Foci a köbön

VAN BENNE VALAMI. Akivel gólokra vadászunk: Kaszai Gábor (III. Kerületi TVE)

capture-20150717-145922

Nem mindenki születik csatárnak. Aki viszont mégis, van benne valami. Valami, ami ösztönös és nem tanítható, avagy fókuszban a gólvadászok. Rovatunkban fiatal és rutinos támadókat hozunk a Foci a köbön olvasói közelébe, akik mesélnek életük legszebb góljáról és megválaszolják azt is, melyik kapus vagy éppen védő ellen nem szeretnek pályára lépni. Akivel ezúttal gólokra vadászunk: Kaszai Gábor, az előző évadban az NB III, Nyugati csoportjának 10. helyén végző III. Kerületi TVE labdarúgója.

kaszaigaborKedvenc idézetem: „A kemény munka legyőzi a tehetséget, ha a tehetség nem dolgozik elég keményen.”
Babonám: Szeretem ugyanazt a napi rutint elvégezni a meccsnapokon, pihenés, étkezés, hogy mivel töltöm a napom. Ha valami mégsem úgy alakul, ahogyan azt elterveztem kissé feszült leszek, de volt már arra is példa, hogy jól sült el a dolog.
Legtöbb találatom egy szezon során: A 2009/2010-es BLSZ I. osztályú bajnokságban, a III. Ker. TUE csapatában 25 találatig jutottam.
Legérdekesebb körülmények között született gólom: Nagyon különleges szituációból nem szereztem gólt. Talán a 2010/2011-es kiírás utolsó fordulójában, még a Dunaharaszti MTK játékosaként a Pálhalma SE ellen szerzett találatom sorolható ebbe a kategóriába. A már bajnokságot megnyerő csapat otthonában kellett begyűjtenünk a három pontot, hogy a dobogó harmadik fokára felléphessünk. A 73. percben, 0–0-s állásnál szálltam be a mérkőzésbe, pár másodperccel utána gólt ünnepelhettem. Végül 2–0-ra sikerült megnyerni a mérkőzést.
Az előző évadban vagy a karrierem során szerzett legszebb gólom: Az őszi idényben a Győri ETO II. ellen szerzett találatomat emelném ki. Valamilyen szinten igazi csatárgól volt. Egy jobboldali beadás után az egyik védő fejelte ki a labdát. Mondhatni, megéreztem vagy olvastam, hogy hová fog érkezni a labda, magam sem tudom, mi a jó kifejezés erre. Nagyjából 18-20 méterről, pattanás nélkül, ballal, kapásból lőttem el, ami a hosszúban kötött ki.
Akitől a legutóbbi bajnokságban a legtöbb gólpasszt kaptam: Sajnos nem lőttem túl sok gólt az elmúlt bajnokságban, ezért nem nagyon tudok egy nevet kiemelni. Jól együtt működtünk a társakkal, ennek köszönhetőek a találataim.
Legkülönlegesebb gólörömöm: A góljaimat két személynek szoktam ajánlani és megköszönni. Az ég felé küldött puszi az édesanyámnak szól, aki föntről figyel rám. A csuklómon lévő tetoválás is kap egy puszit, ez a menyasszonyomnak szól, neki így köszönöm meg a támogatást. Minden újabb találatom az övék.
Kapus, aki sokszor kifogott rajtam: Nem gyakran játszunk ugyanaz ellen a csapat ellen, így ugyanaz ellen a kapus ellen sem kellett nekem bizonyítanom. Így nem tudok egy nevet említeni, de biztos sokan vannak.
Hátvéd, aki ellen nem szerettem játszani: Itt sem tudok egy nevet kiemelni. Egy típust viszont igen, a magas, hosszú lábú védők ellen nem nagyon szeretek játszani. Már azt hiszem, hogy túljutottam rajta, aztán odapiszkál egy láb és már nincs is nálam a labda. Ez bosszantó.
Akitől pályafutásom során a legtöbbet tanultam: Minden edzőmtől tanultam valamit. Talán immár csak korábbi tréneremet, Varga Lászlót említeném meg, aki visszaadta az önbizalmamat. Ha valami olyat láttam egy csapattársamtól, amit hasznosíthattam a pályán, azt is megpróbáltam fejleszteni és beépíteni a játékomba.
Példaképem a csatárok közül: A brazil Ronaldo és Ronaldinho játékát élmény volt nézni. Zidane és Kaká ugyan nem csatárok, de állandó veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára, és nagyon tetszett a játékstílusuk.
Célom a 2015/2016-os szezonban: A lehető legjobb helyezést elérni a III. Kerületi TVE csapatával a bajnokságban. Jó játékkal és minél több góllal segíteni a csapatot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!