Foci a köbön

EDZŐSORS. Menczeles Iván: „Bármit is tett Joel, nem anyagi megfontolásból csinálta”

PB050247El nem tudja képzelni, hogy az egyik legkedvesebb korábbi játékosa, immár kollégája, Agonglo Joel Geraldo miféle ügybe keveredett. Menczeles Iván, az NB III, Nyugati csoportjában szereplő BKV Előre rutinos mestere a Foci a köbönnek adott interjújában természetesen nem csupán az edző kálváriájáról beszélt, hanem a közlekedési társulat felkészüléséről is.

A 26 ponttal a 6. helyen tanyázó alakulat már munkába állt, ám a hétvégén pihenhetnek a Sport utcai labdarúgók, ám nem sokáig, mert hétfőn újrakezdődik minden.
– Boldog lesz az új év?
– Reméljük a legjobbakat – mondta Menczeles Iván, a BKV Előre edzője. – Az első félévben jól teljesítettünk, úgy érzem, elégedettek is lehetetünk, de megelégedettek sohasem. Továbbra is tart a bajnokság, ami nem sprintverseny, hanem maratoni futás. Minden május végén dől el.
– A terv szerint haladnak?
– Január 4-én mi is elkezdtük a felkészülést, és bár az első hét ráhangoló jellegű volt, a körülmények nem váltak az előnyünkre.
– Mire gondol?
– Mi vagyunk az egyik legrosszabb helyzetben, hiszen egy pályánk van, és bár addig jó idő volt, amint munkába álltunk, elromlott. Úgyhogy elég nehéz körülmények között dolgozunk, de megoldjuk a helyzetet.
– Akkor ez azt jelenti, hogy a hó fogságában vannak és pályát bérelnek?
– Műfüvesünk van, azon fogunk készülni, de beszélgetésünkkor még nem volt letolva a pályáról a hó. Mindettől függetlenül mindenhogyan szeretnénk erősödni, de azt azért tudni kell, hogy az ellenfeleink többsége anyagilag és egyéb szempontból is jobb helyzetben van. Ám mi sem ülhetünk a babérjainkon, tovább kell fejlődnünk. Költségvetésben és állományban is mi vagyunk a legkevesebben. Nézze csak meg, tizenhárman játszottuk le a bajnokság első felét, de ettől mi még csak magunkkal foglalkozunk, mert ami eddig elég volt, az a jövőben nem lesz elég. Erősítenek a riválisok? Akkor nekünk is ki kell találnunk valamit, legfőképp felkötni az alsóneműt, mert ez a profi világ. Fizikálisan rendben lesz a csapat, hiszen a pályaviszonyok miatt is a taktika és a technika helyett rámegyünk az erőnlétre. Két hét ezzel telik, de a következő szerdán már edzőmeccset vívunk.
– Kikkel találkoznak a korántsem holt idényben?
– Ezen a héten péntekig edzettünk, a szombatot és a vasárnapot megkapják a játékosok, majd szerdán 10 órakor a Ferencváros II.-vel meccselünk, majd szombaton az Ikarusszal. Aztán az azt követő hét szerdán Ceglédre megyünk, szombaton a Jászberénnyel meccselünk, de játszunk a Fradi U19-es csapatával, a REAC-cal és az RKSK-val is.
– Lesz változás a keretben?
– Most úgy tűnik, hogy Vallejos Dominique elmegy tőlünk. Féléves kölcsönben volt nálunk és eddig nem jelentkezett nálunk. Nagyon fontos láncszem volt annak ellenére is, hogy tőle többet vártam. Jó lenne, ha maradna, illetve, ha maradt volna. Bencze Zsolt a Videotonnál készül, és lehet, hogy ő is távozik. Több változás viszont nem várható. Velünk készül az ifiből felhozott Negyedi Gergő, aki amellett, hogy tehetséges fiú, 1997-es születésű. Az első héten mentálisan rendben volt a csapat, de Vallejos Dominique pozíciójába szívesen látnék valakit, aki a csatár mögött, Herczeg Lászlóval közösen alkothatna, hiszen valódi 10-es játékosunk nincs. Nálunk Herczeg László olyan volt, mint a Barcelonában Messi. Nem ék, és nincs is meghatározott posztja, hogy ő a befejező csatár, mégis 9 gólt rúgott, mindemellett jó labdákat ad. Mellé keresünk valakit, hiszen a feladatunk megvan, valahogy odaérnénk a feljutó helyek egyikére. A szív, az akarat, a munka sokszor legyőzi a pénzt, és mi erre készülünk.
– Gelei Vince is marad? Csak azért, mert a tél során az élvonalbeli Debrecennel készült a kapus.
– Úgy gondolom, hogy marad, ha nem érkezik komoly, NB I-es ajánlat, márpedig vele erősödünk.
Honlapunk is megírta, hogy egykori játékostársa és korábbi labdarúgója, aki immár kollégája, Agonglo Joel Geraldo előzetes letartóztatásban van, márpedig ez aligha hagyja hidegen.
– Nagyon el vagyok keseredve! Heti kapcsolatban voltunk, és nem túlzok, ha azt állítom, hogy nagyon meglepett ez az egész. Konkrétan miért van előzetesben? Merthogy pénzmozgásról nem lehet szó, abban szinte biztos vagyok. A csapata volt a minden, így el sem tudom képzelni, mi történhetett. Azt viszont tudom, hogy mindenkinek segített.

PB050249

– Az utóbbi hetekben-hónapokban nem is volt semmiféle rossz érzése?
– Annyiban igen, hogy már szeptemberben zárva volt az ügyvédi irodája. Tudja, mi volt a mániája? Mindig a paragrafus! Bármit is tett Joel, nem anyagi megfontolásból csinálta, hiszen gondoljon bele, tízéves autója van és ’Palotán egy másfél szobás lakása, no meg felesége és kisgyermeke. Nem tudom, mikor jön ki, de nagyon sajnálom őt.
– Mikor beszélt vele utoljára?
– Talán augusztus végén. Pesterzsébeten azt mondják, hogy amikor a bankban pénzt vett fel, akkor és ott tartoztatták le. Nagyon várom, hogy kijöjjön, hiszen a gyilkosok is kinn vannak, ő pedig nem ölt embert!
– Azzal senki sem vádolhatja, hogy nem ismeri jól Agonglo Joel Geraldót.
– Olyannyira, hogy még futballoztam is vele az Auras nevű BLSZ-es csapatban, majd a FÉG Vasasban. Az 1991/1992-es szezon óta ismerem. Ő ugyan ottmaradt, én meg elmentem a Stadlerbe, majd 8 hónap után Balatonlellére, és vittem magammal. Érdekesség, hogy sehol nem rúgtak ki idő előtt, de három hónap után ’Lelléről mennem kellett. Kenéz István elnök azt mondta Joelnek, hogy megemeli a fizetését, csak maradjon. Erre ő így reagált: „ha az edzőt kirúgtátok, megyek vele”. Aztán egy hónappal később hívtak Marcaliba, ahol hét évig voltam, mégis csupán öt esztendőn át dolgoztunk együtt, mert ő közben Zsámbékra igazolt. 2006-ban Pesterzsébetre kerültem, és hívtam, jöjjön, segítsen a csapatnak. Az NB II-ben is játszott, az ESMTK-ból vonult vissza. Nem túlzás, ha azt mondom, szinte összefonódott az életünk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!