Foci a köbön

JÁTÉKOSSORS. Móczó Norbert (III. Kerületi TVE): „Jó úton kezdtünk el haladni a céljaink eléréseihez”

moczo_norbert_nb_III_nyugat_III_keruletHihetetlen játékrészt produkált az óbudai legénység, amely az NB III, Nyugati csoport 7. fordulójában úgy nyert Sárváron 4–0-ra, hogy már a 36. percben kialakult a végeredmény.

2012 tavasza óta erősíti a III. Kerületi TVE-t Móczó Norbert, aki szeptember 20-án lesz 25 éves. A futballista afféle elő-születésnapi ajándékkal lepte meg nem csupán saját magát, de a jó és eredményes futballra alaposan kiéhezett fővárosi klub szurkolótáborát is.
– Tökéletes első félidőt produkáltak?
– Szerintem ilyen kezdésről álmodik minden csapat – felelte Móczó Norbert, a III. Kerület labdarúgója. – Magabiztosan és koncentráltan kezdtük a mérkőzést, már a bemelegítésnél látszott a csapaton, hogy jó meccsnek nézünk elébe.
– Javítson ki, ha tévedek, de az utóbbi néhány évben, a harmadosztályú szereplésüket tekintve nem emlékszem, hogy egy játékrész alatt ennyi gólt szereztek volna.
– Elég jók az információi, mert amióta az óbudai klubnál játszom, nekem sem rémlik, hogy ilyen félidőt produkáltunk volna NB III-ban.
– Az sem mindennapos, hogy Móczó Norbert duplázik. Milyen gólokat szerzett?
– Az elsőt megelőzően Bartha Roland szólójából kaptam a passzt, amit egyből a kapuba továbbítottam. A második előtt Gálfi László remek észrevételét követően a kaputól 16 méterre megkaptam a labdát és egy átvétel után a kapu jobb oldalába lőttem azt.
– A vártnál is könnyebb meccset játszottak Sárváron?
– Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, mivel az előző fordulóban az Érd csapatával játszottak döntetlent a hazaiak. Sokat készültünk a találkozóra és egy remek első félidő után három ponttal térhettünk haza.
– Minek köszönhetően nyertek ekkora különbséggel?
– Véleményem szerint a mélységi és a széleken való mögé kerülésekkel tudtuk megnyerni a mérkőzést. Igaz, a második félidőben több helyzetünk is adódott, de ezeket nem tudtuk értékesíteni.
– Az Érd elleni kisiklást leszámítva nem lehet okuk panaszra. Az öltözőn belül ezt önök is így érzik?
– Igen, így van, az utóbbi két meccs alapján úgy vélem, hogy jó úton halad a csapat.
– Hogy állnak az összecsiszolódással? Immár egy húron pendülnek Bücs Zsolt edzővel?
– Változások voltak mind a csapat, mind pedig a klub terén, így idő kell, hogy megszokjuk az új trénert, ahogy idő kell mindenhez. Csak azt tudom mondani, mint az előzőekben: jó úton kezdtünk el haladni a céljaink eléréseihez. A futball területén többnyire ugyanazok az elképzelések az előző trénerekével. Az edzések jó hangulatban telnek, de a fegyelem és a koncentráció nélkülözhetetlen.
– Másmilyen jelleggel melóznak a tréningeken Bücs Zsolttal, mint előtte Tóth András szakmai igazgatóval vagy éppen Varga Lászlóval?
– Nem hinném. Hasonló munkát végzünk, illetve végeztünk mindhárom edzővel.
– Tudom, hogy a labdarúgónak az a dolga, hogy futballozzon, ám az ember nem robot. Milyen volt megélni, hogy nagyjából másfél hónapon belül három trénerrel dolgozhattak?
– Én jó szakembernek tartom mindhárom trénert. Hogy miért kellett egymást váltaniuk ilyen rövid időn belül, azt csak a vezetőség és ők tudhatják. Nekünk ugyanúgy dolgozni kell tovább, mint eddig, mindegy, hogy ki ül a kispadon. Remélem, jól sikerül Bücs mesterrel összeszokni és minél tovább marad a csapat élén.
– Rangadó előtt áll a III. Kerület, hiszen szombaton a 11 pontos óbudai legénység fogadja a 14 egységet gyűjtő ETO FC-Győrt. Mi dönthet az összecsapáson?
– Tudomásom szerint a tavalyi NB III-as játékosok alkotják a csapatot. Rövidpasszos, gyors játékuk ellen az agresszív és türelmes futball az ellenszer, amelyből lehet profitálni. Persze a helyzetkihasználás lesz a legfontosabb a mérkőzésen. Otthoni környezetben játszunk, így mindent megteszünk a győzelem megszerzése érdekében.
– Az eddigiek alapján mi lehet a reális célkitűzés Óbudán?
– Igaz, messze még a vége és a következő fordulókban az utunkba kerülő együttesek többségével eddig még nem is játszottunk, de ha így haladunk tovább, akkor a középmezőny elejére is odaérhet a csapat a bajnokság végén.

A fenti interjú ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 45. lapszámában. Azóta a III. Kerület hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett bajnokin a Győrtől, illetve szerdán 2–0-ra legyőzte a Magyar Kupa 2. fordulójában a Budaörsöt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!