Foci a köbön

TÁPIÓSZECSŐ: INTERJÚ. Fekete István, aki bennmaradásra készül: „El kell felejtenünk az előző félévet”

P3120122Nem leányálom három ponttal sereghajtónak lenni. Fekete István, a gárda 24 éves futballistája, ahogy az ősszel, úgy a tavasszal is sokat tenne a Pest megyei I. osztályban gyakorlatilag csodára készülő Tápiószecső FC bennmaradásáért.

– Amikor egyszer csak Balogh „Torony” Gábor, a ferencvárosi tábor korábbi kedvence azt mondta, hogy ötvenéves fejjel beáll és ha kell, gólokat lő vagy gólpasszokat ad, mi játszódott le önben?
– Humoros, mert mondani mindig mondta a mester, de eddig csak edzéseken vagy meccsek után – felelte Fekete István. – A keretünk meg annyira megfogyatkozott az utolsó fordulókra, hogy muszáj volt kitalálni valamit. A játékunk nyugodtabb lett, az ellenfeleink figyelmét lekötötte és a jelenléte tüzelte a játékosokat, így utólag nyilatkozva megérte bevetnie magát. Emellett ő is nagyban hozzájárult a győztes meccsünkhöz, amit 0–1-ről fordítottunk meg az Örkény ellen.
– A Tápiószecső nem is olyan régen még az NB III-ban vitézkedett, a Magyar Kupában NB I-es alakulatokkal vívott parázs kupameccseket. Mára mindez a múlt ködébe veszett, hiszen jelen állás szerint sereghajtó a csapat a Pest megyei I. osztályban.
– Ez így van, de azóta sok mindent történt… Átszerveződött a bajnokság, az NB III meg a megye-egy is sokkal erősebb lett, mint „nem is olyan rég”. Sokáig úgy volt, hogy a csapat eleve a megye-kettőben fog indulni. Sajnos a keretünk – lehet, ennek okán is, de – nem tudta felvenni a versenyt a többi megye-egyes társulattal. El kell felejtenünk az előző félévet és keményen kell készülnünk. A csapat képes bent maradni és meg kell próbálnunk mindent megtenni, hogy ez így is történjen.
– Nagyjából hány ponttal kellene többnek lennie a Tápiószecső neve mellett a tabellán?
– Nagy különbségű vereségünk csak a Tura ellen alakult ki, ahol tényleg nem volt esélyünk, de a többi meccseken nem játszottunk alárendelt szerepet és okozhatunk volna több meglepetést is. Sok bajnokink egygólos vereséggel ért véget és alakulhatott volna másképpen is. Talán a szerencse vagy a hitünk miatt is, de rosszul végződött mindegyik számunkra. Bátran ki merem jelenteni, hogy tíz-tizenkét ponttal könnyen lehetne több, és máris nem lennénk kieső helyen.
– Neki lehetett futni csupa derűvel a téli alapozásnak, tudva azt, hogy borzasztó nehéz szituációban vannak?
– Nem szabad foglalkozni a jelenlegi helyzetünkkel. Kemény alapozás és rengeteg edzőmeccs vár a csapatra. Újult erővel próbálunk mindent megtenni, hogy eredményesen végezhessünk, és bent tudjunk maradni a megyei első osztályban.
– Mikor álltak munkába?
– Január 15-én, csütörtökön edzettünk először a csapattal. Január 21-én, szerdán meg már játszottunk egy edzőmeccset is a Diósd ellen, ahol több fiatal játékosunk is bizonyított az ifiből.
– Azon a találkozón 5–1-es vereséget szenvedtek, és elhiszem, hogy nem is néztek ki rosszul, de… Lehet már tudni, erősítésre van lehetőségük?
– Van pár játékos, aki elhagyta a keretet, és vannak néhányan, akik jönnek, ám reményeink szerint lesz még erősítés, de a vezetőség intézkedik ez ügyben.
– Szépreményű, tehetséges ifjú legény Fekete István, aki viszont eddig nem hozta ki magából azt, ami benne van. Tényszerű a megállapítás?
– Ebben a félévben több poszton is játszhattam. Voltam jobbhátvéd, jobbszélső a középpályán, középső középpályás és még csatárként is szerephez jutottam. Az előző év vége nem úgy alakult, ahogy elterveztem, és most nagyon örülök, hogy ennyi lehetőséget kaphattam. Sikerült beilleszkedni a csapatba és a társak is megbíznak bennem. Még nem hoztam ki magamból mindent, ez igaz, de a vége fele kezdtem belelendülni, és ami külön öröm számomra, hogy ez gólokban is megmutatkozott. Ami már csak azért is az, mert Balogh „Torony” Gábor edzősége alatt nem sikerült az ellenfelek kapujába találnom és végre megtört a jég, bár az is igaz hogy ez azóta sem sikerült, mert a pályán volt mindkét gólomnál. Személy szerint most azzal is elégedett lennék, ha a második félévben nem hoznám azt, amit tudok, de a Tápiószecső bennmaradna a megye-egyben. Persze megteszek ezért mindent, így remélem, hogy én is és a csapat is jól fog szerepelni a tavasz során.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!