Foci a köbön

ÖRKÉNY: VÁLTOZÁSOK. Megvan az új edző, korábbi válogatottak érkezhetnek? * Búcsú közel tíz év után

korolovszkygaborAmint arról néhány héttel ezelőtt beszámoltunk, felállt a Pest megyei I. osztályban szereplő Örkény SE kispadjáról Ozsváth Ferenc, aki az ősz végén már játékos-edzőként irányította az együttest. Nos, azóta a klub vezetése megtalálta az új szakvezetőt.

A 14. pozícióban szerénykedő Örkény SE a magyar U17-es válogatott korábbi szövetségi edzőjével, Korolovszky Györggyel kezdi meg a felkészülést a tavaszra, ám a kérdés az, hogy milyen társulat vág neki az alapozásnak, ugyanis a játékoskeretben minden bizonnyal lesznek változások. Ami már biztosnak tűnik: a 29. életévében járó, Kecskeméten nevelkedő, remek képességű kapus, Fűz Endre kilenc és fél szezon után elhagyja a gárdát. A cerberus először 2005 nyarán húzhatta fel az örkényiek szerelését, és egy féléves ceglédi kitérőt leszámítva mindvégig alappillére volt az együttesnek. Úgy tudjuk, Fűz Endre Pest megyén belül vált egyesületet és a 17 ponttal a 10. helyen szerénykedő Pilisi LK hálóját őrzi a továbbiakban.

——————————————————————————————————————————————
baranyoszsoltVÁLOGATOTT LABDARÚGÓK CÉLKERESZTBEN. Két, egymástól független forrásunk szerint szinte biztosan Örkényben folytatja pályafutását az új tréner, Korolovszky György öccse, a korábbi hatszoros válogatott középső védő, Korolovszky Gábor. A kiváló adottságú, immár 35 éves futballista megfordult annak idején az MTK, a BKV Előre csapataiban, míg Spanyolországban a Real Madrid B és a Toledo labdarúgója volt. Korolovszky játszott továbbá Újpesten, a Haladásban és Nyíregyházán, míg legutóbb a szintén Pest megyei Dunabogdány igazoltja volt. Nem ennyire egyszerű a helyzet a másik kiszemelttel, Bárányos Zsolttal. A 39 esztendős középpályás – aki 2002 és 2005 között szintén hat alkalommal viselhette a nemzeti együttes dresszét – elsősorban ausztriai kalandban gondolkodik, mégis felmerült az átigazolása Örkényben. A fénykorában a Honvéd, a Ferencváros, a Sopron és a Vasas színeiben (a legtöbbször remekül) futballozó Bárányos külföldet is megjárta, hiszen a kilencvenes években megfordult a belga Lommelnél is. Értesüléseink szerint Bárányos szerződtetésére kevés esély mutatkozik már csak azért is, mert úgy tudjuk, a Pest megyei I. osztály 14. helyén szerénykedő Örkény SE 2015-ös költségvetése nem haladja meg a húszmillió forintot.
——————————————————————————————————————————————

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!