Foci a köbön

BKV ELŐRE–BUDAÖRS 1–1. Ez bizony szép volt, fiúk!

PB020058Ordító helyzetek és kapusbravúrok mindkét oldalon. Ez jellemezte vasárnap délután az NB III, Nyugati csoport 12. fordulójában megrendezett BKV Előre–Budaörs bajnokit, amelyen – mint azt röviden már jeleztük – igazságos pontosztozkodás született.

PB020217

Módler László nem gondolkodott sokat. A Budaörs technikai vezetője a szünetben, 0–1-es állásnál azt mondta, meglehetősen régen nyertek a Pest megyeiek a Sport utcában. Pedig az első félidő alapján a BSC-nek állt a zászló, hiszen Bozsó Antalnak, a házigazda kapusának több ízben is bravúrt kellett bemutatnia.

PB020044

Két, a védekezését jól megszervező, egymásból remekül felkészülő együttes találkozott november első vasárnapján. Az első játékrész két kulcsmomentuma a 35. és a 42. perchez köthető: előbb gólhátrányba – a hetek óta rendre eredményes Bogáti Péter tekert szabadrúgásból a kapu jobb sarkába (0–1) – majd emberhátrányba került a BKV Előre, miután Miklósvári János megkapta a második sárga lapját. Innen kellett volna egyenlíteni, netán fordítani.

PB020054

Soós Imre, a hazaiak szakmai igazgatója a szünetben lecserélte a kissé bizonytalannak tűnő Mayer Ádámot, helyette a Ferencvárosban nevelkedő Nyárasdi Zsombort küldte pályára. Mindez nem rejtett magában kockázatot, az már inkább, hogy a Budaörs tompábbnak tűnt vetélytársánál, de fordítsuk meg a tézist: a házigazda erőszakosabbnak tűnt riválisánál.

PB020032

Ha nem is ész nélkül, de a közlekedési csapat nekirontott a listavezetőnek, kereste a párharcok lehetőségét, amelyek többségét meg is nyerte. Az 52. percben siker koronázta az erőfeszítéseket, az előrehúzódó és mindenkinél magasabbra ugró Kálmán Zsolt fejese könnyedén jutott Szentpéteri Viktor kapujának jobb oldalába (1–1).

PB020063

A nézők egy pillanatig sem unatkoztak, hiszen lövések és helyzetek adódtak mindkét oldalon, és bármennyire is meglepő, kívülről úgy tűnt, a vendégeknek tökéletesen megfelel az egy pont, míg a BKV-ról ugyanez nem volt elmondható. A két élcsapat derbijén Albert Flórián, a Budaörs edzője is érezte, valamit változtatnia kell, így az ezúttal visszafogottabb produkciót nyújtó Sánta Attila helyét Jovánczai Zoltán foglalta el.

PB020224

A sérülése után visszatérő korábbi NB I-es labdarúgó visszatérése emlékezetesre sikeredett – ám aligha így képzelte a budaörsi kispad. A támadó mindössze tizennyolc percet töltött a pályán, amikor egy leshelyzetet kommentált a játékvezetőnek, mondandója között említve a férfi nemi szervet. Ducsai József rögtön sárga lapot mutatott fel a renitensnek, aki nem hagyta abba, és újabb mondatot címzett a sporttársnak – némi homoszexualitást felemlegetve –, amire villant a piros lap. Gyanítható, hogy a következmény nem marad el – a klub részéről sem…

PB020226

Tíz a tíz ellen folytatódott a derbi, és ahogy a BKV Előre, úgy a Budaörs cseretámadója, Tüske Roland is ziccert rontott a véghajrában. A feszült hangulatú, mégis élvezetes összecsapásért mindkét csapat labdarúgói dicséretet érdemelnek még akkor is, ha a vendégeknél néhány futballista tudása alatt teljesített.

PB020223

Kövesfalvi István, a korábbi kiváló NB I-es cerberus, a Budaörs kapusedzője az alábbiakat mondta a lefújás után: „Nyerhetett volna a BKV Előre, de mi is. Kiállítás volt itt és ott is, ám a bíró keserves volt. Szórta a sárgákat mindenért és nem csupán nekünk, ami gyengekezűségre utal. NB III-as szinten jó meccs volt, aki kilátogatott, szerintem jól szórakozott.”
És tényleg: soha rosszabbat!

