordulójában az MTK II. az Érdi VSE-t fogadja.

Ha van bennük spiritusz – márpedig miért ne lenne? –, akkor paprikás, harcos meccs lesz. Az augusztus még hűséggel ölelte a hőséget, amikor az újonc meglepte, mi több, le is futballozta a megannyi korosztályos tehetséggel felálló kék-fehér sereget. Már-már kínosan könnyed, 3–0-s győzelmet ünnepelhetett az érdi publikum, amely méltán éltette övéit, a megyei I. osztályból visszatérő régi és új kedvenceit. Korozmán Norbert akkor még Budafokon futballozott. A labdarúgó, aki a pályafutását a Goldballban kezdte, majd később az MTK-ban és az FTC-ben nevelkedett. Fontos és kevésbé fontos derbiken viselte a legendás klubok dresszeit, és aligha túlzás azt állítani, hogy a 22 éves sportember közel sem hozta ki magából azt, ami benne van. Mint arról a napokban röviden már beszámoltunk, Korozmán Norbert házi gólkirályság ide vagy oda, a télen elhagyta a Promontor utcát és meg sem állt Érdig. Az egykori újpesti labdarúgó, Schróth Lajos után egy fradista kedvenc, Limperger Zsolt edzésein izzadhat, márpedig a közös korábbi egyesület – ugyebár az FTC-ről van szó… – semmit sem jelent, így aligha volna meglepetés, ha a markáns, agresszív futballra képes csapatot kialakító „Limpi” afféle titkos ászként számolna Korozmán Norberttel, aki majd beáll a második félidőre és megkeveri, megkavarja, összezavarja a rivális hátsó alakzatát. Van mire építeni, van miből meríteni: az ősszel tizennégy bajnokin tizenegyszer volt eredményes, márpedig ez több mint jó ajánlólevél.

MÚLTIDÉZŐ
NB III, Nyugati csoport, 1. forduló (2015. augusztus 2., vasárnap)
Érd–MTK Budapest II. 3–0 (1–0)
Érd, 400 néző. Vezette: Pillók Á. /9; 7/ (Zorinácz Á., Török K.)
ÉRDI VSE: Kertész F. 7 – Ország P. 7, Honti A. 7, Hegedűs N. 7, Cservenka G. 7 – Kónya B. 7, Csizmadia Z. 8, Kovács B. 7, Gyurácz B. 7 (Süveges G. 0, 82. p.) – Kelemen P. 8 (Csiszár Z. 7, 58. p.), Skita T. 7 (Pintér N. 0, 71. p.). Edző: Limperger Zsolt.
MTK BUDAPEST II.: Demjén P. 5 – Talabér A. 5, Poór P. 6 (Szalai A. 5, 60. p.), Tóth F. 5, Széles I. 6 – Pintér A. 5 (Szabó Á. 0, 76. p.), Katona M. 5, Vogyicska B. 5, Fehér M. 4 (Takács K. 6, 60. p.) – Hujber T. 5, Szatmári I. 5. Edző: Pölöskei Gábor.
GÓL: Csizmadia Z. (2), Kelemen P.
SÁRGA LAP: Csiszár Z., ill. Talabér A., Tóth F.
LIMPERGER ZSOLT: – Két, játszani próbáló csapat küzdelméből úgy gondolom, a helyzeteink alapján teljesen megérdemelten nyertünk.
PÖLÖSKEI GÁBOR: – Gratulálunk az Érdnek, megérdemelten nyert. Gyengén futballoztunk, nem nőttünk fel a feladathoz. Fiatal játékosainknak még szokniuk kell az NB III légkörét.
(A fenti tudósítás ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 2015/35-ös lapszámában.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!