Foci a köbön

JÁTÉKOSSORS. Horváth László Dávid (UFC Gyömrő): „A csatárt a góljai minősítik”

horvath_laszlo_david_gyomro50 perc alatt triplázott. 18 éves fiatalemberről lévén szó megsüvegelendő produkció volna mindez az ifiben is, csakhogy Horváth László Dávid, az UFC Gyömrő támadója a Pest megyei II. osztály, Déli csoport 1. fordulójában a Pereg rutinos labdarúgói ellen remekelt.

Első blikkre nem volt egyszerű meccs. Azt ugyanis nem lehetett tudni, mire számíthat hazai vezető, játékos vagy szurkoló a riválissal kapcsolatban. Ehhez képest…
– Minden úgy alakult, ahogy az Horváth László Dávid nagykönyvében meg van írva?
– Ne beszéljünk az én könyvemről, mert ez a csapaté volt – mondta Horváth László Dávid, az UFC Gyömrő labdarúgója. Végig fegyelmezettek voltunk, és betartottuk azt a taktikát, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, no és meglett a gyümölcse a nyári felkészülésnek.
– Ezek szerint jó erőben van, máris jöhetne az újabb meccs?
– Úgy érzem, immár százszázalékos formába kerültem az alapozás végére. Néhány hete volt ugyan egy kisebb betegségem, de most már vallom, hogy végre fizikálisan is megfelelő állapotban vagyok.
– Retteghetnek az ellenfelek védői?
– Próbálom őket ijesztgetni, mert én bizony azon leszek minden mérkőzésen, hogy pluszfigyelmet kapjak, ezáltal próbálok azon lenni, hogy minél több gólt szerezzek, illetve szerezzünk a többi társammal együtt.
– Ha azt mondja, hogy három helyzetből három találatot szerzett az átalakuló, formálódó Pereg ellen, úgysem hiszem el!
– Nem teljesen így történt, mert négy ziccerem volt, ami gólt érdemelt volna, de csak hármat sikerült kihasználnom.
– Előzetesen többet várt a Peregtől?
– Voltak előítéleteim a csoporttal kapcsolatban, mivel nem sok csapatot ismerek közülük, így nem is nagyon olvasgattam róluk. Persze amikor kiderült, kikkel kerültünk egy csoportba, végignéztem a riválisaink eredményeit, éppen ezért úgy gondoltam, a Pereg méltó ellenfél lesz. És az is volt, jó játékerőt képvisel, de mi még jobb formában voltunk és vagyunk a nyár után, márpedig az hihetetlenül jó, hogy így kijött a lépés. És ez a remek rajt remélem, kitart a karácsonyig.
– Csatártársa és játékos-edzője, Molnár Tamás azt mondta egy napot aludva a múlt szombaton történtekre, hogy a játéka alapján 5-ös osztályzatot adna, de mégiscsak szerzett három gólt, márpedig egy csatárnak ez a feladata, ezért kapott végül 9-est.
– Elfogadom a véleményét, mivel abban is egyetértünk, hogy a csatárt a góljai minősítik. Igazából mindig így állok a meccsekhez, mert az azért eléggé köztudott rólam, hogy nem vagyok a védekezés híve, de próbálok minél többet és többször visszafutni, visszazárni, ebben is fejlődni, mert ez a legnagyobb gyengeségem.
– Dicséretes az önkritikája, pláne azok után, hogy igencsak magasra tette a lécet, lévén az előző évad végén 23 gól állt a neve mellett.
– És az előtte való szezonban 19-et lőttem. Mindig így próbálom kicsit feljebb tenni a lécet, ez a számokból látszik is, de a helyzetkihasználásomon még rengeteget kell javítani. Az első évhez képest főleg, de mostanra már kezdtem valamennyi rutinra szert tenni, és az adódó helyzeteket minél jobban kihasználni.
– Mondja ezt 18 évesen… Egyáltalán lehet ezt gyakorolni, edzésen modellezni?
– Persze, ha úgy áll hozzá az egész csapat, akkor a tréningek során ugyanaz van, mint a mérkőzésen, avagy a külső tényezők nem számítanak, azokat ki kell zárni. És persze az is segítség, ha mindenki komolyan veszi, úgy áll hozzá, mintha meccsen és nem gyakorláson védekezne vagy támadna.
– A jó rajtot követően mire számít a továbbiakban?
– A dobogót el kellene érnünk, ahogy azt a Keleti csoportban is tettük. Alkalmasak vagyunk a feljutásra is, mert elég erős lett a keret, ugyanis jöttek hozzánk új játékosok, és nagyon sokat izmosodtunk minden téren az elmúlt két évben mi, fiatalok, akik az ifiből kerültünk fel a felnőttek közé. Óriási fejlődés ment végbe nálunk, így reális volna az első három hely valamelyike, ám ehhez egész évben úgy kell hozzáállni, hogy mindenkinek az lebegjen a szeme előtt, hogy fel szeretnénk jutni.

A fenti interjú megjelent ezen sorok írójától a Sportszelet 37. lapszámában. Azóta az UFC Gyömrő 1–1-re végzett az újonc Dunavarsány otthonában.

„Az első előtt a két peregi középső védő elpasszolta a labdát, én meg lecsaptam rá, toltam egyet jobbal, és mert a bal szélen játszom, ballal a rövid sarokba rúgtam. Két percre rá a középpályásunk, Horváth Péter kapta meg a labdát, ráfordult a védelemre, elém tette az üres területbe, toltam kettőt a labdán és a hosszúba lőttem. A második félidő elején a középpályán Bartha Márk megszerezte a labdát, előreívelte a védők mögé, én nem tudtam egyből kapura törni, így visszahúztam, majd toltam befelé, és végül rüszttel, egyből a hosszú sarokba lőttem. Ez az utolsó a kedvencem a három közül, ugyanis tényleg nagyon szépen találtam el, és nagyon tetszett, ahogy csavarodott a labda, és meg sem állt a hálóig.”
HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID, az UFC Gyömrő labdarúgója a Pereg ellen szerzett három találatáról

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!