Foci a köbön

VÁC-DEÁKVÁR: IGAZOLÁS. Korábbi élvonalbeli labdarúgó az éllovasnál: erősítés az I. osztályból

banfoldi3Egykor az NB I-ben is szereplő rutinos futballista folytatja karrierjét a Pest megyei II. osztály, Északi csoportjában a Verőcét és az Ikladot megelőzve 37 ponttal listavezető Vác-Deákvár SE-nél.

Bánföldi Zoltán Vácott kezdte karrierjét, aztán megfordult többek között Tiszakécskén, a Honvédban és Békéscsabán is, míg az elmúlt két és fél esztendőben Kisnémedin futballozott a 44 éves sportember. Az őszi idényben a Pest megyei I. osztályban azonban csupán két bajnokin lépett pályára, mindannyiszor csereként. A 2. fordulóban, az Üllőn 2–0-ra megnyert összecsapás 80. percében érkezett Bozori Balázs helyére, míg a 8. játéknapon a Tura otthonában 4–1-re elveszített találkozón az 58. minutumban váltotta szintén Bozori Balázst. Bánföldi Zoltán az előző évadban a Pest megyei II. osztály, Északi csoportjában 20 bajnokin 15 találatig jutott. A Vác-Deákvár legutóbb a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplő, a télen a keretét alaposan megerősítő Dunavarsány ellen vívott edzőmeccset, amelyen 4–3-as vereséget szenvedett.

MECCSEK A RÉGI CSAPATBAN – AZ ÚJ ELLEN. A Pest megyei II. osztály, Északi csoportjának 2014/2015-ös kiírásában Bánföldi Zoltán előző együttese az első helyen zárt 78 ponttal, míg az új társulata 32 egységgel kevesebbet szerzett, mégis a hatodik pozícióban ért célba. Érdekesség, hogy 2014. november 8-án a Kisnémedi–Vác-Deákvár bajnokit tulajdonképpen Bánföldi Zoltán döntötte el, hiszen a 8. percben Kator Bence révén került előnybe a házigazda, amely fór a 22. minutumban kettőre hízott a rutinos fedezetnek köszönhetően, míg a vendégeknek csak a szépítésre futotta a 68. percben, Vásárhelyi Tamásnak köszönhetően (2–1). A 28. fordulóig, azaz tavaly május 23-ig kellett várni a „visszavágóra”, amelyen a Bánföldi Zoltán nélkül kiálló vendégek egy óra játék után már 3–0-ra vezettek Bencze Zsolt, Faragó István és Hungler Gábor góljával, ám az „NB I-es találatokból” nem akart kimaradni Rob Kornél sem, aki a 69. és a 75. minutumban is betalált, kialakítva a 2–3-as végeredményt. A rend kedvéért megjegyezzük, hogy egy szezonnal korábban azért nem találkozott egymással a két társulat, mert a Kisnémedi a 2013/2014-es évadban a Pest megyei I. osztályban szerepelt, ám a bajnokság zárásakor 18 pont állt a neve mellett, így 16., azaz utolsó helyezettként búcsúzott az osztálytól.

banfoldizoltan_interju_sportszelet_20060406

KATT A CIKKRE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!