PB020081

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
BKV ELŐRE–BUDAÖRS 1–1 (0–1)
Sport utca, 300 néző. Vezette: Ducsai József (Szarvas László, Szert Balázs)
PB020218BKV ELŐRE SC: Bozsó Antal – Merczel Zsolt, Kálmán Zsolt, Miklósvári János, Mayer Ádám (Nyárasdi Zsombor, a szünetben) – Marczinka Tamás, Papp Tibor (Csikortás Dávid, 65. p.), Juhász Dániel – Babos Barnabás, Varga Bence, Huller Ádám (Boda József, 78. p.). Szakmai igazgató: Soós Imre.
BUDAÖRSI SC: Szentpéteri Viktor – Pleván Ádám, Tányéros Ádám, Ferencz Dániel, Ódé Norbert – Hajós Krisztián, Ferkó Ádám, Csobánki Ádám, Bogáti Péter, Sánta Attila (Jovánczai Zoltán, 57. p.) – Sajbán Máté (Tüske Roland, 84. p.). Edző: Albert Flórián.
Gólszerző: BOGÁTI PÉTER (0–1) a 35., KÁLMÁN ZSOLT (1–1) az 52. percben
Sárga lap: Juhász Dániel, Miklósvári János, Papp Tibor, ill. Bogáti Péter, Ferencz Dániel, Jovánczai Zoltán, Ódé Norbert
Kiállítva: Miklósvári János a 42. percben (a második sárga lap után), ill. Jovánczai Zoltán a 75. percben (a második sárga lap után)
Jó: Bozsó Antal, Merczel Zsolt, Kálmán Zsolt, Papp Tibor, ill. Szentpéteri Viktor, Tányéros Ádám, Bogáti Péter, Csobánki Ádám

——————————————————————————————————————————————
SOÓS IMRE: „A nagyobb gólszerzési lehetőségek előttünk adódtak”
——————————————————————————————————————————————
P1010304Olykor nem tudott a helyén maradni. Űzte-hajtotta az övéit, és tessék, meg is lett az eredménye. Több mint félórán át emberhátrányban futballozott a BKV Előre, ám a közlekedésiek mindezt eltüntették a pályán. Soós Imre, a fővárosiak szakmai igazgatója nem is tűnt teljesen elégedetlennek a mérkőzést követően.
– Mit gondol a látottakról?
– Teljesen kiegyenlített meccs volt, úgy gondolom, igazságos eredmény született, bár a nagyobb gólszerzési lehetőségek előttünk adódtak, de ezek sajnos a fiatalság és a rutintalanság miatt kimaradtak. Természetesen az ellenfélnek is volt egy-két átlövése legfőképp Bogáti Péter révén a második félidőben, ám azon ajtó-ablak ziccereket, amiket kihagytunk, illetve Szentpéteri Viktor védett, közelebb álltunk a győzelemhez.
– A kezdést megelőzően aláírta volna az egy pontot?
– Nem lettem volna elégedett, mert hazai pályán nyerni szerettünk volna. Az első félidőben olyan játékvezetői ítélet született, ami borzolta a kedélyeket, és akkor úgy gondoltam, ez döntően befolyásolja a mérkőzés végkimenetelét. Aztán a második játékrészben mindez átbillent, és szerencsére Jovánczai Zoltán fegyelmezetlenségével egalizálódott a létszám.
– Tehát a produkcióval ki van békülve, csak az eredménnyel nem?
– Jó mérkőzést láthattak a nézők, hiszen nem látszott a két csapat között meglévő pontkülönbség, amit a tabella mutat. Küzdelmes, remek iramú meccs volt.

