Foci a köbön

EDZŐSORS: SEGÍTSÉG. A korábbi NB I-es támadó, Győri Zoltán nem gólpasszokat, hanem vért kér

gyo_rizoltanAz utcát szirénázó tűzoltóautók lepték el, miután tűz ütött ki január 24-én, szombaton, késő délelőtt Hatvanban, a Nádasdy Tamás utca egyik négyemeletes társasházának földszintjén. Egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett. Egy ember, aki a korábbi élvonalbeli támadónak, a jelenleg a Pest megyei I. osztályban szereplő Hévízgyörk edzőjének, Győri Zoltánnak az édesanyja.

„Minden újév valami újat kell, hogy hozzon az embernek.”
Ha a hatvani buszmegállóban, az újságosnál vagy a kisbolt falán olvasná egy megsárgult, megtépett papíron Vlagyimir Oszinszkij gondolatát Győri Zoltán, alighanem leszaggatná és egyenesen a szemetesbe hajítaná az orosz író idézetét. Nem véletlenül, ugyanis a közösségi oldal üzenőfalára 7:44-kor került ki egy bejegyzés. Aggódó, a harminckilencedik életévében járó férfi írta az alábbi sorokat.

„Kedves ismerőseink, barátaink, rokonaink, sporttársaim, csapattársaim, régiek és újat, edzőkollégák és focikedvelők! A SEGÍTSÉGETEKRE VAN SZÜKSÉGÜNK!!!! Mint tudjátok, 2015. 01. 24-én, Hatvanban kiégett egy lakás. Ebben a lakásban élt édesanyám, aki a tűzben súlyos égési sérüléseket szenvedett. Pillanatnyilag életveszélyes állapotban fekszik a kórház intenzív osztályán. A mai napon a kezelőorvosa azt a tájékoztatást adta, hogy minél hamarabb hozzá kell fogni egy komoly műtéti sorozathoz, amihez azonban rengeteg VÉRRE LESZ SZÜKSÉG. Anyukám vércsoportja B pozitív, de igazándiból teljesen mindegy, hogy milyen vér érkezik a nevére az ország bármely véradóállomásán, mert különféle vérből készült készítményeket is kap folyamatosan és ahhoz bármilyen vércsoport megfelel. Kérnélek benneteket, hogy amennyiben szeretnétek segíteni, keressétek fel a hét folyamán a hozzátok legközelebbi véradó állomást. Budapesten a Péterfy Sándor utcai és a Krisztina körúti kórházban 14.00 óráig naponta. Ott irányított véradást kell kérni Csikós Magdolna részére (Szentes, 1943. 09. 18), TAJ: 059 984 430, Szent István Kórház, égési intenzív osztály. Az még nagyon fontos, hogy amennyiben adtál vért, kérlek, jelezd ezt nekünk, mert a kórháznak tudnia kell, hogy hányan adtak vért, mert akkor azt kérni tudják azonnal és meg is kapják!!! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, szorítsatok velünk!! Győri Zoltán 20/475-4143”

A futball most másodlagos. Közel tíz éve történt, hogy az Algyő, a Hódmezővásárhely, a Vác, a Hatvan, a Salgótarjáni BTC, a Zalaegerszegi TE, a Haladás, a Hévíz, a Celldömölk, a Nyírség-Spartacus és a Pécsi MFC egykori labdarúgója Turára igazolt. Az NB I és a másodosztály után nagy ugrás volt az NB III-ba kerülni, de Győri Zoltán nemhogy bizonyított a TVSK-ban, csakhamar vezéregyéniséggé is vált. Ebből az apropóból készült a lentebb olvasható interjú, amiből nyilvánvalóan kiderül, hogy most egy józan gondolkodású, a világot reálisan szemlélő sportember, az aggódó gyermek kér segítséget. Az aggódó gyermek, aki tudja, hogy nem a felesleges felhajtás vagy a fenséges csokoládétorta miatt fontos, hogy legyen egy második születésnap. Ha már egyszer szent igaz, hogy minden újév valami újat kell, hogy hozzon az embernek.

gyorizoltan_sportszelet_20051027

KATT A KÉPRE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!