Foci a köbön

BKV ELŐRE–FERENCVÁROS II. VIII. kerületiek a IX. kerületiek ellen

P9130134Az NB III, Nyugati csoportjának 15. fordulójában, november 8-án, vasárnap 13.30-kor BKV Előre–Ferencváros II. összecsapásra kerül sor a Sport utcában. Évekkel ezelőtt még az NB II-ben mérkőzhetett meg egymással a két együttes, ám ma már más szelek fújnak, így az NB III, Nyugati csoportjában csaphatnak össze a felek.

P9130142Rangadó a javából, és bár az elmúlt hetekben elképzelhetetlen lett volna, de immár a házigazdánál a lélektani előny. Úgy bizony, merthogy a BKV legutóbb a Videoton II.-t verte 3–2-re, amivel sorozatban a negyedik bajnoki győzelmét aratta Menczeles Iván együttese, míg az FTC II. évadbeli veretlensége az elmúlt hétvégén szakadt meg, miután a Mosonmagyaróvár 1–0-ra nyert a Kismartoni úton. A két csapat vélhetőleg izgalmas kilencven percet vív egymással, amelynek presztízsértékét növeli, hogy míg egy hete a Videoton II. ellen csupán Vallejos Dominique küzdhetett jelenlegi-egykori társa ellen – mint ismeretes, a nemrégiben honlapunknak is interjút adó futballista csupán kölcsönben szerepel a közlekedésieknél –, addig ezúttal a hazai pályán futballozó Birtalan János és Nyárasdi Zsombor is megmutathatja a zöld-fehéreknek, hogy annak idején kár volt róluk lemondani. Utóbbi, a középső védőként rendszerint megbízható produkciót nyújtó labdarúgó korábban többek között az alábbiakat nyilatkozta a zöld-fehérekkel kapcsolatban a Foci a köbönnek adott interjújában: „Óvodáskorom óta ott futballoztam, rengeteg ember kedvence voltam, nagyon sok nézőtéri biztatást is kaptam, miszerint Balog Zoltán vagy Dragóner Attila utódját bennem látják, mégis így alakult.”

MESÉL A (KÖZEL)MÚLT
Az alábbiakban felidézzük a két csapat egy héttel ezelőtti bajnokiját. A tudósítások az edzők által adott osztályzatokkal megjelentek ezen sorok írójától a Sportszelet 58. lapszámában.

Videoton II.–BKV Előre 2–3 (0–1)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 100 néző. Vezette: Juhász B. /9/ (Hima A., Horváth Z.)
BKV ELŐRE SC: Gelei V. 5 – Csikortás D. 7, Nyárasdi Zs. 7, Miklósvári J. 7, Sebők I. 8 – Marczinka T. 6, Tóth B. 6 – Vallejos D. 5 (Peinlich Sz. 0, 76. p.), Birtalan J. 6, Herczeg L. 7 – Csepregi T. 7. Edző: Menczeles Iván.
GÓL: Bognár B., Géresi K., ill. Sebők I., Csepregi T., Herczeg L.
MENCZELES IVÁN: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, gyönyörű találattal megszereztük a vezetést, sok lehetőségünk volt, amit sajnos nem tudtunk gólra váltani, de a második félidőben kontrából kétszer betaláltunk. 3–0-s vezetésünk után a végére kicsit kiengedtünk, a könnyű meccset a végén nehezebbé tettük. Jó csapatot vertünk meg, de a három pont volt a legfontosabb. Sorrendben a negyedik győzelmünket arattuk, készülünk a Ferencváros II. elleni rangadóra!

Ferencváros II.–Mosonmagyaróvár 0–1 (0–1)
Népliget, Kismartoni út, 150 néző. Vezette: Ducsai J. /8/ (Berényi Á., Márkus P.)
FERENCVÁROSI TC II.: Rácz G. 7 – Kárász K. 5, Gyurácz A. 6, Sz. M. Antonisz 5–2=3, Fábián N. 5 (Adamcsek M. 0, 64. p.) – Szántó G. 5 (Kovács K. 0, 78. p.), Nagy Dominik 4, Haris A. 4 (Hodgyai L. 0, 69. p.), Csilus Á. 5 – Popov P. 5, Haraszti Zs. 5. Edző: Lipcsei Péter.
GÓL: Schmatovich G.
SÁRGA LAP: Adamcsek M., Nagy Dominik.
KIÁLLÍTVA: Sz. M. Antonisz a 95. percben (a játékvezető megsértéséért).
LIPCSEI PÉTER: – Egy nagyon jó, szervezett csapattal találkoztunk, amely ezen a napon megérdemelten nyert. Ellenfelünk jól futballozott, elvette a veretlenségünket, de ez benne van a futballban. Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!