——————————————————————————————————————————————
ALBERT FLÓRIÁN: „Elégedett vagyok az egy ponttal”
——————————————————————————————————————————————
PB020099Látszólag nyugodt volt, de legbelül alighanem pontosan tudta, meglehet, a Sport utcából vert seregként távozik a Budaörs. Albert Flórián, az FTC egykori kiváló középpályása, a legendás Császár fia, a Pest megyei gárda vezetőedzője nagyot sóhajtott a klubépület bejáratánál, mielőtt belekezdett volna mondandójába.
– Néhány perccel a lefújás után miként vélekedik a látottakról?
– Nagyon parázs mérkőzés volt. Nagyon akart mindkét csapat, de nem igazán alakult ki játék. Sajnos a második félidőben volt egy fegyelmezetlenség, ami két pontunkba került, de nem vagyok elégedetlen a döntetlennel.
– Akkor a találkozó előtt elfogadta volna a döntetlent?
– Nem is tudom. Minden meccs más. Még akkor is, ha mindig úgy megyünk ki, hogy győzni szeretnénk, de visszagondolva, ahogy teltek-múltak a percek, elégedett vagyok az egy ponttal. Eddig minden riválisunkkal idegenben játszottunk, és ha innen nézzük, a tavaszunk könnyebb lesz, mivel a Dorog, a Tatabánya, az Újbuda és a BKV Előre is hozzánk utazik.
– Mivel lehetett volna megnyerni ezt a derbit?
– Azzal, ha higgadtabbak vagyunk és nincs ez a fegyelmezetlenség. A második félidőben azt kértem a fiúktól, hogy próbáljunk labdát járatni és kihozni. Ha ez meglett volna, valószínűleg elfárad ettől a tempótól a BKV, és akkor lehetett volna az utolsó negyedórában egy-két gólt rúgni. Nyugodtan akartunk játszani, de végül kapkodás lett belőle. Kialakultak a párharcok, ami nagyon sokat kivett a játékosokból és fejben elfáradtak.
– Megbünteti az önmagát feleslegesen kiállíttató, fegyelmezetlen Jovánczai Zoltánt?
– Biztosan lesz büntetés, de nekem ez nem szokásom, majd a vezetők eldöntik, mi legyen, szerintem megvonják tőle az egy pont prémiumot. Ilyet nem szabad csinálni. Nem tudom, mit mondott, de hosszú kihagyás után így nem lehet visszatérni a csapatba.

——————————————————————————————————————————————
BOZSÓ ANTAL: „A kontratámadásainkkal megnyerhettük volna a mérkőzést”
——————————————————————————————————————————————
PB020157Másfél szezonon keresztül volt az Újpest labdarúgója. Aztán védett Sopronban, Békéscsabán, a Gyulai Termálban majd Biatorbágyon. Bozsó Antal tavaly nyáron igazolt a Sport utcába – a kapus szerintünk vasárnap délután a mezőny legjobbja volt. A kilencven perc során nem egyszer mutatott be bravúrt a BKV Előre hálója előtt, a második félidőben Bogáti Péter löketeit is hatástalanítania kellett. A cerberussal néhány perccel a találkozó lefújása után beszélgettünk.
– Az ön gólja volt?
– Úgy érzem, a sorfal fölött nem az enyém, Bogáti Péter nagyon jól elrúgta – felelte Bozsó Antal, utalva a 35. perc eseményére, amikor a Budaörs megszerezte a vezetést.
– A mérkőzés előtt elégedett lett volna a döntetlennel?
– Nem, ahogy a meccs alapján sem. Attól függetlenül, hogy emberhátrányban játszottunk, sokkal jobbak voltunk, többet birtokoltuk a labdát, a kontratámadásainkkal megnyerhettük volna a mérkőzést. Csak ezen múlott.
– Melyik volt a legnagyobb védése?
– Az, amit az első félidőben lábbal kirúgtam.
– Ezúttal a listavezetővel találkoztak, ezért kérdezem: a Budaörs a legprímább gárda, amelyikkel eddig játszottak?
– Nem, legalábbis a mostani teljesítménye alapján úgy érzem, játszottunk jobb csapattal is.
– A gárda őszi teljesítményére lehet panasz?
– Az eddigi szereplésről azt tudom mondani, hogy megint sok az ikszünk, ugyanúgy, mint tavaly. Sajnos így alakult, de próbálunk javítani.
– Mire lehet képes a BKV Előre?
– Inkább a hosszú távról beszélnék. Ha így áll hozzá mindenki, mint ezen a mérkőzésen, akkor elérhetjük, amit kitűztünk célul.
– Az ősszel még érhet el olyan eredményeket a brigád, hogy harcban lehet a tavasszal a dobogóért?
– Ez egyértelműen így lesz.
– Önnek itt, az NB III-ban van a helye?
– Szeretnék feljebb védeni, de most itt vagyok és ezt a feladatot kell megoldani.
– Nem is volt lehetősége a nyáron a váltásra?
– Itt maradtam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!