Foci a köbön

RAFC: HELYZETBEN. A hét év után beváltott ígéret * Korábbi NB II-es támadó igazolt Rákosszentmihályra

rafc_line4Bár még szerdán Felsőpakonyban lép pályára felkészülési találkozón, már az augusztus 7-én, pénteken kezdődő, kétnapos XXII. Kovács Gábor Emléktornára hangol a legutóbbi kiírás során 42 ponttal a Budapest-bajnokság I. osztályának 8. helyén végző Rákosszentmihályi AFC, amelynek csatársora két remek képességű labdarúgóval erősödött.

A kihagyott büntető ellenére könnyedén nyert a RAFC 3–2-re a Tápiószecső ellen. A felkészülési találkozóra végül szombat este helyett már délelőtt sor került, és ha jobban koncentrálnak a fővárosiak, akkor… Csakhogy nincs akkor. Szerdán a felsőpakonyi kirándulás következik, majd pénteken a XXII. Kovács Gábor Emléktorna. Különleges két nap áll a RAFC vezetői, labdarúgói és szurkolói előtt, ugyanis a négy csapat közül csupán a házigazda lesz fővárosi. Vörös Péter együttese a Pirosrózsa utcában kerít sort a fájdalmas összejövetelre. A program pénteken 16 órakor a Kistarcsa–Taksony összecsapással rajtol, majd a megemlékezést követően 18 órakor a RAFC–Gyömrő találkozóval végződik. Másnap a két vesztes derbijén a labda 16 órakor indul útjára, míg a két győztes vívhatja a 18 órakor kezdődő döntőt.

lukacsadamA házigazda egyébiránt jól erősített a nyáron, ugyanis megszerezte a legutóbb Maglódon futballozó, az MTC-től két év után búcsúzó, az előző évadban 10 bajnokin pályán lévő, gólt nem szerző támadót, az egykor az élvonalban is szereplő 38 esztendős Lukács Ádámot, valamint visszatért a rákosszentmihályiakhoz Polyák Balázs.

A 33. életévében járó labdarúgó – mint az az alábbiakban megtekinthető interjúból világossá válik – beváltotta ígéretét, hiszen 2008 őszén az NB III, Mátra-csoportjában a Tura VSK színeiben lépett pályára a RAFC ellen – mi több, gólt is szerzett a 2–0-ra végződő összecsapáson –, majd azt követően úgy nyilatkozott, valószínűsíthetően lesz még a RAFC játékosa. Nos, ugyan 2009 tavaszán rövid időre visszatért, ám 2015 őszén mindez ismét megvalósul. Nem volna meglepetés, ha a védelem és a középpálya tengelyében is bevethető futballistára csatárként számítana Vörös Péter játékos-edző, márpedig így a RAFC harcban lehet talán nem csupán a dobogóért, de a feljutásért is.

polyakbalazs_interju_sportszelet

KATT A KÉPRE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!