Foci a köbön

A 16-OSON BELÜL. Avagy ’16-ban 16 kérdésre válaszol: László Bence (Törteli KSK)

16-osonbelul_alap_fociakobonÚj év, új remények – és ha Foci a köbön, akkor naná, hogy új rovat. Rendszeresen jelentkező sorozatunkban hölgy labdarúgók és férfi futballisták válaszolnak 2016-ban stílszerűen 16 kérdésre, elvégre a „16-oson belül” mindannyian otthonosan mozognak. Ezúttal László Bence, a Pest megyei II. osztály, Keleti csoportjában szereplő Törteli KSK játékosa osztja meg gondolatait honlapunk olvasóival.

laszlo_bence1. Amennyiben visszatekint a 2015-ös esztendőre, mi az, ami elégedettséggel, és mi az, ami elégedetlenséggel tölti el?
Ha futballról beszélünk, akkor az idei év felemásra sikeredett, mint csapat mint egyéni szinten. A tavaszi fordulókkal elégedettek lehetünk, és talán tudat alatt azok is voltunk mikor az őszi szezont ilyen pocsékul kezdtük. Szerencsére a vége felé kezdtünk összeállni értékes pontokat szereztünk így azt mondhatom, bizakodó vagyok az idénykezdést illetően.

2. Ha csupán egy dolgot említhetne, mi volna az, amit mindenképpen szeretne megvalósítani 2016-ban?
Szeretném, ha az idei évben mindenki a saját feladatára koncentrálna és egységes klub benyomását keltenénk minden szemszögből. Nem szeretnék a kiesés ellen harcolni.

3. Mikor kezdték meg a felkészülést?
A felkészülésünk január 12-én, kedden kezdődött.

4. Mikor és melyik csapat ellen vívják az első edzőmérkőzést?
Egyelőre képlékeny a felkészülés menete. Edzőnk, Baranyai Pál a későbbiekben fogja vázolni a pontos menetrendet.

5. A fárasztó edzések után mivel tud leginkább kikapcsolódni, feltöltődni?
A feltöltődést számomra a családommal és a menyasszonyommal töltött idő jelenti leginkább.

6. Reálisnak tartja együttese eddigi szereplését?
Nem tartom reálisnak, bár tény, mi hoztuk magunkat ilyen kellemetlen helyzetbe. Nem szeretnék kifogásokat keresni, remélem, a bajnokság tavaszi periódusa több sikerélményt tartogat a számunkra.

7. Mi szükséges ahhoz, hogy az őszi idényhez képest a tavasszal előbbre lépjen a csapata?
Meggyőződésem, hogy a nyári felkészülésünk – ami elég sok hiányzóval ment végig – rányomta a bélyegét az őszünkre. Ezen, ha változtatunk, akkor annak meglesz az eredménye.

8. A 2015/2016-os szezonban melyik meccsükre a legbüszkébb és miért?
Két meccset említenék, ami sorsfordító volt a mi esetünkben. Az egyik egy idegenbeli, pilisi győzelem, amelyen az első percben kapott gól miatt hátrányból indulva sikerült megfordítanunk. A másik az Újlengyel legyőzése hazai pályán. A vendég alakulat talán lesajnálta a csapatunkat a tabellára tekintve, de ennek ellenére 0 ponttal távoztak Törtelről.

9. Szintén a mostani évadot tekintve van-e olyan találkozó, amelyet mielőbb elfelejtene?
Ami számunkra szerencsétlenül alakult, az egy hazai találkozó, a Sülysáp elleni. Mi domináltunk, nekünk voltak helyzeteink, tetszetős támadásaink voltak, de a győzelem megszerzése érdekében kitámadtunk, és ezt a jó erőkből álló Sülysáp az utolsó percben meg is büntette.

10. Nem feltétlenül a csapata szempontjából, de mit tart a jelenlegi szezon legfőbb pozitívumának?
Személyes részről ennek a szezonnak a pozitívuma az lehet, hogy bebizonyosodott, nem csak befejező játékosként lehet velem számolni.

11. És ami a negatívumot illeti a mostani évad kapcsán?
Szeretek gólt szerezni, és mivel visszavontabban játszom, erre kevesebb lehetőségem van. Ez nem feltétlen negatívum, megbeszéltük Palival, azaz Baranyai Pál edzővel, hogy ezt az őszt ott fogom lejátszani.

12. A pályán belül melyik az a tulajdonsága, amelyet a csapata érdekében leginkább kamatoztatni tud?
Kívülről alighanem könnyebb lenne megmondani. Én magamról talán a labdabiztonságot mondanám.

13. Miben kellene fejlődnie?
Nem tartozom a villámléptű játékosok közé, így ebben mindenképpen javulhatnék.

14. Űz-e valamilyen kiegészítő sportot a labdarúgás mellett, ha igen, mit?
Legfőképp a foci teszi ki a sport fogalmát az életemben.

15. Mit jelent önnek, hogy hazánk közel négy és fél évtized után ismét részt vesz a labdarúgó Európa-bajnokságon?
Hatalmas siker ez a magyar labdarúgás számára. Aki látta a norvégok elleni mérkőzéseket, az tudja, hogy megérdemelten vagyunk ott az Európa-bajnokságon, bár vannak fanyalgók, akik ezt a sikert kizárólag az Eb-résztvevők megnövelésének tudják be. Kár lenne ezzel összemosni ezt a teljesítményt, mivel látható volt, hogy ez egy más mentalitással, más felfogással, küzdeni akarással felvértezett nemzeti tizenegy volt.

16. Magyarország Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával került egy csoportba a Franciaországban sorra kerülő kontinensviadalon. A fentiek ismeretében mit vár legjobbjainktól?
Biztos vagyok benne, hogy pontot fogunk szerezni az Eb-n. Ha ez megtörténik, akkor úgy gondolom, elégedett lehet az a szurkolói tömeg, amelynek sikerült jegyet váltania az utóbbi idők legnagyobb futballeseményére.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!