Foci a köbön

EDZŐSORS. Szabó Zoltán (Csepel): „Lehet úgy is dolgozni, hogy az ember a háttérbe vonul, és onnan segíti a csapatot”

szabo_zoltan_csepel_1Egyet visszalépett. Éppen azért, hogy a Csepel egyet előrelépjen. Szabó Zoltán felejthetetlen meccseken irányította a gárdát, de a nyáron eljött az idő, és átadta a marsallbotot Balogh Istvánnak.

szabo_zoltan_3A vezetőedzőből pályaedző lett. Nem tűnik rossz megoldásnak még akkor sem, ha mindez nem feltétlenül bevett szokás mifelénk.
– Mindhalálig Csepel?
– Azért ez így erős – mondta Szabó Zoltán. Mindenki tudja, hogy közel áll hozzám az egyesület, szép éveket töltöttem el a klubnál, de soha ne mondd, hogy soha. Mert mindig jöhet egy olyan lehetőség, amelynek következtében eljöhet a pillanat nem csupán az én, de bármelyikünk karrierjében, s megérik a váltás. Mint ahogy a nyáron történt Csepelen, ám ettől még természetesen dolgozunk tovább.
– Ön nem vállalta tovább az irányítást?
– Az történt, hogy Gabala Krisztián szakmai igazgató távozása után – akivel egyébként négy évig dolgoztunk együtt – leültünk Takács Krisztián tulajdonossal a jövőről tárgyalni, és bár nem velem képzelte el a folytatást, de szerette volna, hogy maradjak a csapat mellett. Arra jutott ugyanis, hogy szükség lenne új impulzusra, egy olyan személyre, akivel közösen tudnánk olyan munkát végezni, hogy jól szerepeljen a Csepel.
– Nem furcsa úgy belépni az öltözőbe, hogy edzőként már nem a szakmai munka első számú felelőse?
– Azt gondolom, ez a pálya nem könnyű, ugyanis mindig akad nehéz feladat mindenféle szempontból, de lehet úgy is dolgozni, hogy az ember a háttérbe vonul, és onnan segíti a csapatot. Számomra ez egyáltalán nem probléma, sőt, úgy érzem, ez volt a jó döntés.
– Az előző évad során egyszer sem érezte, hogy nagy bajba kerülhet a Csepel, és talán még az NB III-as tagság is veszélyben lehet?
– Nem éreztem egy percig sem, sőt, az első négy fordulóban három meccset nyertünk és abszolút jól mentünk, de történt egy kis törés, ami megmaradt a csapatban. Az első hat hely valamelyikére vártam az együttest, ami bennünk is volt, de sajnos nem úgy alakult. Mindazonáltal volt egy 25 meccses veretlenségi sorozatunk, amit fantasztikus sikerként könyvelek el, mert azt azért tudni kell, nálunk nincsenek horribilis fizetések, mint másutt.
– Pedig könnyedebb szezon semmiféleképp sem vár a társulatra, de ezzel alighanem tisztában van.
– Azt gondolom, minden csapat számára nagy kihívás lesz ez az évad, hiszen még erősebb együttesek kerültek a csoportokba, aztán ott vannak az NB I-es klubok második egyletei. De elég, ha csupán azt nézzük, hogy megemelték a létszámot, így több a csapat, több a meccs, ami mind-mind azt hozza, hogy nehezebb lesz helytállnunk. Bővebb játékoskeretre van szükség a sérülések, eltiltások miatt, hiszen hosszú lesz a szezon. Februárban már bajnokit kell játszani, meg aztán eleve korábban is kezdtünk a nyáron, mint szoktunk, ezáltal rövidebb volt a szabadság, igaz, nem csupán nekünk. Mindenesetre bízunk magunkban, és persze az elvégzett munkában.

A fenti interjú ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 39. lapszámában.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!